Sony onthult drie draadloze microfoons met uitzonderlijke geluidskwaliteit en compactheid

De ECM-W3 en ECM-W3S zijn geschikt voor een breed scala aan opnamescenario's en de ECM-S1 zorgt voor heldere in-camera geluidsopnames met streaming microfoongeluid van hoge kwaliteit.

ECM-S1.png

Sony breidt haar microfoon-lijn uit en introduceert de draadloze ECM-W3, ECM-W3S, en de draadloze ECM-S1 streaming microfoon. Deze geavanceerde microfoons combineren een hoge geluidskwaliteit met een lichtgewicht ontwerp. Sony geeft creators met de ECM-W3, ECM-W3S en ECM-S1 microfoons de mogelijkheid om mooie geluidsopnamen te maken tijdens verschillende opnamescenario's.

De ECM-W3 heeft een 2-kanaals ontvanger en twee microfoons en de ECM-W3S heeft een 1-kanaals ontvanger en één microfoon. Zowel de ECM-W3 als de ECM-W3S zijn perfect voor content creators die te maken hebben met een breed scala aan opnamescenario's, zoals vlogs en interviews. In dit soort scenario’s moet je eenvoudig stemmen van hoge kwaliteit kunnen opnemen, zelfs wanneer de camera op afstand staat.

De draadloze ECM-W3 microfoon is een ideale oplossing als je interviews en één-op-één gesprekken wilt opnemen. Daarnaast blinkt de ECM-W3S microfoon uit in het vastleggen van heldere en duidelijke stemmen, wat ideaal is voor vloggers en filmmakers die zoeken naar een natuurlijk organisch geluid. Deze Sony microfoons zorgen voor een uitzonderlijke geluidsopname waarbij ruis effectief wordt onderdrukt. Naast de Multi-Interface (MI) Shoe compatibiliteit met Sony camera's, wordt de compatibiliteit van deze microfoons verder verbeterd door een USB Type-C aansluiting en 3,5mm audio-uitgang. Dit maakt verbindingen met een reeks apparaten mogelijk, zoals camera's, smartphones, PC's, etc. De microfoons zijn ook uitgerust met een handig oplaadetui, voor moeiteloze draagbaarheid.

Voor professionele videografen en vloggers die op zoek zijn naar topkwaliteit geluid, is de ECM-S1 microfoon dé ultieme gadget. Deze microfoon heeft een compacte en lichte behuizing en is uitgerust met drie 14 mm capsules met grote diameter. Deze capsules zijn afgestemd om menselijke stemmen op natuurlijke wijze vast te leggen en in hoge kwaliteit op te slaan. De naadloze aansluiting op camera's (via MI-shoe), computers en smartphones is een onmisbare aanwinst voor content creators die op zoek zijn naar een dynamische en pakkende audio-video ervaring. Omdat audio direct in de camera wordt opgenomen via een draadloze verbinding, treedt er geen "geluids- en videovertraging" op en is vertragingscompensatie achteraf dus niet nodig.

De ECM-W3, ECM-W3S en ECM-S1 microfoons belichamen Sony’s streven naar innovatie en kwaliteit. Met deze nieuwe producten blijft Sony de grenzen van de audiotechnologie verleggen en stelt het creators in staat om een opmerkelijke geluidskwaliteit te bereiken op verschillende manieren om content naar een hoger niveau te tillen.

De belangrijkste kenmerken van de draadloze ECM-W3 en ECM-W3S microfoons

Minder ruis

De ECM-W3 bestaat uit een ontvanger en twee microfoons, en de ECM-W3S uit een ontvanger en één microfoon.

Deze microfoons zijn uitgerust met zowel een ruisonderdrukkingsfilter dat effectief harde ruis vermindert met digitale signaalverwerking, als een laag-onderdrukkingsfilter dat ongewenst laagfrequent geluid vermindert, zoals airconditioning en trillingsgeluiden. Daarnaast vermindert het meegeleverde windscherm de ruis die ontstaat wanneer sterke wind of adem de microfoon raakt, waardoor het mogelijk wordt om heldere audio op te nemen zonder inmenging van de omgeving. Samen zorgen de filters en het windscherm ervoor dat er minder ruis verwijderd hoeft te worden tijdens de post-productie.

