Artikel-ID : 00198203 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

Problemen met de MP-CD1-projector oplossen

Dealersectie: aanvullende informatie

Als de MP-CD1 is aangesloten op een pc (desktop/laptop), wordt er een foutmelding weergegeven op het pc-scherm. Is dit abnormaal?

Op sommige pc's kan het bericht 'Het USB-apparaat wordt niet herkend' op het scherm verschijnen, maar de MP-CD1 is in dit geval normaal opgeladen.
    De laadtijd van pc naar MP-CD1 is ongeveer 10 uur van leeg tot vol. Het verdient aanbeveling om de MP-CD1 met de USB-lader op te laden.

Tijdens het projecteren neemt de helderheid af.

Wanneer de interne temperatuur van de MP-CD1 oploopt, wordt de helderheid van de MP-CD1 automatisch verlaagd.

Het beeld lijkt helderder aan de randen.

Dit verschijnsel heet 'verstrooid licht'. De buitenste rand van het effectieve pixeloppervlak wordt helderder.
    Dit is normaal bij een optisch apparaat.

Tijdens het projecteren lijkt het scherpstelpunt afwijkend tussen het midden en de hoeken van het geprojecteerde beeld.

Lensaberratie van de MP-CD1 kan leiden tot

• stippen
    • rode lijn,
    • groen en/of blauw op het scherm als u vanaf een korte afstand naar het scherm kijkt.

Dit zijn kenmerken van de lens en valt binnen de productspecificaties.

Wanneer de MP-CD1 door de CP-VC10 van stroom wordt voorzien, maakt de CP-VC10 een vreemd geluid. Is dit abnormaal?

Onder bepaalde omstandigheden kan er bij het gebruik van de batterijcapaciteit van de CP-VC10 en MP-CD1 een bepaald geluid klinken.
    Dit geluid wordt veroorzaakt door trillingen van de onderdelen van de CP-VC10; dit is niet abnormaal.

Produceert de MP-CD1 geluid met hoge resolutie?

Nee.

Waarom laadt de batterij niet op tot 100 procent?

Wanneer de interne batterijtemperatuur hoog is, wordt het laadpercentage voor de veiligheid automatisch beperkt. Met name wanneer beelden worden geprojecteerd terwijl de MP-CD1 zelf wordt opgeladen, is de interne batterijtemperatuur hoger. Daarom is de laadtijd langer wanneer u tegelijkertijd projecteert en oplaadt.

U kunt de MP-CD1 effectiever opladen door het apparaat uit te schakelen.

Het aan-uitlampje (wit) en het laadlampje (rood) knipperen tegelijkertijd

Deze combinatie geeft aan dat er een interne fout is opgetreden. Schakel het apparaat uit en weer in.

Het laadlampje knippert (rood) terwijl het apparaat stroom levert aan een ander apparaat via de USB-OUT-aansluiting

• De USB-C-kabel is mogelijk niet correct aangesloten. Koppel de kabel los en sluit deze opnieuw aan.
    • De laadstroom van het aangesloten apparaat is hoger dan de standaard 1,5A-uitgangsstroom van de USB-OUT-aansluiting van de MP-CD1.
    • Controleer de specificaties van uw apparaat.

De projector laadt niet op

1. Controleer of de kabel, connector, adapter enz. correct zijn aangesloten.
    2. Gebruik de 'USB-C IN-aansluiting' om de MP-CD1 op te laden (op apparaat aangeduid als: DC IN 5V).
      Let op: de USB-OUT-aansluiting kan alleen worden gebruikt om een ander apparaat van stroom te voorzien en kan niet worden gebruikt om de MP-CD1 zelf op te laden.
    3. In het geval de interne batterij al volledig is opgeladen, wordt deze niet verder opgeladen.
      Controleer het laadniveau van de batterij via de LED-indicatie (snel 1 seconde op de aan-uitknop drukken).

De projector schakelt automatisch uit tijdens gebruik

1. De batterij is bijna leeg. Laad de batterij op.
    2. Wanneer de projector wordt gebruikt bij een omgevingstemperatuur van meer dan 35 °C, is het mogelijk dat de projector automatisch wordt uitgeschakeld ter bescherming. Laat in dat geval de projector afkoelen voordat u deze weer gaat gebruiken.
    3. Hoewel de MP-CD1 met een netadapter wordt opgeladen, is het mogelijk dat het apparaat wordt uitgeschakeld wanneer het wordt gebruikt voor gelijktijdig projecteren en het leveren van stroom aan een ander apparaat via de USB-OUT-aansluiting of MHL-verbinding. Dit komt doordat de stroom die door de netadapter wordt geleverd, minder is dan het totale stroomverbruik van het projecteren plus het leveren van stroom aan het andere apparaat.
      Hierdoor loopt het resterende batterijvermogen uiteindelijk terug naar 0%. Schakel de MP-CD1 uit en laad het apparaat op via de netadapter.

Het apparaat gaat niet aan

1. De batterij is bijna leeg. Laad de batterij op.
    2. Houd de aan-uitknop meer dan 10 seconden ingedrukt als de batterij kan niet worden opgeladen.
    3. Gebruik de projector bij omgevingstemperaturen tussen 0 °C en 35 °C.
    4. Schakel nogmaals de stroom in en uit.

De projector reageert niet meer

Als de projector blijft hangen, houd dan de aan-uitknop meer dan 10 seconden ingedrukt om het apparaat te resetten.

Wanneer ik de MP-CD1 verbind met een iPhone/iPad via een 'Lightning - digitale AV-adapter' met HDMI-kabel, kan het volumeniveau niet worden aangepast

Het volume van de iPhone/iPad kan niet worden aangepast als gevolg van de iPhone/iPad-productspecificatie.
    Sluit de MP-CD1 aan op een externe luidspreker om dit probleem te omzeilen. Het geluidsvolume kan vervolgens worden aangepast door middel van de luidsprekerfunctie.

Ik kan bepaalde streamingmedia/video-on-demand-inhoud niet projecteren met Miracast

Sommige inhoud kan niet worden afgespeeld met Miracast vanwege de auteursrechtbescherming.

Wanneer de projector via een HDMI-kabel is aangesloten op een PS3, wordt het beeld niet geprojecteerd

In tegenstelling tot de PS4 (die automatisch de resolutie detecteert) onthoudt de PS3 altijd de laatst gebruikte resolutie-instelling. Dit kan leiden tot een zwart scherm wanneer u eerder HD-inhoud hebt afgespeeld. U kunt dit eenvoudig oplossen aan de hand van de onderstaande instructies:

1. Zet de PS3 uit en verbind vervolgens de MP-CD1 en PS3 met behulp van de HDMI-kabel.
    2. Zet de PS3 aan door de aan-uitknop op het apparaat zelf (niet op de afstandsbediening) langer dan 5 seconden ingedrukt te houden.

De projector is aangesloten via HDMI, maar er wordt geen beeld weergegeven

1. Controleer of de kabel, connector en adapter correct zijn aangesloten.
    2. Als u een apparaat zonder HDMI-aansluiting gebruikt via een HDMI-converter, controleer dan of uw apparaat het HDMI-signaal ook daadwerkelijk ondersteunt.