Sony breidt haar line-up uit met de introductie van de FE 70-200mm F4 Macro G OSS II-lens die fantastische beeldkwaliteit en AF-prestaties biedt

De lichte en compacte "FE 70-200mm F4 Macro G OSS II" telezoomlens is 's werelds eerste half-macro-lens met een maximale vergroting van 0,5x over het gehele zoombereik.

© Jaimy de Hon (Product Shot) 5.jpg

Op 12 juli 2023 introduceert Sony de telezoomlens "FE 70-200mm F4 Macro G OSS II" (productnaam SEL70200G2) met brandpuntsafstanden van 70 tot 200 mm met een maximaal diafragma van F4.

Deze lens is te gebruiken met alle Alpha E-mount camera's. De introductie van deze lens markeert de 50e full-frame E-mount lens van Sony. Sinds de introductie van de allereerste Sony E-mount lens is Sony toegewijd aan het ondersteunen van de creatieve uitingen van fotografen en videografen door de nieuwste technologieën samen te brengen en de lens line-up met E-mount uit te breiden.

De FE 70-200mm F4 Macro G OSS II is een compacte, lichtgewicht telezoomlens die in een groot aantal situaties kan worden gebruikt. Deze lens bevat niet alleen supersnelle en krachtige AF, wat uniek is aan Sony's G-lenzen, maar dit is 's werelds eerste zoomlens die halve macromogelijkheden biedt over het gehele zoombereik. Bovendien zijn, met een teleconverter (afzonderlijk verkrijgbaar), supertelefoto-opnamen tot 400 mm (op full-frame) en levensgrote macro-opnamen met een vergroting van 1:1 over het gehele zoombereik mogelijk.

© Jaimy de Hon
© Jaimy de Hon

Veraf, macro-fotografie en het gebruik van een teleconverter.

Met een totale lengte van 149 mm en een gewicht van ongeveer 794 g (exclusief statiefbevestiging), kan de FE 70-200mm F4 Macro G OSS II zoomlens worden gebruikt voor het vastleggen van een breed scala onderwerpen, zoals sportscènes, landschappen, wilde vogels en zelfs macrofotografie.

© Kyle van Bavel
© Kyle van Bavel

De lens maakt half-macro-opnamen mogelijk, met een maximale vergroting van 0,5x over het gehele zoombereik van 70 mm tot 200 mm. De geavanceerde asferische lenzen dragen bij aan mooie en gelijkmatige resolutie en contrast van hoek tot hoek. Bovendien onderdrukt ED-glas (Extra-low Dispersion) chromatische aberratie.

Bovendien ondersteunt deze lens een hoogwaardige teleconverter (afzonderlijk verkrijgbaar). Met een supertelefoto van maximaal 400 mm (full-frame), kunnen onderwerpen op afstand in een groter formaat vastgelegd worden. Wanneer de 2.0x teleconverter (SEL20TC) wordt gebruikt, is het mogelijk om macro-opnamen te maken tot 1:1 over het gehele zoombereik.

Snelle autofocus en uitstekende video-opnameprestaties

Sony's unieke XD (extreem dynamische) lineaire motor verhoogt de AF snelheid van de lens met wel 20%. Vergeleken met het vorige model zijn de trackingprestaties voor bewegende objecten ook flink verbeterd. Dit zorgt voor continue tracking met hoge nauwkeurigheid op het onderwerp. Daarnaast zijn de prestaties voor het volgen van de focus tijdens het zoomen ook aanzienlijk verbeterd. In combinatie met de Alpha 1 is het dus mogelijk om snelle bursts te maken met maximaal 30 frames per seconde.

Ook is er een nieuwe MODE3-instelling van SteadyShot toegevoegd aan deze lens, die het algoritme voor het corrigeren van camerabewegingen optimaliseert, waardoor de stabiliteit van de compositie wordt benadrukt bij het fotograferen van bewegende onderwerpen. Door deze zoomlens te combineren met een compatibele camerabody, worden cameratrillingen effectiever gecompenseerd en kunnen films stabieler worden opgenomen.

 

Intuïtieve bediening en hoge betrouwbaarheid voor gebruik bij verschillende weersomstandigheden

De FE 70-200mm F4 Macro G OSS II lens beschikt over een intuïtieve bediening om fotografen en videografen te ondersteunen. Naast een focus range limiter, schakelaar die direct overschakelt van AF naar MF (handmatige scherpstelling), zorgt de meegeleverde afneembare statiefbevestiging voor een gevoel van stabiliteit tijdens supertelefoto- en macro-opnamen.

Bovendien is het voorste lenselement voorzien van een fluorcoating, waardoor vingerafdrukken, stof, olie en andere verontreinigingen gemakkelijk van het lensoppervlak kunnen worden verwijderd. Het stof- en vochtbestendige ontwerp biedt extra betrouwbaarheid voor gebruik buitenshuis in uitdagende omstandigheden en vergroot de vrijheid van fotograferen.

© Kyle van Bavel
© Kyle van Bavel

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe FE 70-200MM F4 Macro G OSS II lens is verkrijgbaar in voor ongeveer €2000,- en zal verkrijgbaar zijn bij verschillende erkende Sony-dealers in heel Europa.

Hier kan je een verscheidenheid aan exclusieve verhalen, video's en opwindende nieuwe content, opgenomen met de nieuwste camera's en andere Sony-producten. De Europese fotografiehub van Sony is beschikbaar in 22 talen en bevat informatie over Sony-producten, wedstrijden en een actuele lijst met Sony-evenementen in elk land.

Een productvideo over de nieuwe FE 70-200MM F4 Macro G OSS II kan hier worden bekeken.

Klik hier voor meer informatie over de FE 70-200MM F4 Macro G OSS II lens.

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.