Bij aansluiting op een Sony camera uitgerust met de Multi-Interface (MI) Shoe, is de ECM-W3 en ECM-W3S ontvanger compatibel met een digitale audio-interface, en kan de camera direct het audiosignaal opnemen. Dit maakt superieure geluidsopnamen met minimale ruis mogelijk. Daarnaast is de camera uitgerust met een veiligheidsfunctie die geluidsvervorming onderdrukt bij hoge volumes, en een dempingsfunctie die het geluid handmatig vermindert tijdens het opnemen van hoge volumes. Zowel de ECM-W3 als de ECM-W3S leveren een laag energieverbruik, een lage latentie en een hoge geluidskwaliteit met Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) en LC3Plus codec.

 

Veelzijdige connectiviteit

MI Shoe ondersteuning zorgt voor meer flexibiliteit met batterij- en kabelvrije opnamen. De stroom wordt rechtstreeks van de camera naar de ontvanger geleverd, dus je hoeft niet bang te zijn dat de batterij leeg raakt. De ontvanger heeft ook een USB Type-C aansluiting, zodat het mogelijk is om digitale audio (48kHz/24bit) van de ontvanger naar een smartphone of PC te sturen. Daarnaast zijn deze microfoons uitgerust met een 3,5 mm mini-jack (stereo) audio-uitgang, zodat ze compatibel zijn met camera's, computers, IC-recorders, en andere artikelen die geen MI Shoe hebben. Bovendien wordt er een beschermingshouder/standaard voor de MI Shoe meegeleverd, die kan worden gebruikt als microfoonstandaard wanneer de ontvanger aan andere apparatuur dan de camera wordt bevestigd. De oplaadbare microfoon kan tot 6 uur continu worden gebruikt als hij volledig is opgeladen.

 

Compact en lichtgewicht

Deze compacte en lichtgewicht microfoons hebben afmetingen van 25,0mm x 52,5mm x 20,5mm (B/H/D) en wegen slechts 17g. De ontvanger is 32,0mm x 29,0mm x 50,0mm (B/H/D) en weegt 25g. Zowel de microfoons als de ontvangers kunnen altijd en overal met gemak worden gebruikt. Daarnaast maakt de draagbare oplaadhouder het mogelijk om de microfoons onderweg op te laden.

 

Belangrijkste kenmerken van de draadloze/streaming microfoon ECM-S1

Camera verbinding

De ECM-S1 is uitgerust met drie capsules met een grote diameter (14mm) die overeenkomen met drie geluidsmodi: Uni-directioneel, Omni-directioneel en Stereo. Hierdoor heb je met de ECM-S1 een gevoelige hoge kwaliteit geluidspick-up en veel frequentie mogelijkheden. De intrinsieke lage ruisniveaus en het brede dynamische bereik van de microfoon zorgen voor een heldere opname van zelfs de zachtste geluiden.

Door de microfoon zo af te stellen dat hij menselijke stemmen op een natuurlijke en heldere manier opneemt, kan de ECM-S1 een realistisch en rijk getextureerd geluid vastleggen dat uniek is voor streaming microfoons. Deze microfoon heeft ook een ruisonderdrukkingsfilter dat effectief harde ruis verwijdert via digitale signaalverwerking. Een laag-onderdrukkingsfilter vermindert in deze microfoon onnodig laagfrequent geluid, zoals wind, airconditioning en trillingen. Door middel van deze filters worden effecten van de omgeving vermindert. De ECM-S1 biedt naast deze filters nog vele andere functies die ruis helpen onderdrukken.

