Artikel-ID : 00267648 / Laatst gewijzigd : 29/10/2021Afdrukken

Mijn tv heeft Bluetooth, maar ik kan mijn koptelefoon niet verbinden

  Als u geen verbinding kunt maken tussen uw Bluetooth-koptelefoon en uw tv, ondersteunt uw televisie mogelijk het vereiste Bluetooth-profiel niet. Hoewel Bluetooth een algemene term is, wordt deze technologie voor verschillende functies en taken gebruikt. Elke taak vereist een ander Bluetooth-profiel. Als uw tv niet het juiste Bluetooth-profiel heeft, kunt u uw koptelefoon niet verbinden omdat de tv niet de vereiste functie kan uitvoeren. 

  Verschillende Bluetooth-profielen

  Een apparaat kan een of meer Bluetooth-profielen hebben. Elk profiel voert een specifieke functie uit op uw apparaat, in dit geval dus uw tv. 

  Voorbeelden van veelvoorkomende Bluetooth-profielen:

  • A2DP (Stereo Audio): het A2DP Bluetooth-profiel ondersteunt de uitwisseling van hoogwaardige stereogeluidsignalen. Met dit profiel kan uw tv worden gekoppeld aan een Bluetooth-koptelefoon.
  • AVRCP (remote control): met het Audio / Video Remote Control-profiel kan uw tv signalen ontvangen van de afstandsbediening. Als uw tv Bluetooth heeft, maar geen verbinding kan maken met een koptelefoon, is het mogelijk dat de Bluetooth-functie van de tv verwijst naar de Bluetooth-functie die wordt gebruikt om te communiceren met de afstandsbediening. 
  • HOGP (Low energy-apparaatconnectiviteit): het HID over GATT-profiel garandeert connectiviteit met apparaten met een laag energieverbruik. 
    

  Hoe weet ik of mijn tv het A2DP Bluetooth-profiel heeft?

  Bluetooth-profielen staan vermeld op de pagina met specificaties. U vindt de specificaties van uw tv op de productpagina van uw tv:

  1. Voer de modelnaam in de zoekbalk in om de pagina van uw product te vinden.
  2. Het tabblad met specificaties bevindt zich linksboven.
  3. Op de pagina met specificaties staan de ondersteunde Bluetooth-profielen in de sectie Connectivity (Connectiviteit). 
    

  Mijn tv heeft wel een A2DP-profiel, maar ik kan geen verbinding maken met een koptelefoon

  Als u zeker weet dat uw tv het A2DP-profiel ondersteunt maar u kunt toch geen verbinding maken met uw koptelefoon, probeer dan de volgende opties:

  1. Bevestig de koppelmodus en eerdere verbindingen: controleer of uw koptelefoon zich in de koppelmodus bevindt en bevestig dat deze niet met een ander apparaat in de buurt is verbonden. U kunt een Bluetooth-apparaat met maximaal acht apparaten koppelen en het maakt automatisch verbinding met het vorige apparaat als het in de buurt is. In dat geval kan uw tv het apparaat niet detecteren. 

  2. Bluetooth in- en uitschakelen: u kunt in de Bluetooth-instellingen van uw tv Bluetooth in- en uitschakelen. Als u dit doet, gaat Bluetooth opnieuw scannen. 

  3. Beide apparaten opnieuw opstarten: soms helpt het om de tv en koptelefoon opnieuw te starten. Zet de koptelefoon na de herstart in de koppelmodus. 

   

  Video: Bluetooth-koptelefoons met mijn tv van Sony verbinden