Sony introduceert s’ werelds kleinste en lichtste groothoekzoomlens: de 16-35mm GM II

De welbekende G Master beeldkwaliteit en geavanceerde high-speed Autofocus van deze lens dragen bij aan de performance van Sony camera’s.

©Olivier Groot (@hexashots).jpg

Op 29 augustus 2023 introduceert Sony de nieuwe 16-35mm G Master II groothoekzoomlens aan. Deze 35mm full-frame Alpha E-mount lens heeft brandpuntsafstanden van 16mm tot 35mm en dekt hiermee een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik.

Naast de standaardzoomlens (24-70 mm) en telelens (70-200 mm) breidt Sony haar tweede generatie objectieven uit met deze groothoekzoomlens. Deze lenzen hebben uitstekende resolutieprestaties en versterken het Alpha-systeem nog verder.

De 16-35mm GM II voldoet met zijn snelle AF (autofocus), wat uniek is aan G Master, aan de behoeften van fotografen en videografen die op zoek zijn naar lenzen met hoge prestaties. Bovendien is dit objectief met zijn kleinste en lichtste ter wereld optimaal voor verschillende opnamen.

©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V and the 16-35mm GM II
©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V and the 16-35mm GM II

‘s Werelds kleinste en lichtste F2.8 groothoekzoomlens ​
Het nieuwe optische ontwerp van de 16-35mm GM II met extreem hoge oppervlakteprecisie XA (extreem asferische) resulteert in een hoge resolutie met een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik. De asferische vorm, die een hogere mate van vrijheid kent dan voorheen, maakt dit mogelijk.

De 16-35mm GM II biedt naast verbluffende ​ bokeh ook uitstekende close-up prestaties over het hele zoombereik met een minimale focusafstand van 0,22m en een maximale opname vergroting van 0,32x. Bovendien onderdrukt Sony's originele Nano AR Coating II ghosting en flares om heldere beelden vast te kunnen leggen, zelfs als er een sterke lichtbron in beeld komt.

Dit is 's werelds kleinste en lichtste groothoekzoomlens met een totale lengte van 111,5 mm en een gewicht van 547 gram, wat ongeveer 20% lichter is dan de 16-35mm GM.

©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II
©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II

Buitengewoon snelle en nauwkeurige AF
De 16-35mm GM II bevat de nieuwste XD (extreem dynamische) lineaire motoren die effectief werken op high-speed drive. Dit zorgt voor een stille autofocus ​ die geschikt is voor zowel foto als video en tot twee keer sneller is dan conventionele modellen. Zelfs bij video's met hoge frame rates waarbij focusverschuivingen merkbaar zijn, wordt het onderwerp met hoge precisie gevolgd. In combinatie met de Alpha 1 zijn continu-opnamen met hoge snelheid tot 30 fps mogelijk met snelle, zeer nauwkeurige en stille focus.

©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II
©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II

Bedieningsgemak en betrouwbaarheid
De 16-35mm GM II biedt een comfortabele bediening en uitstekende prestaties bij het maken van foto's en video-opnamen die voldoen aan de behoeften van professionele en gevorderde foto- en videografen. Door het verminderen van focus breathing tijdens video-opnamen, in vergelijking met voorgaande modellen, is het mogelijk om een hoge kwaliteit van beeldexpressie te bereiken zonder veranderingen in de beeldhoek. Daarnaast onderdrukt deze lens de beweging van het zwaartepunt tijdens het zoomen en maakt het stabiele opnamen mogelijk, zodat je comfortabel kunt filmen met een gimbal. De bediening is ook verbeterd met functies zoals een diafragmaring die aan/uit kan worden geklikt met een schakelaar en twee aanpasbare knoppen.

Daarnaast is er een fluorcoating aangebracht, zodat vuil dat zich op het lensoppervlak vastzet gemakkelijk kan worden verwijderd. Dankzij het stof- en spatwaterdichte ontwerp kun je de camera ook buiten veilig gebruiken, waardoor je meer vrijheid hebt tijdens het fotograferen.

©Olivier Groot (@hexashots) - Shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II
©Olivier Groot (@hexashots) - Shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe 16-35mm GM II zal vanaf september voor €2.700,- verkrijgbaar zijn bij erkende Sony dealers.
De 16-35mm GM zal in prijs dalen van €2.700,- naar €2.500,-.


Hier vind je allerlei exclusieve verhalen, video's en andere content gemaakt met de nieuwste Sony camera's en andere Sony-producten. Sony's Europese fotografiehub is beschikbaar in 22 talen en bevat productnieuws, wedstrijden en een bijgewerkte lijst van Sony-evenementen in elk land.

Vind hier de productvideo van de 16-35mm GM II.

Klik hier als je meer informatie wilt over deze nieuwe lens.

Download de afbeeldingen hier.*

*Credits moeten bij gebruik gegeven worden en kunnen in de beschrijving gevonden worden.

©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II
©Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.