Sony lanceert haar meest geavanceerde APS-C-camera tot nu toe, en een nieuwe veelzijdige compacte shotgun-microfoon.

Uiterst nauwkeurige onderwerpherkenning door AI en de nieuwste beeld- en videoprestaties voor het eerst verwerkt in een compacte APS-C-body.

2_Jakub profile_IG.png

12 juli 2023, Sony kondigt de release aan van haar nieuwste APS-C camera, de "Alpha 6700".

Deze nieuwe camera combineert de geavanceerde foto- en videomogelijkheden van de nieuwste full-frame Alpha- en Cinema Line-camera's met het compacte en lichtgewicht ontwerp van de α6000-serie, wat resulteert in Sony's meest geavanceerde APS-C camera tot nu toe. 

Door een APS-C back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met 26 effectieve megapixels te combineren met de snelheid en kracht van Sony's geavanceerde BIONZ XR-processor, bereikt de α6700 uitzonderlijke beeldprestaties met behoud van een compact en lichtgewicht ontwerp. 

De camera ondersteunt 4K-video-opnamen met hoge resolutie tot 120 fps en een dynamisch bereik van meer dan 14 stops voor het vastleggen van details in moeilijke of onderbelichte omstandigheden. Daarnaast beschikt de α6700 over het S-Cinetone-beeldprofiel dat te vinden is in de professionele Cinema Line-modellen van Sony voor verfijnde filmbeelden. 

Voor videografen kondigt Sony ook de " ECM-M1" shotgun-microfoon aan, die in staat is om geluid van hoge kwaliteit vast te leggen met acht verschillende geluidsopties, waaronder stereo. 

© Gustav Kiburg
© Gustav Kiburg

Uiterst nauwkeurige onderwerpherkenning met AI 

De nieuwste Exmor R APS-C CMOS-beeldsensor beschikt over ongeveer 26effectieve megapixels, gecombineerd met de geavanceerde BIONZ XR-processor voor uitstekende beeldprestaties. De standaard ISO-gevoeligheid varieert van 100 tot 32.000 voor zowel foto's als video, waardoor lowlight opnamen met weinig ruis mogelijk zijn. 

De AI-chip is overgenomen van de Alpha 7R V, waardoor zeer nauwkeurige Real-Time Recognition AF (autofocus) mogelijk is. Naast de herkenning van menses en dieren van de α6000-serie, herkent deze camera nu nauwkeurig meerdere onderwerpen zoals vogels, insecten, auto's/treinen en vliegtuigen ​ 

In combinatie met de onlangs gelanceerde FE 70-200MM F4 Macro G OSS II telezoomlens, biedt de Alpha 6700 een brandpuntsafstand van 105 mm tot 300 mm in 35 mm full-frame equivalent. 

© Gustav Kiburg
© Gustav Kiburg

Uitstekende videoprestaties met 4K120p

De Alpha 6700 maakt gebruik van 6K oversampling voor superieure 4K-video, inclusief ondersteuning voor opname met hoge framerate bij 4K 120 fps. Daarnaast beschikt dit model over S-Log3, met 14+ stops dynamisch bereik. De α6700, die ook is uitgerust met S-Cinetone, levert indrukwekkende weergave van huidtinten. Daarnaast volgt de door AI aangestuurde auto-framing onderwerpen gemakkelijk en soepel, waardoor handmatige camerabewegingen niet meer nodig zijn. De behuizing bevat een Multi-Interface (MI)-shoe die geschikt is voor digitale audio-interfaces. Gebruikt in combinatie met de nieuwe ECM-M1 shotgun-microfoon, maakt digitale audiotransmissie direct mogelijk, waardoor geluid van hoge kwaliteit wordt vastgelegd, zelfs in een ongecontroleerde setting.

© Gustav Kiburg
© Gustav Kiburg

Mobiliteit, bedienbaarheid en connectiviteit

Met zijn compacte ontwerp (ca. 12 cm x 7 cm x 8 cm en een gewicht van ongeveer 493 g) is de α6700 gemakkelijk mee te nemen. De camera heeft daarnaast een gebruiksvriendelijke, vari-angle LCD-monitor met touch-screen. Een aanpasbare draaiknop aan de voorkant en een schakelknop voor fotografie, film en S&Q zijn ook inbegrepen. De α6700 is uitgerust met een optisch 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem met 5,0 stops sluitertijdvoordeel voor foto's. Active Mode zorgt daarnaast voor stabiele video-opnamen.

