Sony introduceert 's werelds lichtste G Master-teleobjectief met groot diafragma: de FE 300mm F2.8 GM OSS

Leg dynamische momenten zoals sportscènes vast met een hoge beweeglijkheid en superieure beeldkwaliteit

FE 300mm F2.8 GM OSS_ILCE-1_DSC09360b.jpg

Sony kondigt met trots de introductie aan van 's werelds lichtste 300mm G Master prime-teleobjectief: de FE 300mm F2.8 GM OSS , een 35mm full-frame α (Alpha) E-mount lens met een maximaal diafragma van F2.8.

Deze lens biedt de superieure detaillering wat de G Master lenzen kenmerkt, evenals snelle, zeer nauwkeurige AF-prestaties. Dankzij het lichtgewicht ontwerp van ongeveer 1470 gram (exclusief statief) en de uitstekende gewichtsbalans kan je met deze lens scherpe, dynamische en beslissende momenten vastleggen, wat ideaal is als je snel bewegende sporten of beweeglijke dieren uit de hand wilt vastleggen. In combinatie met vandaag aangekondigde α9 III zijn snelle continu-opnamen met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde mogelijk. Zelfs onderwerpen met complexe en uiteenlopende bewegingen kunnen zeer nauwkeurig worden gevolgd. Het is een ideale match voor lichtgewicht camerabody’s doordat deze lens de belasting op de fotograaf verminderd, en zo vermoeidheid tijdens lange hand-held opnamesessies kan beperken. Bovendien is deze lens geschikt voor gebruik met een teleconverter, waardoor je opnamen kunt maken tot 600 mm (gelijk aan 900 mm bij gebruik met een APS-C camera).

Door deze 300 mm lens toe te voegen aan Sony’s lenzen line-up met reeds verkrijgbare 400 mm en 600 mm super-telezoomlenzen, ondersteunt Sony een breed scala aan behoeften en opnameomgevingen voor professionele en gevorderde amateurfotografen. In het bijzonder steunt Sony met deze lens sport- en wild life fotografen die behoefte hebben aan bereik, draagbaarheid en een hoge opnamesnelheid.

 

Belangrijkste kenmerken

G Master-teleobjectief met een hoge resolutie en prachtige bokeh

Dankzij de geavanceerde technologie van Sony legt deze G Master lens met zijn hoge resolutie en prachtige bokeh het onderwerp duidelijk vast. Daarnaast draagt de nauwkeurige AF van deze lens bij aan het vastleggen van beslissende momenten in sport, nieuwsrapportages, evenementen en natuurfotografie. De FE 300mm F2.8 GM OSS lens beschikt over een innovatief optisch ontwerp met drie Super ED (Extra-low Dispersion) glaselementen en één ED glaselement om chromatische aberratie te onderdrukken en een hoge resolutie en contrast over het gehele frame te bereiken. De uitstekende resolutie en het contrast worden tot aan de randen van het beeld behouden, waardoor je meer vrijheid hebt om beelden te croppen en te bewerken in de post-productie.

De prachtige, romige bokeh, wat een kenmerk is van G Master, vormt een ideale aanvulling op de brandpuntsafstand van 300 mm en het maximale diafragma van F2.8 van het objectief. Met deze bokeh kan je een kleine scherptediepte gebruiken om onderwerpen te laten opvallen tegen de achtergrond. Elk objectief wordt tijdens de productie afzonderlijk gekalibreerd om de bokeh-kwaliteit te optimaliseren. Een cirkelvormig diafragma mechanisme met 11 lamellen draagt bij aan een vloeiende bokeh.

 

Krachtige AF en snelle continu-opnamen met AE/AF-tracking tot 120 beelden per seconde

De combinatie van twee nieuwe XD (extreem dynamische) lineaire motoren en besturingsalgoritmen zorgt voor snelle AF-prestaties, hoge precisie en weinig trillingen. In combinatie met de α9 III maakt dit snelle continu-opnamen met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde mogelijk. Hierdoor kan je dynamische onderwerpen vastleggen zonder een moment te missen, zelfs bij het fotograferen van scènes waarin het onderwerp snel of onregelmatig beweegt, zoals bij sport, dieren en evenementen. Bovendien zijn de AF-prestaties van deze lens uitstekend, zelfs wanneer een (apart verkrijgbare) teleconverter wordt gebruikt.

Uitzonderlijke mobiliteit en comfortabele bediening

Door de uitgebreide maatregelen die Sony heeft getroffen om het gewicht te verminderen is de FE 300mm F2.8 GM OSS met ongeveer 1470 gram (exclusief statiefbevestiging) de lichtste in zijn klasse. Bij het ontwerp van deze lens is rekening gehouden met de gewichtsbalans. De interne lensbuis is gemaakt van een duurzame magnesiumlegering om zowel een hoge robuustheid als een licht gewicht te bereiken. Het gewicht is niet geconcentreerd aan de voorzijde van de lens, wat nauwkeurig pannen tijdens opnamen uit de hand mogelijk maakt. Daarnaast zorgt MODE3 voor een verbeterde viewfinder stabiliteit en optimaliseert het algoritme voor beeldstabilisatie, waardoor je nauwkeurig dynamische scènes kunt vastleggen.

Bovendien, in combinatie met de α9 III, kun je "preset focus" toewijzen aan de functie-ring waarmee je de focus direct kunt aanpassen aan elke positie. Verder heeft de camera een comfortabele bediening die professionele opnamen ondersteunt, inclusief focus hold-knoppen op vier locaties waaraan je je favoriete functies kunt toewijzen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe FE 300mm F2.8 GM OSS is vanaf 8 November 2023 beschikbaar voor pre-order en in Januari verkrijgbaar zijn bij diverse geautoriseerde dealers van Sony voor ongeveer €6700.

Hier vind je allerlei exclusieve verhalen, video's en spannende nieuwe content die is gemaakt met de nieuwste camera's en andere Sony-producten. Sony's Europese fotografiehub is beschikbaar in 22 talen en bevat productnieuws, wedstrijden en een actuele lijst met Sony-evenementen in elk land.

Een productvideo over de nieuwe FE 300mm F2.8 GM OSS lens kan hier bekeken worden

Een videoboodschap van een wereldberoemde sportfotograaf over deze lens kan hier bekeken worden.

Bekijk hier de productpagina voor meer informatie.

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.