Artikel-ID : 00165582 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018Afdrukken

Het beeld is wazig bij snel bewegende voorwerpen (bijvoorbeeld bij sport) of een bewegende tekstbanner

  Beeldruis komt bij tv's om twee redenen voor:

  1. Normale tv-signalen bestaan uit 50 of 60 opeenvolgende frames per seconde (50Hz/60Hz). Het menselijk oog kan een lichte 'lijnbibber' zien wanneer het kleine verschillen in de positie tussen opeenvolgende tv-frames waarneemt. Deze bibber valt vooral op wanneer voorwerpen op het scherm snel bewegen en wanneer er een groot verschil is tussen de positie van het beeld in elk frame. Het effect is nog sterker bij films die zijn opgenomen met een nog lagere framesnelheid (gewoonlijk 24 frames per seconde voor bioscoopfilms of Blu-ray Disc).
  2. In alle lcd-tv's hebben de vloeibare kristallen in het scherm een bepaalde reactietijd nodig. Dit effect treedt vaker op bij lage temperaturen. Dit duidt niet op een defect.

  Onscherp beeld

  Motionflow-technologie is ontworpen om die onscherpte te verminderen.

  Om de instelling te ontdekken die het beste is voor uw specifieke omstandigheden, raden we u aan de verschillende Motionflow-modi uit te proberen. U gaat naar de Motionflow-instellingen door op de HOME-knop van de meegeleverde afstandsbediening te drukken, Instellingen > Weergave > Beeld > Motionflow > te selecteren en het Motionflow-effect te kiezen.

  OPMERKING: Niet alle BRAVIA-modellen hebben de nieuwe Motionflow-optie in hun menu. Als Motionflow wordt genoemd in de technische specificaties van de BRAVIA of in marketingmateriaal van Sony, maar het Motionflow-menu is niet beschikbaar, dan worden Motionflow-instellingen automatisch aangepast door de tv.