Artikel-ID : 00134294 / Laatst gewijzigd : 03/01/2024Afdrukken

Bluetooth-koptelefoon of oordopjes van Sony aansluiten — koppelingsprocedures uitgelegd

Selecteer uw model koptelefoon om de Bluetooth-koppelingsprocedure te controleren (apparaten zichtbaar maken):

Hoofdband / in-ear (bijv. WH-1000XM4/WH-1000XM5)

Volledig draadloos

Hoofdband/in-ear (bijv. WH-1000XM4/WH-1000XM5)

Stap 1. Zet de koptelefoon in de koppelingsmodus (maak het apparaat zichtbaar)

De volgende beschrijvingen zijn slechts voorbeelden. Raadpleeg de Helpgids voor meer informatie.

• Wanneer u de koptelefoon voor het eerst of na het initialiseren met een apparaat koppelt, schakelt de koptelefoon automatisch over naar de koppelingsmodus wanneer u deze uit de oplaadcase haalt. Als u de koptelefoon opzet, hoort u een geluidssignaal en de gesproken begeleiding met de woorden Bluetooth pairing (Koppelen met Bluetooth) uit de linkerunit.
    • De koptelefoon met een tweede apparaat koppelen:
      1. Houd de knop Power (Aan/uit) minstens 5 tot 7 seconden ingedrukt totdat u een geluidssignaal hoort.
      2. De indicator knippert en u hoort de gesproken begeleiding met de woorden Bluetooth pairing (Koppelen met Bluetooth).

Opmerking: Als het koppelen niet binnen 5 minuten is voltooid, wordt de koppelingsmodus op de koptelefoon geannuleerd. Als dit gebeurt, plaatst u de koptelefoon opnieuw in de oplaadcase en start u de procedure vanaf het begin.

Stap 2: Voltooi de Bluetooth-verbinding op uw bronapparaat (bijv. smartphone)

1. Open de Bluetooth-instellingen van het apparaat waarmee u uw koptelefoon wilt verbinden.
    2. De optie 'Scan' (Scannen) of 'Search for Devices' (Naar apparaten zoeken) zou beschikbaar moeten zijn. Hiermee wordt gezocht naar detecteerbare Bluetooth-apparaten in de buurt.
    3. Als uw koptelefoon van Sony in de 'pairing mode' (koppelingsmodus) staat, wordt deze weergegeven in de lijst met beschikbare apparaten.
    4. Selecteer uw koptelefoon en de Bluetooth-verbinding wordt tot stand gebracht.

Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over de volgende bronapparaten:

Opmerking: Niet alle Android TV's van Sony kunnen worden gebruikt met een Bluetooth-koptelefoon of -speaker. Controleer of uw tv Bluetooth ondersteunt aan de hand van het artikel Kan ik een Bluetooth-koptelefoon, -speaker of -Soundbar gebruiken met Android TV of Google TV?

Als het probleem niet is opgelost

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, raadpleegt u het artikel Tips voor het koppelen van Bluetooth-koptelefoons en andere apparaten.