Muziekfestivals najaar 2016

Uw ultieme survivalgids

Als u in het najaar van 2016 een muziekfestival wilt bijwonen, bereid u dan goed voor! Muziekfestivals zijn een van de beste manieren om al uw favoriete bands te zien, nieuwe mensen te ontmoeten, lekker te eten en nieuwe herinneringen op te doen.

Een geweldige muziekfestivalervaring staat of valt met de voorbereiding! Om u te helpen, hebben wij een lijst met muziekfestivalbenodigdheden samengesteld. Zo weet u wat u aan moet trekken, mee moet nemen en moet doen om u klaar te maken voor het grote evenement.

Bekijk deze survivalgids voor muziekfestivals voordat u zich op het weekend van uw leven stort.

Wat moet u aantrekken

Anders dan bij Coachella, Lollapalooza en andere muziekfestivals in de snikhete zomer krijgt u in het najaar met veel koeler weer te maken.

Dames, met een kimono met print of een zonnehoed gaat u nog steeds in festivalstijl gekleed. Maar tenzij u zich een groot deel van de tijd koud en ellendig wilt voelen, laat de shirtjes zonder mouwen dan thuis.

Heren, probeer een licht shirt of een beanie te dragen voor extra warmte. Laagjes zijn essentieel. U kunt een extra laagje hossend in de danstent namelijk eenvoudig uit- of afdoen om koel te blijven.

En het allerbelangrijkste voor zowel mannen als vrouwen is comfortabele schoenen. Sneakers met een platte zool, zoals Vans en Converse, zitten heerlijk na een lange dag dansen en van podium naar podium rennen.

Wat moet u meenemen

U zult de belangrijkste zaken wel op orde hebben (uw ticket/polsbandje, uw telefoon en wat extra geld), maar er zijn nog een paar muziekfestivalbenodigdheden waar u niet zonder kunt:

Zonnebrandcrème

Als u de hele dag door in de zon staat te dansen, is zonnebrandcrème met een hoge beschermfactor een must. U mag deze crème echt niet vergeten. Anders ziet u er de volgende dag op school of het werk mogelijk zo rood als een kreeft uit.

Goedkope zonnebril

Muziekfestivals zijn niet geschikt voor uw favoriete designerbril. Vooral als u wilt crowd-surfen (of alleen maar probeert u door een mensenmassa heen te wringen), is de kans groot dat uw zonnebril kapotgaat of zoekraakt.

Herbruikbare waterfles

Besef dat uitdroging op de loer ligt. Als de festivalregels het toestaan, neem dan een herbruikbare waterfles mee en ga vooraf na waar u deze kunt bijvullen. Uw lichaam zal het u in dank afnemen.

Handreiniger/vochtige doekjes

Mobiele toiletten … daar maken we verder geen woorden aan vuil.

Draagbare lader

Als u alle gedenkwaardige momenten op Instagram plaatst en uw favoriete optredens via Snapchat verstuurt, is de kans groot dat uw telefoon leegraakt. Een draagbare lader is dan erg handig, vooral als u uw vrienden nergens meer kunt vinden.

Draadloze speakers

Als u op het muziekfestival gaat kamperen, zorg dan dat u draadloze speakers bij u hebt om te kunnen blijven feesten. Probeer voor de ultieme luisterervaring de Ultra Premium Hi-Res Bluetooth®-speaker van Sony en verwen uw oren met kristalhelder geluid van high-res kwaliteit. U zult blij verrast zijn te horen dat de muziek bijna net zo klinkt als het live-optreden.

Voorbereidingen treffen

Plan uw dag rond de artiesten die u wilt zien.

Maak een schema of download de app van het festival een paar dagen van tevoren op uw telefoon. U zult waarschijnlijk niet alle optredens kunnen zien die u zou willen, maar door vooraf te plannen, benut u de tijd die u hebt een stuk beter.

Zorg voor een lijstje met telefoonnummers van uw vrienden.

Noteer vooraf het nummer van al uw vrienden op een blaadje. Zo hebt u die nummers altijd bij de hand als uw telefoon het halverwege de dag begeeft en u die van iemand anders moet lenen.

Spreek een ontmoetingsplek af.

U raakt de rest van uw groep tijdens het festival geheid een keer kwijt. Het bereik van mobieltjes is niet altijd optimaal, dus spreek een plek af waar u uw vrienden na een optreden weer treft.

Stel vooraf een afspeellijst samen.

Dat is de perfecte manier om bekend te raken met wie er optreden op het festival. Maak ook kennis met de minder bekende artiesten die optreden! Muziekfestivals zijn ideaal om nieuwe artiesten te ontdekken.