Artikel-ID : 00242924 / Laatst gewijzigd : 12/05/2020

Hoe kan ik bepalen welke Bluetooth-codec door mijn hoofdtelefoon wordt gebruikt?

• Bij Android-smartphones verschilt de gebruikte codec per type toestel, het besturingssysteem, de softwareversie en de apparaatinstellingen.
    • De codec die wordt gebruikt om een iPhone te koppelen is Advanced Audio Coding (AAC) en de codec die wordt gebruikt om een Walkman te koppelen is Subband Codec (SBC). (Vanaf 5 juli 2019

U kunt controleren welke codec door de smartphone wordt gebruikt met de Sony | Headphones Connect-app:

• SBC (Subband Codec) of
    • AAC (Advanced Audio Coding)

De codec die wordt gebruikt om een Bluetooth®-verbinding tot stand te brengen, is afhankelijk van het type verbonden apparaat, het besturingssysteem, de softwareversie en de apparaatinstellingen.

Screenshot van Headphones Connect met informatie over codec