10 jaar Alpha full-frame systeemcamera's

Sony kondigt met trots een decennium aan innovatie in de wereld van fotografie aan met het 10-jarige jubileum van Alpha full-frame systeemcamera’s.

Schermafbeelding 2023-10-12 170449.jpg

In de afgelopen tien jaar heeft Sony de grenzen van technologie op het gebied van fotografie verlegd, de industrie uitgedaagd en creators voorzien van geavanceerde tools.

Belangrijkste mijlpalen:

  • 2013: Het fotografie landschap werd gerevolutioneerd met de introductie van 's werelds eerste full-frame systeemcamera's - Sony's Alpha 7 en 7R. Deze baanbrekende modellen markeerden het begin van een voortdurende Alpha-serie evolutie.
  • 2014: Minder dan een jaar later introduceerde Sony de 'S'-variant, waarmee een nieuwe standaard werd gezet voor low-light prestaties bij hoge ISO-instellingen en 4K-video-opnamen.
  • 2015: De Alpha 7R II, met een baanbrekende 42,4 MP back-illuminated full-frame sensor, zette het herdefiniëren van fotografienormen voort.
  • 2017: De Alpha 9, die in 2017 werd gelanceerd, bood black-out vrije continue geluidloze opnamen met een indrukwekkende 20 beelden per seconde. Hierdoor ontstond voor sportfotografen een concurrentievoordeel ten opzichte van hun DSLR-tegenhangers.
  • 2018: met de lancering van de A7III zet Sony de Alpha camera’s écht op de kaart, met hoogwaardige fotografie- en videomogelijkheden. De A7III is een hybride full frame camera voor professioneel gebruik
  • 2019: Sony lanceert de A9II. Deze camera focust zich op het vastleggen van snelle beelden tot wel 20 beelden per seconde.
  • 2020: Sony kondigt de Alpha 7C aan - 's werelds kleinste en lichtste full-frame camera. Prestaties vrij van compromissen verpakt in een compact ontwerp. Ook vond de lancering plaats van de A7SIII met baanbrekende low-light en Rolling Shutter prestaties en 4K 120P video opname.
  • 2021: De Alpha 1, 's werelds eerste full-frame systeemcamera die een sensor met een hoge resolutie van 50,1 MP combineert met mogelijkheden voor 8k-video-opnamen en nog veel meer. Deze camera is baanbrekend voor zowel fotografen als videografen en luidt een nieuw tijdperk in voor professionele beeldvorming. Daarnaast werd ook de opvolger van de veelgeprezen A7lll gelanceerd, de A7IV. Dit model bracht de Alpha line-up naar een hoger niveau.
  • 2022: De Alpha 7R V, de eerste Alpha-camera met een AI-chip voor autofocus, werd gelanceerd. Geavanceerde AI in deze camera maakt gebruik van gedetailleerde informatie over de menselijke vorm en het inschatten van de houding om de herkenningsnauwkeurigheid drastisch te verbeteren ten opzichte van systemen die alleen gezicht en ogen detecteren. Deze camera kan nu ook verschillende soorten onderwerpen zoals dieren, voertuigen en insecten herkennen.
  • 2023: Sony lanceert de compacte full frame camera’s A7CII en A7CR

Om dit jubileum te vieren, stelde Sony een interactief flipbook samen met de mooiste beelden die de afgelopen tien jaar zijn vastgelegd met Sony’s Alpha systeemcamera's. Je kunt de geschiedenis van Alpha-camera’s ook terugvinden in de infographic hieronder, die je Sony’s revolutionaire Alpha-tijdlijn laat zien.

 

Klik hier voor meer informatie over alles wat met Alpha te maken heeft.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.