Artikel-ID : 00173390 / Laatst gewijzigd : 23/04/2020

Geluid tegelijkertijd via de hoofdtelefoon en de TV-speakers weergeven.

Als u geluid tegelijkertijd via de hoofdtelefoon en de TV-speakers wilt weergeven terwijl u tv of een film kijkt, moet het bronapparaat over meerdere audio-uitgangen beschikken.

BELANGRIJK:

• Sommige tv-modellen kunnen niet tegelijkertijd geluid uit zowel de hoofdtelefoon als de tv-speakers weergeven.
      Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw tv voor meer informatie.
    • Sommige Android TV™-modellen die na 2018 zijn uitgebracht, hebben andere specificaties. Als uw tv hieronder wordt vermeld, raadpleegt u het artikel How to listen to your TV through headphones and the TV speakers, soundbar, or another audio device at the same time (Tegelijkertijd via een hoofdtelefoon en tv-speakers, soundbar of een ander audioapparaat naar de tv luisteren).
      • Modellen uit 2019: AG9-, XG85-, XG95- en ZG9-serie
      • Modellen uit 2018: AF9- en ZF9-serie

OPMERKING:

• Er wordt een bronapparaat gebruikt om het apparaat te beschrijven dat het signaal naar de tv stuurt. Over het algemeen is dit een extern apparaat, zoals een decoder, satellietontvanger (settopbox) of Blu-ray Disc-speler.
    • Sommige tv's beschikken over een audio-uitgang waarop een hoofdtelefoon kan worden aangesloten, maar meestal worden de TV-speakers daarmee uitgeschakeld.

Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing die bij het product is meegeleverd.

1. De hoofdtelefoon (bronapparaat) op de tv aansluiten.
    2. Type hoofdtelefoon.
    3. De tv instellen.

4. De hoofdtelefoon (bronapparaat) op de tv aansluiten.
      1. Controleer of het bronapparaat en de tv over meerdere uitgangen beschikken.

2. Sluit het bronapparaat aan op de tv.

OPMERKING: voor de beste beeld- en audiokwaliteit wordt een HDMI-aansluiting aanbevolen.

3. Sluit één uiteinde van de audiokabel aan op de AUDIO OUT-aansluiting achter op de bron.

Analoge ingang

4. Sluit het andere uiteinde aan op de AUDIO IN-aansluiting achter op de zender van de hoofdtelefoon.

Ingang hoofdtelefoon

OPMERKING: voor sommige hoofdtelefoons is een stereoministekkeraansluiting nodig in plaats van de gebruikelijke rood-witte compositietaansluiting. Als er geen stereoministekker bij de hoofdtelefoon is meegeleverd, neemt u contact op met uw lokale elektronicawinkel en vraagt u om een RCA-naar-stereoministekkerkabel.

Stereo-naar-composiet-audiokabel.

5. Type hoofdtelefoon.
      1. Wat er precies op het label van de ingangaansluiting staat hangt af van het model RF-hoofdtelefoon. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:
        • AUDIO IN 1 (L en R) en AUDIO IN 2
        • A (L en R) en B
        • PHONES IN (L en R)
        • LINE IN
      2. IR- (infrarood) en RF-hoofdtelefoons (radiofrequentie).

OPMERKING: Voor draadloze hoofdtelefoons is meestal een extra stroomaansluiting nodig. Raadpleeg de handleiding die bij de hoofdtelefoon is meegeleverd om te bepalen of de hoofdtelefoon gebruikmaakt van batterijen of een stroomaanslutiing.

6. De tv instellen.

Voor Android TV (met uitzondering van de hieronder genoemde modellen):

• Modellen uit 2019: AG9-, XG85-, XG95- en ZG9-serie
    • Modellen uit 2018: AF9- en ZF9-serie
    1. Druk op de knop HOME van de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer onder de categorie TV de optie Geluid.
    4. Selecteer Hoofdtelefoon/Audio uit.
    5. Selecteer Audio out (Fixed) (Audio-uit (vast)).
    6. Druk op de afstandsbediening op de knop BACK (Terug).
    7. Selecteer Koppeling hoofdtelefoon luidsprekers.
    8. Selecteer Speakers aan.

Voor andere tv's van Sony:

1. Druk op de bijgeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer Voorkeuren.
    4. Selecteer Setup (Instellen).
    5. Selecteer AV Installatie.
    6. Selecteer Hoofdtelefoon/Audio uit.
    7. Selecteer Audio uit.
    8. Druk op de knop BACK (Terug) of RETURN om terug te gaan naar AV Installatie.
    9. Selecteer Audio uit.
    10. Selecteer Vast.

Ga voor meer informatie over aansluitingen naar:
      Informatie over het aansluiten van een hoofdtelefoon.
      Een draadloze hoofdtelefoon of draadloze speakers aansluiten op een televisie of andere A/V-bron.