SONY FUTURE FILMMAKER AWARDS 2024 | COMPETITIE LAUNCH

Inzendingen voor de 2024-editie van de Sony Future Filmmaker Awards zijn geopend vanaf 15 juni 2023 en gratis toegankelijk voor iedereen via www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

Schermafbeelding 2023-07-24 143739.jpg

De Sony Future Filmmaker Awards, gehost door Creo en gesponsord door Sony, is een belangrijke jaarlijkse awardshow voor short films en begeleidt de ontwikkeling van creatieve uitmuntendheid. Deze wedstrijd is gratis toegankelijk en is opgezet om onafhankelijke filmmakers te ondersteunen en originele creators met een frisse kijk op story telling van over de hele wereld uit te lichten.

Filmmakers over de hele wereld worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor de zes categorieën van de Awards: fictie, non-fictie, milieu, animatie, studenten en Future Format

Dertig genomineerde filmmakers worden vervolgens uitgekozen en naar Los Angeles gevlogen voor de prijsuitreiking, die plaatsvindt op 30 mei 2024 in het Cary Grant Theatre op het historische studioterrein van Sony Pictures in Culver City, Californië. De winnaars van de zes categorieën worden op deze avond bekend gemaakt en beloond met geldprijzen en een scala aan Sony Digital Imaging-apparatuur. De winnaars worden geselecteerd door een panel van vooraanstaande personages uit de industrie.

 

NIEUW IN 2024

Dit jaar zullen winnaars en filmmakers op de shortlist een uitgebreid vierdaags workshopprogramma bijwonen, dat exclusieve toegang biedt tot de innerlijke werking van de industrie en een scala aan onderwerpen behandelt, van pitching tot juridische zaken, tot het werken met talentbureaus en het gebruik van geavanceerde technologieën.

Vanaf deze editie zullen de Sony Future Filmmaker Awards plaatsvinden in de lente, met het vierdaagse workshopprogramma en de prijsuitreiking van 28 tot 31 mei 2024 op het Sony Pictures-studioterrein in Culver City, Californië.

Voor de Awards van 2024 introduceren we een nieuw wedstrijdformaat met zes categorieën waaraan filmmakers kunnen deelnemen:

  • De categorie Fictie zoekt verhalende inzendingen die een origineel fictief verhaal of gebeurtenis overbrengen. Inzendingen moeten tussen de 5 en 20 minuten duren.
  • De categorie Non-fictie staat open voor films van 5 tot 20 minuten die overwegend feitelijk van inhoud zijn.
  • De categorie Milieu verwelkomt milieugerichte inzendingen met een lengte van 5 tot 20 minuten. De categorie Milieu maakt deel uit van Creators for the Planet, een wereldwijd engagementprogramma dat het hele jaar door loopt, opgezet door Creo en ontwikkeld in samenwerking met de United Nations Foundation en Sony Pictures.
  • Nieuw in de competitie van dit jaar is de categorie Animatie, die openstaat voor animatiefilms van 2 tot 20 minuten.
  • De categorie Student beloont filmmakers die een filmcursus volgen aan een geregistreerde instelling op een wereldwijd diploma- of universitair niveau. Instellingen die deel uitmaken van de shortlist worden per continent geselecteerd om een ​​divers scala aan wereldwijd talent te garanderen. Inzendingen moeten tussen de 5 en 20 minuten duren en kunnen van elk genre zijn.

Kijk voor de volledige categorie beschrijvingen en de vereisten hier: www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

 

2024 DEADLINES & PRIJZEN

  • De deadline voor inzendingen voor de zes categorieën is 15 februari 2024 om 07:00 uur (CET).
  • Het vierdaagse workshopprogramma vindt plaats op het studioterrein van Sony Pictures in Culver City, Californië van 28 tot 31 mei 2024.
  • Het jurypanel voor de editie van 2024 wordt in oktober 2023

Alle filmmakers op de shortlist worden naar Los Angeles gevlogen om deel te nemen aan het vierdaagse workshopprogramma en de black-tie-ceremonie. Dit jaar hebben filmmakers ook de mogelijkheid om de cameraman/regisseur die heeft gewerkt aan en wordt gecrediteerd voor de film op de shortlist uit te nodigen voor de ceremonie en het workshopprogramma.

De winnaars van de categorieën Fictie, Non-Fictie, Milieu en Animatie ontvangen een FX9 Cinema Line-camera, een FE C 16-35 mm-lens en een geldprijs van $ 5.000.

De winnaar van de studentencategorie en de instelling ontvangen elk een FX6 Cinema Line-camera en een FE 24-105 mm-lens.

De winnaar van de categorie Future Format ontvangt Sony Digital Imaging-apparatuur en een geldprijs van $ 2.500

Wil je meer weten over de Sony Future Filmmaker Award of je inschrijven? Ga dan naar: www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.