Artikel-ID : 00279746 / Laatst gewijzigd : 19/10/2023Afdrukken

Mijn Sony-tv gaat niet aan en reageert niet op de afstandsbediening of aan/uit-knop

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Controleer of uw tv wel van stroom wordt voorzien/niet reageert of dat er een ander probleem is

  Visuele kenmerken van het ontbreken van stroomvoorziening

  Dit zijn enkele kenmerken van een tv die niet wordt ingeschakeld of niet reageert:

  1. Geen led-licht: Er is geen lampje (led) aan de voorkant zichtbaar. Het led-lampje moet normaal gaan branden wanneer de tv is ingeschakeld.
  2. Geen weergave van volume: Wanneer u op de knop volume hoger of lager drukt, ziet u geen balk of nummer dat stijgt. Het scherm is zwart.
  3. Rode led knippert: Raadpleeg de gids voor het oplossen van problemen met een knipperende rode led.

  Onjuiste invoerbron

  Soms lijkt het alleen alsof uw tv niet reageert of niet is ingeschakeld, terwijl het probleem in werkelijkheid ligt aan de invoerbron.

  Als u een zwart scherm met letters of een scherm vol driehoeken ziet, moet u mogelijk op de knop Input (Invoer) op uw afstandsbediening drukken om naar het juiste invoerkanaal te gaan. Deze bevindt zich meestal linksboven op uw afstandsbediening, tegenover de aan-uitknop.


  Mijn tv heeft daadwerkelijk geen stroom en reageert niet

  Uw tv werkt waarschijnlijk niet goed en moet worden gerepareerd of vervangen. U kunt contact opnemen met de dealer van uw Sony-tv of een professionele reparatie boeken voor uw Sony-tv.

  U kunt ook enkele laatste controles uitvoeren om te proberen uw tv weer te laten functioneren.

  Stap 1: Voer een test uit met de aan/uit-knop op uw tv

  1. Uw tv heeft een aan/uit-knop op de tv, meestal aan de achterkant (rechts of links) of aan de onderkant van de tv-behuizing.
  2. Als u het hebt gevonden, drukt u op het scherm om de tv in te schakelen.
  3. Als dat werkt, ligt het probleem aan de afstandsbediening of de batterijen.

  Stap 2: Controleer of de voedingskabel goed is aangesloten en schakel het apparaat uit en weer in

  1. Controleer of de voedingskabel van de tv goed is aangesloten op zowel de tv als het stopcontact. Als u een kabel met een adapterblok gebruikt, zorg er dan voor dat de kabel ook stevig op het toegangspunt van de adapter is aangesloten, en probeer vervolgens de tv in te schakelen.
  2. Nadat u de kabels hebt gecontroleerd, voert u uit- en inschakelen/resetten uit:Haal de kabel uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek de kabel er opnieuw in.

  Stap 3: Controleer het stopcontact of de stekkerdoos

  Test het stopcontact met een ander apparaat waarvan u weet dat het werkt, om te controleren of het stopcontact werkt.


  Stap 4: Koppel alle externe apparaten los

  Koppel alle aangesloten apparaten, zoals gameconsoles en Soundbars, los van uw Sony-tv. Probeer de Sony-tv opnieuw in te schakelen.


  Stap 5: Probeer een geforceerd herstel van de fabrieksinstellingen uit te voeren met de knoppen op de tv (ALLEEN VOOR ANDROID TV en GOOGLE TV)

  De laatste stap die u kunt proberen is een geforceerde reset van de fabrieksgegevens. U kunt een handmatige reset uitvoeren door op de knoppen op de tv te drukken en de kabel aan te sluiten, zelfs als de tv niet is ingeschakeld of niet reageert.