Een duidelijke milieuvisie

Lenzen van Sony staan bekend om hun prestaties, zodat u elk moment zorgeloos kunt vastleggen. Het is echter de innovatie die onze zorg voor het milieu weerspiegelt en de lenzen echt uniek maakt.

Sony's zorg voor het milieu en het sparen van grondstoffen

Sony maakt niet alleen mooie producten, maar werkt ook verder aan het doel om met al onze producten en bedrijfsactiviteiten geen enkele negatieve invloed op het milieu te hebben, in lijn met ons 'Road to Zero'-plan. Naast de ontelbare voordelen van lichtere en makkelijker te gebruiken producten voor de consument, ondersteunt onze voortdurende innovatie ook het bedrijfsbrede streven om het gebruik en vooral de verspilling van energie en grondstoffen te minimaliseren.

Functie, schoonheid, zorg voor het milieu. 

De FE600mm F4 GM OSS levert een totale gewichtsreductie van meer dan 10% op in vergelijking met de 500mm F4 G SSM.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Ontworpen om verspilling terug te brengen

Nieuw cilinderontwerp

De vernieuwde structuur en vorm van de cilinder minimaliseren de hoeveelheid benodigde grondstoffen en leveren een bijdrage aan ons 'Road to Zero'-plan. We streven ernaar om het gebruik van grondstoffen nog verder terug te brengen.

Beperkt gebruik van nieuw plastic

Het gebruik van nieuw (niet-gerecycleerd) plastic is in vergelijking met vorige verwisselbare lenzen met ongeveer 34% verlaagd.

De afbeelding is alleen voor illustratieve doeleinden.

Een zeer efficiënte lensstructuur

Het gewicht is zonder kwaliteitsverlies significant verminderd dankzij de ongekende precisie van Sony's unieke XA (extreem asferische) elementen en het gebruik van lichtgewicht fluoriet in plaats van optisch glas.

Afbeelding van 500mm F4 G SSM
500mm F4 G SSM

[1] ED-glas (extra lage verstrooiing)

Afbeelding van FE 600mm F4 GM OSS
FE 600mm F4 GM OSS

[1] Fluorietlens [2] Extreem asferische lens (XA lens) [3] ED-glas (extra lage verstrooiing)

Prestaties voor professionals

Met de geweldige beeldkwaliteit van Sony's lenzen kunt u een scala aan unieke indrukwekkende expressies en momenten vastleggen. Geniet van onbeperkte creativiteit met het bereik, de dimensie en de diepte die alleen mogelijk zijn met een ultra-telelens. 

Afbeelding van Een openbaring voor professionele fotografen
Een openbaring voor professionele fotografen

Vermoeidheid bij gebruik van een supertelelens met een groot diafragma is drastisch teruggebracht dankzij de magnesium legering. Het lagere gewicht en de verbeteringen aan de gewichtsverdeling zorgen dat u altijd klaar bent voor de perfecte foto.

Afbeelding van ultrahoogwaardige asferische XA-lenselementen
Ultrahoogwaardige asferische XA-lenselementen

Sony XA-lenselementen (extreem asferisch) zijn gemaakt volgens een uniek proces en bieden ongeëvenaarde oppervlakteprecisie en verbluffende resolutie. De resulterende vloeiende bokeh is ideaal voor prachtige ultra-telefoto-opnamen.

Geavanceerde innovatie met het oog op het milieu

Shuhei Kaneko

FE 400mm F2.8 GM OSS / FE 600mm F4.0 GM OSS Projectmanager

Afbeelding van Shuhei Kaneko

Nadat ik tijdens het ontwikkelingsproces veel verschillende locaties heb bezocht, streef ik naar een goede beeldweergave, gemakkelijke framing om het onderwerp te volgen en gewichtsreductie voor draagbaarheid. Op deze manier kan ik de beste indruk vastleggen van bewegende onderwerpen die zich ver van de fotograaf bevinden.

Naast een nieuw optisch ontwerp van een lichte magnesium legering hebben we ook milieu-aspecten aangepakt door het verbruik van grondstoffen terug te brengen, onder andere op het gebied van lenselementen en nieuw plastic.

Sony's geavanceerde technologie is ook ontwikkeld met oog op het milieu. Als technicus vertel ik mensen graag dat de krachtige creaties van fotografen zijn gemaakt met onze milieubewust ontworpen verwisselbare lenzen.

Bekijk meer Sony-producten met milieuvriendelijke functies
Afbeelding: Boordevol slimme ideeën
Boordevol slimme ideeën

Sony heeft deze full-frame gestapelde CMOS-beeldsensor met geïntegreerd geheugen gemaakt voor de hoogwaardige α9. Het resultaat is een kleinere, lichtere professionele camera waar minder grondstoffen voor nodig zijn.

Afbeelding: Compact formaat, groots geluid
Compact formaat, groots geluid

De HT-SF200 is een alles-in-één Soundbar met ingebouwde subwoofer. Sony heeft de Soundbar een vol geluid gegeven en de ecologische voetafdruk verkleind. Door het kleinere formaat is het transport veel energiezuiniger dan bij conventionele Soundbars.

Afbeelding van AIBO
AIBO

Een nieuwe revolutionaire verpakking is gecreëerd. AIBO wordt strak verpakt en goed beschermd geleverd in een vilten verpakking gemaakt van 50% gerecyclede PET-flessen.