Xperia: gemaakt voor muziek

Van alledaagse luisteraars tot serieuze audiofielen, ontdek waarom Xperia de perfecte keuze is voor muziekliefhebbers.


Gemaakt voor muziek

Ontdek enkele van de belangrijkste kenmerken en technologieën achter de uitzonderlijke opname- en luisterervaring van Xperia.

Maak kennis met Music Pro 
Music Pro gebruiken
Wat de professionals vinden van Music Pro
Superieure hardware

Recente verbeteringen aan de hardware in Xperia-apparaten hebben de algehele geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd, of je nu luistert via de ingebouwde luidsprekers of je favoriete koptelefoon.

360 Reality Audio op uw Xperia

Voor het ervaren van 360 Reality Audio op uw smartphone had u voorheen een koptelefoon nodig. Met de nieuwste Xperia-modellen kunt u er nu ook van genieten via de ingebouwde full-stage stereospeakers. Zo kunt u volledig opgaan in het geluid om u heen. Het is bijna alsof u bij een liveconcert staat of bij de studio-opname van de artiest bent.

Een vrouw die met haar ogen dicht naar muziek luistert via de full-stage stereospeakers op haar Xperia − lichtpuntjes rond haar hoofd vertegenwoordigen 360 Reality Audio
360 Reality Audio op full-stage stereospeakers
Een vrouw die met haar ogen dicht naar muziek luistert via een koptelefoon − lichtpuntjes rond haar hoofd vertegenwoordigen 360 Reality Audio
360 Reality Audio met koptelefoon


Reacties van artiesten – luisteren met Xperia

Wie kan het afspelen van muziek op Xperia beter beoordelen dan de artiesten zelf? We vroegen een aantal artiesten om hun ervaring te delen.

Gemaakt in samenwerking met Sony Music Entertainment

Om geluid te leveren zoals de artiest het heeft bedoeld, hebben we Mark Wilder, sound mastering engineer bij de Battery Studios van Sony Music Entertainment, ingeschakeld om de kwaliteit van de luidsprekers en koptelefoons van de Xperia af te stemmen en te beoordelen.

Afbeelding van Mark Wilder die aan een mengtafel in een geluidsstudio zit
Maak kennis met de audiolegende Mark Wilder

Mark Wilder is senior mastering engineer bij Battery Studios, onderdeel van Sony Music Entertainment in New York, en een ware legende op het gebied van audio. Tijdens zijn carrière van meer dan drie decennia heeft hij aan meer dan 3000 albums gewerkt en is hij voor elf Grammy's genomineerd, waarvan hij er zes won. Hij is als geen ander gekwalificeerd om commentaar te geven op de Xperia-luisterervaring.

"Het geluid heeft kleur, dimensie en voelt verankerd."

Wat is uw algehele indruk van het Xperia-geluid?


Mark:
Ten eerste heeft het geluid kleur, dimensie en voelt het verankerd aan (stevig, geaard). De details in galm, delays en andere effecten vallen op en vullen de ruimte. De dynamiek van elk van de geluiden in de mix is duidelijker. Ritmische elementen voelen alsof ze samenwerken, wat de muziek spannender maakt. Dit is een zeer muzikale telefoon, en de luidsprekerervaring is verbazingwekkend.

Het is een grote stap vooruit op gebied van geluidskwaliteit. Het geluid van de luidsprekers is zeer geaard en solide met de rijkste toon tot nu toe. Het is een genot om via de luidsprekers naar muziek te luisteren. De weergave van de koptelefoon was ook zeer indrukwekkend. Dynamisch met een compleet klankbereik. Ik wilde bijna niet stoppen met luisteren.

Close-up van iemand bij een audio-mengtafel, die een hoofdtelefoonstekker in de 3,5mm-aansluiting van een Xperia-smartphone steekt
Afbeelding van Mark Wilder die de Xperia 1 II-smartphone bestudeert

En? Hoe klinkt de luidspreker?


