Artikel-ID : 00274143 / Laatst gewijzigd : 28/02/2023Afdrukken

Uw tv van Sony resetten met of zonder de afstandsbediening (zachte reset, opnieuw starten of fabrieksinstellingen herstellen)

  In dit artikel bespreken we verschillende opties om problemen met uw televisie op te lossen, afhankelijk van het probleem dat u ondervindt:

  1. Uw tv reageert en u kunt het tv-menu openen met uw afstandsbediening. Toch ondervindt u specifieke problemen: bijv. een app crasht of blijft hangen, de tv wordt willekeurig in- en uitgeschakeld of u ondervindt beeld- of geluidsvervormingen.
   U kunt het volgende proberen:
   1. Zachte reset (Android TV en Google TV)
   2. Uit- en weer inschakelen (Alle tv's)
   3. Fabrieksinstellingen herstellen in het menu Instellingen (Alle tv's) → klik om meteen naar deze paragraaf te gaan
     
  2. Uw tv reageert niet en u kunt het tv-menu niet openen met uw afstandsbediening: bijv. uw tv blijft hangen, wordt niet ingeschakeld, geeft geen beeld weer of gaat voortdurend aan en uit. U kunt niets bedienen met uw afstandsbediening en u kunt het instellingenmenu niet openen.
   U kunt het volgende proberen:
   1. Uit- en weer inschakelen (Alle tv's)
   2. Fabrieksinstellingen handmatig herstellen met knoppen (Android TV en Google TV)

  Probeer elke stap die van toepassing is op uw situatie voordat u verdergaat met de volgende. Als u niet zeker weet welk type tv u hebt, controleert u of uw BRAVIA-tv een Google TV, een Android TV of een ander type tv is.  Zachte reset met de afstandsbediening (ANDROID TV en GOOGLE TV)

  Een zachte reset verwijdert geen informatie en is een veilige manier om kleine problemen op te lossen. U kunt de afstandsbediening gebruiken om de zachte reset te starten of de afstandsbediening gebruiken om naar het instellingenmenu van de tv te gaan:

  Optie 1:Forceer een herstart van de tv met de aan-uitknop op de afstandsbediening. Afhankelijk van uw model kunt u het volgende doen:

  1. De Aan-uitknop ingedrukt houden totdat de tv wordt uitgeschakeld en opnieuw wordt opgestart
   of
  2. De Aan-uitknop ingedrukt houden totdat er een menu verschijnt en Restart (Opnieuw starten) kiezen

  Optie 2: Forceer een herstart van de tv in de tv-instellingen.


  Uit- en weer inschakelen (ALLE tv's)

  Een aan-uitcyclus verwijdert geen informatie en is een veilige manier om kleine problemen op te lossen wanneer u de afstandsbediening niet kunt gebruiken. Als u de stekker van de tv uit het stopcontact haalt zonder de tv uit te schakelen, beschadigt u de televisie niet.

   

  1. Haal het netsnoer van de televisie uit het stopcontact. Laat het netsnoer 30 seconden uit het stopcontact.
  2. Steek het netsnoer weer in het stopcontact.
  3. Als de tv niet opstart, gebruik dan de aan-uitknop op de tv om deze in te schakelen.
   (Tip: Als uw tv na stap 3 is gestart, maar u deze nog steeds niet kunt bedienen, controleert u de batterijen van uw afstandsbediening.)

  Voorbeelden van locaties van de aan-uitknop


  Fabrieksinstellingen herstellen (ALLE tv's)

  Als de vorige stappen niet hebben gewerkt, maar u wel de tv-instellingen kunt openen met uw afstandsbediening, probeer dan de fabrieksinstellingen te herstellen. Met dit type reset herstelt u de oorspronkelijke standaardinstellingen van de tv en kunt u problemen die zich blijven voordoen, oplossen.

  Als u het menu met de tv-instellingen niet kunt openen, ga dan verder met het handmatig herstellen van de fabrieksinstellingen (van toepassing op Android TV en Google TV).

  VOOR U BEGINT: Nadat u de reset hebt voltooid, moet u de eerste configuratie opnieuw doorlopen, net zoals de eerste keer dat u de tv hebt geactiveerd. Als u de fabrieksinstellingen herstelt, worden alle aangepaste instellingen op de tv verwijderd, inclusief Google-accountinstellingen, apps, zenders en instellingen voor het draadloze netwerk.

  1. Druk op de afstandsbediening op de knop knop voor snelle instellingen (knop voor Snelle instellingen), de knop HOME (Start) of de knop ACTION MENU (Actiemenu), afhankelijk van uw tv/afstandsbediening.
  2. Kies het tandwiel voor instellingenof de pijl
  3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties die beschikbaar zijn op uw tv (A, B of C):
   1. Kies System →(Systeem) About → (Over) Reset →(Reset) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)
   2. Kies Device Preferences →(Apparaatvoorkeuren) Reset →(Reset) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)
   3. Kies Storage & reset →(Opslag en resetten) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)

  Het resetten van de fabrieksinstellingen kan enkele minuten duren. Wacht tot het proces is voltooid. Nadat de fabrieksinstellingen zijn hersteld, start de tv met de eerste configuratie.

  Alternatief: Gebruik de knop HELP op uw afstandsbediening om de fabrieksinstellingen te herstellen


  Fabrieksinstellingen handmatig herstellen (ANDROID TV en GOOGLE TV)

  Als u het menu met tv-instellingen niet kunt openen met de afstandsbediening probeer dan handmatig de fabrieksinstellingen te herstellen met behulp van de knoppen op de tv. Met dit type reset herstelt u de oorspronkelijke standaardinstellingen van de tv en kunt u problemen die zich blijven voordoen, oplossen (bijv. de tv start opnieuw uit zichzelf).

  VOOR U BEGINT: Nadat u de reset hebt voltooid, moet u de eerste configuratie opnieuw doorlopen, net zoals de eerste keer dat u de tv hebt geactiveerd. Als u de fabrieksinstellingen herstelt, worden alle aangepaste instellingen op de tv verwijderd, inclusief Google-accountinstellingen, apps, zenders en instellingen voor het draadloze netwerk.

  Fabrieksinstellingen handmatig herstellen met behulp van de tv-knoppen

  De manier waarop u de handmatige reset kunt uitvoeren, is afhankelijk van het aantal knoppen dat uw tv heeft:

  1. Slechts één knop op de tv: De aan-uitknop bevindt zich midden onderaan of links op de tv, gezien vanaf de voorkant.
  2. Drie knoppen op de tv: De aan-uitknop en volumeknoppen bevinden zich aan de linker- of rechterkant op de achterkant van de tv.
  3. Meer dan drie knoppen op de tv.

  Als u de knoppen op de tv niet kunt vinden, raadpleegt u de Opstartgids of Referentiegids voor de tv, die u kunt vinden op de productpagina op deze ondersteuningswebsite.

  Volg de instructies op basis van het aantal knoppen op uw tv:

  Type A: Uw tv-model heeft slechts één knop

  Type B: Uw tv-model heeft drie knoppen (links, rechts of op de achterkant van de tv)

  Type C: Uw tv-model heeft meer dan drie knoppen