Artikel-ID : 00245526 / Laatst gewijzigd : 03/08/2020

Waar vind ik de modelnaam en het serienummer van mijn tv?

Voor een optimale ervaring op de ondersteuningswebsite van Sony is het belangrijk om naar uw specifieke product te zoeken. Uw productpagina is het beste toegangspunt voor veel informatie.

Elk model heeft een individuele modelnaam en serienummer. Er zijn drie manieren om ze te vinden:

1. Het menu Instellingen
    2. De sticker op de achterkant van uw tv
    3. De originele doos/verpakking

1. Controleer het menu Instellingen

De procedure kan enigszins verschillen, afhankelijk van of uw tv een Android TV is of niet.

>>> Het verschil tussen een Android TV en andere tv's

Voor Android TV van Sony (softwareversie 3.843 of later)
    Dit menupad is voor onze Android TV's met het Nougat-besturingssysteem of hoger:

1. Druk op de knop Help op de afstandsbediening
    2. Selecteer [Systeeminformatie]

systeeminformatie - Android-modelnummer

OPMERKINGEN:

• Voor Android TV van Sony (softwareversie 3.533 of eerder)
      • Druk op knop HOME op de afstandsbediening en selecteer Instellingen > TV > [About] (Info) > Apparaatnaam > Systeeminformatie
      • Dit menupad is specifiek bedoeld voor onze eerste generatie Android TV-serie met het Marshmallow-besturingssysteem
      • We raden u aan de nieuwste firmware voor uw tv te installeren

Voor Smart TV's van Sony (geen Android TV):

1. Druk op de knop HOME van de afstandsbediening
    2. Selecteer Instellingen > [Customer Support] (Klantondersteuning)
    3. Uw productnaam staat rechtsboven in de hoek

modelnaam van tv die niet van Android is

2. Zoek de sticker op de achterkant van uw tv

Als u naar de achterkant van uw tv kijkt, ziet u een kleine sticker in zwart-wit, meestal in de linkerhoek of aan de linkerkant van de tv.

Achterkant van de tv - sticker met het model- en serienummer (linkerhoek)

U vindt hier:

(1) De modelnaam
    (2) Het 7-cijferige serienummer (dit nummer staat ook op de oorspronkelijke doos/verpakking)
    (3) Het onderdeelnummer (dit nummer is alleen voor interne doeleinden)

mini-sticker - modelnaam, serienummer en onderdeelnummer

3. De originele doos

Als u geen toegang hebt tot het menu met tv-instellingen of als uw tv aan de muur is bevestigd zodat u uw sticker niet kunt zien, kunt u altijd de originele verpakking van het product of de gebruikershandleiding raadplegen.

Vraag: Wat betekent mijn modelnaam?

Elke modelnaam is geen willekeurige reeks getallen. De naam bevat bepaalde informatie:

KDL-32WD756
    KD-75XE9405
    KD-65AF9
    1. Het eerste deel van de modelnaam (vóór het streepje) geeft de resolutie van de tv aan: 2K (KDL) en 4K (KD).
    2. De cijfers na het streepje geven de schermgrootte aan in inches
    3. De laatste reeks letters en cijfers geeft een bepaalde productieserie aan. Dat is belangrijker voor ondersteuning en reparatie
      • De laatste letter kan een variatie in de kleur van de omlijsting en het frame of de standaard aangeven
      • Als de letter begint met een 'A' maakt deze tv deel uitmaakt van onze OLED-reeks

Aandachtspunten...

• Gebruik de modelnaam bij het zoeken naar algemene informatie op de ondersteuningswebsite
    • Dit zijn enkele voorbeelden van correcte modelnamen: KD-55X8507C, KDL-32EX710 en KD-55AG9

Blu-ray Disc-spelers (BDP's) en Home Theatre-systemen

Hieronder volgen enkele voorbeelden voor BDP's en Home Theatre-systemen:

1. Modelnaam
    2. Serienummer

Blu-Ray Home cinema serial number example