Een nieuwe geluidsopnamestijl

De ECM-S1 microfoon is licht, met een gewicht van slechts 157 gram, en compact met 63,0 mm x 137,5 mm x 63,0 mm (B/H/D). De ultralichte en compacte ontvanger weegt 25 gram en is 32 mm x 29 mm x 50 mm (B/H/D). De Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) en LC3plus codec leveren een laag energieverbruik, lage latentie en hoge geluidskwaliteit. Het gebruik van een draadloze verbinding zorgt voor een opnamestijl die niet beïnvloed wordt door omgevingsfactoren. Je kunt met deze microfoon een nieuw niveau van geluidsopname bereiken, waardoor gesprekken en zang samen met muziekinstrumenten in hoge geluidskwaliteit kunnen worden opgenomen.

Voor connectiviteit kan de ontvanger worden aangesloten op een compatibele camera via de MI Shoe. De microfoon en ontvanger zijn uitgerust met USB Type-C aansluitingen die 48 kHz/24-bit digitale audio-uitvoer ondersteunen. De microfoon kan daardoor op verschillende manieren geluid van hoge kwaliteit opnemen. Bijvoorbeeld door de microfoon draadloos aan te sluiten op een pc of smartphone via de USB van de ontvanger of door de microfoon rechtstreeks aan te sluiten op een pc of smartphone via USB. De ontvanger heeft ook een 3,5mm mini-jack (stereo) als audio-uitgang.

Bedienbaarheid

Deze ECM-S1 microfoon is uitgerust met een onafhankelijke draaiknop waarmee het geluidsopnameniveau kan worden ingesteld. Het volume van de ECM-S1 kan ook intuïtief worden aangepast met de bovenste draaiknop, terwijl het audio-ingangsniveau in real-time wordt gecontroleerd met de indicatielampjes. Het ingebouwde LINK-lampje geeft de communicatiestatus tussen de microfoon en de ontvanger weer om gemiste opnames te voorkomen.

Als je een USB-aansluiting tussen de microfoon en een pc of smartphone gebruikt, kun je een koptelefoon aansluiten op de hoofdtelefoonuitgang van de microfoon om het geluid af te luisteren zonder het aangesloten apparaat erbij te betrekken. Het volume van de hoofdtelefoon kan ook worden aangepast met een korte druk op de knop aan de onderkant van de microfoon. U kunt de mengverhouding tussen het ingangsvolume van het geluid van de microfoon en dat van het geluid van de computer of smartphone via de USB-aansluiting aanpassen met de regelknop voor het volume/mengverhouding van de hoofdtelefoon op de microfoon.

De ECM-S1 en ontvanger hebben elk een ingebouwde batterij voor langdurig gebruik. De ontvanger kan ook continu worden gebruikt met ondersteuning van directe voeding wanneer deze is aangesloten op de MI Shoe van de camera of een USB Type-C-kabel. De microfoon kan tot 13 uur continu worden gebruikt als de batterij volledig is opgeladen met behulp van een USB Type-C-kabel.

Daarnaast vermindert een beveiligingsfunctie plopgeluiden die optreden wanneer de mond van de spreker zich dicht bij de microfoon bevindt en zijn adem in direct contact komt met de microfoon. Hierdoor kunnen zang, verhalen en andere audio onder optimale omstandigheden worden opgenomen. Er wordt ook een standaard meegeleverd die aan de microfoon kan worden bevestigd, zodat de microfoon zonder steun kan staan tijdens het opnemen. De microfoonhoek kan vervolgens naar voren of naar achteren worden versteld. Als alternatief kan het statief worden verwijderd als het niet wordt gebruikt en met de 1/4" schroefdraad aan de onderkant van de microfoon kan deze op een statief of aan een microfoonarm worden bevestigd.

Prijs en beschikbaarheid

De draadloze ECM-W3 en ECM-W3S microfoons zullen vanaf november 2023 in geselecteerde landen in Europa verkrijgbaar zijn voor respectievelijk €500 en €370. Daarbij zal de ECM-S1 vanaf oktober 2023 verkrijgbaar zijn voor €450.

 

Kijk hier voor meer informatie:

ECM-W3

ECM-W3S

ECM-S1

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.