Wat connectiviteit betreft, ondersteunt de camera nu de Creators' App voor het naadloos uploaden van video's en foto’s naar cloudservices. Sony is ook van plan om in juli 2023 een nieuwe versie van de "Camera Remote SDK" uit te rollen, waarmee bediening en instellingen op afstand kunnen worden aangepast.

© Gustav Kiburg
© Gustav Kiburg

Milieubewust en toegankelijk

In de afgelopen 10 jaar heeft Sony ongeveer 379 ton nieuw plastic in digitale camera's en digitale videocamera's vervangen door gerecycled plastic. Gerecyclede materialen, waaronder SORPLAS, worden actief gebruikt voor de α6700 camerabody, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit van dit model. Bovendien is de camera uitgerust met een schermlezerfunctie die menu's en videoweergaveschermen hardop voorleest om de bediening en creatieve activiteiten van een groot scalacreators te ondersteunen.

© Gustav Kiburg
© Gustav Kiburg

Shotgun-microphone ECM-M1

De ECM-M1 is 's werelds eerste shotgun-microfoon met acht selecteerbare audio-opnamemodi. Met 4 microfooncapsules,unieke beamforming en geavanceerde digitale verwerkingstechnologie, biedt deze microfoon gevarieerde modi, waaronder stereo. De ultra-directionele modus vangt gericht geluid van voren op (binnen een breedte van 30 graden) en onderdrukt tegelijkertijd effectief andere geluiden, waarbij het zich dynamisch aanpast aan het omgevingsgeluid.

Een nieuw toegevoegde modusknop met een vergrendelingsmechanisme zorgt voor eenvoudig schakelen tussen geluidsopnamemodi.

© Awake to Create
© Awake to Create

De ECM-M1 beschikt over hulpprogramma's voor ruisonderdrukking, zoals een ruisonderdrukkingsfilter voor het verminderen van achtergrondgeluid en een low-cut filter voor het minimaliseren van trillingen en laagfrequente ruis. Deze filters worden geïmplementeerd door middel van digitale signaalverwerking, waardoor de audiokwaliteit in de opnamefase wordt gemaximaliseerd en daarmee de behoefte aan complexe nabewerking wordtverminderd.

Deze microfoon ondersteunt ook 4-kanaals opname (alleen voor compatibele camera's), waardoor back-up opname in omnidirectionele modus mogelijk is op kanaal 3 en 4, terwijl kanaal 1 en 2 zich richten op geselecteerde directiviteit.

© Awake to Create
© Awake to Create

Compact en lichtgewicht, de ECM-M1 verbetert de flexibiliteit van creators, waardoor zij in staat zijn audio van hoge kwaliteit vast te leggen in uiteenlopende situaties. Zet de microfoon gewoon in de multi-interface shoe op een geschikte camera voor directe stroom- en audioaansluitingen zonder dat er extra kabels of batterijen nodig zijn. Bij aansluiting via de multi-interface shoe van een geschikte camera met een ingebouwde digitale audio-interface, wordt het audiosignaal direct in digitale vorm naar de camera overgebracht, zodat er geen kwaliteitsverlies kan optreden. Een eenvoudige schakelaar biedt daarnaast ondersteuning aan een breed scala aan camera's met een analoge interface.

© Awake to Create
© Awake to Create

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 6700 zal vanaf eind juli 2023 beschikbaar zijn voor ongeveer €1.700.

De CX89500 + E 16-50mm F3.5-5.6 OSS PZ kost maar liefst €1.800.

De CX89500 + E 18-135mm F3.5-5.6 OSS kost maar liefst €2.100.

De nieuwe ECM-M1 zal vanaf eind juli 2023 beschikbaar zijn voor ongeveer €400. Beide producten zullen verkrijgbaar zijn bij erkende Sony dealers.

Hier kan je een verscheidenheid aan exclusieve verhalen, video's en opwindende nieuwe content, opgenomen met de nieuwste camera's en andere Sony-producten. De Europese fotografie hub van Sony is beschikbaar in 22 talen en bevat informatie over Sony-producten, wedstrijden en een actuele lijst met Sony-evenementen in elk land.

Een productvideo van de α6700 en ECM-M1 kan hier bekeken worden.

Klik hier voor meer informatie over de α6700 en de ECM-M1.

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.