Mark:
Wat me echt opviel aan deze Xperia, is dat hij een heel duidelijk karakter heeft. De details, de sfeer, en de ruimte tussen de instrumenten is veel duidelijker dan alles wat ik van welke andere mobiele telefoon dan ook heb gehoord. Het geluid heeft meer kracht en impact, het is spannender. De dynamische verplaatsingen, van de kleine veranderingen in dynamiek tot de meer dramatische, die klinken alsof ze uit een grotere speaker met volledig bereik komen. Dat is indrukwekkend omdat dit geluid een veel grotere luisterervaring mogelijk maakt.

En als je via een koptelefoon luistert?


Mark:
Toen ik voor het eerst door een bedrade koptelefoon luisterde, stond ik echt versteld van de sonische impact van deze Xperia. De geluidskwaliteit, de ruimte, de helderheid, het volume: alles lijkt veel meer samen te komen dan wat ik me van een mobiele telefoon kan herinneren. Ik ben iemand die reist met een Walkman® en ik heb uitgekeken naar de dag waarop ik kon kiezen of ik onderweg van muziek op mijn Walkman of op mijn smartphone zou gaan genieten. Dat kan vanaf vandaag wel, denk ik.

Op- of aanmerkingen over de audioaansluiting van 3,5 mm?


Mark:
Ik luister het liefst via een bedrade koptelefoon. Ik voel me dan op een of andere manier meer verbonden. Ik wil echt dat de versterking uit de telefoon komt en toen ik voor het eerst zag dat deze telefoon een koptelefoonaansluiting had, toverde het een glimlach op mijn gezicht!

De akoestische ervaring van Xperia perfectioneren

Ontdek hoe Mark Wilder en Kenichi Matsumoto, geluidstechnicus bij Sony Corporation, hebben samengewerkt aan het Xperia-geluid.

Gratis een muziekservice proberen met Xperia

Met geselecteerde Xperia-modellen kunt u genieten van een gratis proefperiode van TIDAL en van een van de volgende muziekservices: Amazon Music, 360 by deezer of nugs.net, wat u de perfecte gelegenheid biedt om 360 Reality Audio zelf te ervaren.

TIDAL
Logo's van 360 Reality Audio en TIDAL
Ontvang 3 maanden gratis TIDAL

Activeren met vooraf geïnstalleerde app

Nieuwe TIDAL-abonnees krijgen 3 maanden gratis TIDAL Hi-Fi, inclusief 360 Reality Audio, bij aanschaf van geselecteerde Xperia-modellen.

Amazon Music, 360 by deezer en nugs.net
Logo's voor 360 Reality Audio, Amazon Music Unlimited, nugs.net, en 360 by deezer
Geniet van een gratis proefperiode van Amazon Music, 360 door deezer of nugs.net

Registratie bij My Sony vereist

U kunt met geselecteerde Xperia-modellen kiezen voor een gratis proefperiode van 3 maanden van 360 by deezer of nugs.net, of een gratis proefperiode van 4 maanden van Amazon Music. Alle drie services ondersteunen 360 Reality Audio, zodat u deze unieke meeslepende luisterervaring kunt uitproberen. 

Hoe claim ik mijn gratis proefperiode van de muziekservice?

Het is eenvoudig om uw gratis proefperiode van Amazon Music, 360 by deezer of nugs.net te starten, volg simpelweg deze eenvoudige stappen.

Algemene voorwaarden

De gratis proefvoucher van 360 Reality Audio vereist dat u zich registreert bij een van de vermelde muziekservices.

De voucher geeft recht op een gratis proefperiode van 3 maanden van 360 by deezer of nugs.net, of een gratis proefperiode van 4 maanden van Amazon Music. Aanbieding loopt af op 31 maart 2023.

De voucher is alleen geldig voor nieuwe muziekserviceaccounts en meerdere accounts zijn niet toegestaan.

Muziekservices vereisen dat u een creditcard of andere betaalmethoden registreert.

Aan het einde van uw gratis proefperiode van 3 maanden (Amazon Music: 4 maanden), wordt de service verlengd en automatisch in rekening gebracht.

Muziekservices vereisen een internetverbinding.