Artikel-ID : 00162042 / Laatst gewijzigd : 25/05/2022Afdrukken

Een voor internet geschikte Blu-ray Disc-speler, tv of netwerkmediaspeler verbinden met een thuisnetwerk

  Door uw Blu-ray Disc-speler, televisie of netwerkmedia-apparaat te verbinden met uw thuisnetwerk kunt u toegang krijgen tot veel extra entertainmentbronnen die niet zijn te ontvangen via de ether, kabelaanbieders of satellietproviders. Er zijn verschillende opties beschikbaar om een verbinding te maken met uw thuisnetwerk.

  Volg de onderstaande instructies om met dit proces te beginnen:

  Controleer uw thuisnetwerk

  1. Controleer of uw internetaansluiting werkt. Dit kunt u doen door met een computer, tablet of een ander apparaat verbinding te maken met uw thuisnetwerk.

   Werkt uw internetaansluiting?

   • Nee.
    Schakel de kabel-/DSL-modem uit en daarna weer in. Als u een aparte router hebt, schakel deze dan uit en daarna weer in.
    Nadat u deze apparaten volledig hebt gereset, dient u de verbinding opnieuw te controleren.
    Als deze nog steeds niet werkt, neem dan contact op met uw internetprovider.
   • Ja.
    Als u een draadloze verbinding wilt gaan gebruiken voor uw Blu-ray Disc-speler, tv of netwerkmedia-apparaat, dan dient u te controleren of er al een draadloze verbinding is geïnstalleerd en in gebruik is voor andere apparaten op uw netwerk. Dit kunt u testen met behulp van een computer, tablet of ander internetapparaat dat geschikt is voor draadloos netwerkverkeer.
    • Als er geen draadloze verbinding is geactiveerd:
     Raadpleeg uw internetprovider of de routerfabrikant voor instructies over het activeren en instellen van draadloze toegang.
    • Als er een draadloze verbinding is geactiveerd:
     Bepaal welke verbindingsopties er mogelijk zijn.
    • Raadpleeg de handleiding van uw product of ga naar het menu Settings (Instellingen) op de tv of het videoapparaat (meestal moet u hiervoor op de afstandsbediening op de knop HOME drukken) en controleer de instellingen voor Network (Netwerk).
     Menu Network (Netwerk)

  Het menu en de opties kunnen per product verschillen, maar meestal worden deze op een van de volgende manieren weergegeven:

  OPMERKING: De afgebeelde voorbeelden hieronder zijn afkomstig uit het menu van een BRAVIA-TV. Wanneer u echter een Blu-ray Disc-speler of netwerkmediaspeler gebruikt, dan zouden de knoppen of de afstandsbediening en de menuopties vergelijkbaar moeten zijn.

  • Als u een optie ziet voor een draadloze verbinding of Wi-Fi en u kunt deze selecteren, dan weet u zeker dat uw product een ingebouwde voorziening heeft voor een draadloze verbinding.
   Wi-Fi-optie
  • Als u een optie ziet voor een draadloze verbinding en u krijgt de melding dat u een adapter nodig hebt wanneer u deze probeert te selecteren, dan is uw product geschikt voor een LAN en is er een aparte adapter vereist voor een draadloze verbinding.
   Draadloze adapter
  • Als u niet de optie hebt voor het maken van een draadloze verbinding, maar u hebt wel een LAN-poort (RJ-45) aan de achterkant van uw apparaat, dan dient u één van de opties voor een bedrade verbinding te gebruiken.
   Met kabels
  • Als er netwerkinstellingen beschikbaar zijn en er is geen LAN-poort (RJ-45) aanwezig aan de achterkant van uw apparaat, dan kunt u dit niet verbinden met een netwerk. Ga naar de website van de Sony Store voor informatie of voor het aanschaffen van de nieuwste voor internet geschikte apparaten.

  Selecteer uw verbindingsmethode

  • Ingebouwde draadloze voorziening of geschikt voor LAN
  • BELANGRIJK: Geschikt voor LAN betekent dat voor het apparaat een aparte UWA-BR100-adapter is vereist.

   • Controleer of het apparaat het gebruik van de draadloze USB-adapter vereist en ondersteunt.
   • Controleer of de UWA-BR100-adapter voor een draadloze verbinding goed in de USB-poort zit van de voor internet geschikte tv, Blu-ray Disc-speler of netwerkmediaspeler van Sony.
    UWA-BR100-dongel
    [A] Router voor draadloos LAN
    [B] LAN-kabel (niet meegeleverd)
    [C] ADSL-modem/kabel-modem
    [D] USB-adapter voor draadloos LAN (UWA-BR100)
    [E] USB-poort/-verbinding

    Als er meer dan één USB-poort aanwezig is, raadpleeg dan de handleiding van het product om te bepalen welke u moet gebruiken.

  • OPMERKING: De draadloos LAN-adapter (UWA-BR100) is uit het assortiment genomen en is niet meer verkrijgbaar. AIs u nog niet in het bezit bent van een dergelijke adapter, dan dient u gebruik te maken van één van de hieronder genoemde bedrade verbindingsopties.

  • Bedrade verbinding (via de RJ-45 LAN-aansluiting)
   bedrade aansluiting
   [A] Modem
   [B] Router

   OPMERKING: De LAN-aansluiting aan de achterkant van het apparaat kan worden gebruikt voor een directe verbinding met uw router (bedraad) of voor een verbinding met een draadloze adapter (los verkrijgbaar) om een draadloze verbinding te maken.