Retourneren en annuleren

Retourneren & Annuleringen

Standaard retourbeleid

Sony biedt een bedenktijd van één uur na uw aankoop. Als u van gedachten verandert tijdens deze periode, kunt u uw bestelling annuleren zonder volledige verwerking van uw betaling.

Als u als consument koopt en niet namens uw bedrijf, kunt u uw recht uitoefenen om producten binnen 30 dagen na ontvangst terug te sturen, onder voorbehoud van clausule 11 van de Algemene Verkoopvoorwaarden. Let op - Producten mogen niet worden gebruikt of behandeld op een manier die niet redelijkerwijs is toegestaan in een winkel. Ze moeten correct verpakt worden geretourneerd met alle accessoires en gratis producten en gebruik makend van het juiste retourlabel (zie "Hoe retourneer ik een product" hieronder).

U moet de producten terugsturen (of, indien wij hebben aangeboden de producten op te halen, deze beschikbaar maken voor ophalen) uiterlijk 14 dagen nadat u contact met ons hebt opgenomen om uw contract te annuleren. Dit recht op retourneren is een aanvulling op en heeft geen invloed op uw wettelijke rechten (inclusief uw rechten met betrekking tot defecte items).

U ontvangt uw terugbetaling binnen 14 dagen na ontvangst van de geretourneerde producten, onder voorbehoud van controles op de volledigheid en de staat van de geretourneerde producten. Sony zal de aankoopprijs terugbetalen, inclusief de standaard verzendkosten (let op: indien u ervoor hebt gekozen om extra te betalen voor een snellere of gegarandeerde leveringsservice, worden alleen de standaard verzendkosten vergoed). Houd er rekening mee dat de terugbetaling kan worden verminderd door bepaalde voorwaarden die zijn uiteengezet in onze Algemene Voorwaarden (link naar algemene voorwaarden).

Hoe kan ik een product retourneren?

De eenvoudigste manier om een retour aan te vragen, is door naar de website van Sony te gaan.  Als je een My Sony-account hebt (of er een wilt aanmaken),

ga dan naar https://www.sony.be/mysony en meld je aan met je account of registreer je. Raadpleeg je bestelling via de optie 'Mijn bestellingen' in het

My Sony-dropdownmenu, dat zich in de header van de website bevindt (rechtsboven), of door je aan te melden met je account en 'Mijn bestellingen' te selecteren in het menu.

Zodra je toegang hebt tot je bestellingen, klik je op 'Details van de bestelling' en selecteer je welk(e) product(en) je wilt retourneren en de reden waarom.

Zodra je retouraanvraag is aangemaakt, ontvang je een bevestigingsmail met de details van je aanvraag. Onze partner die instaat voor de retourneringen neemt afzonderlijk contact met je op en geeft je meer informatie over de retourprocedure, je retourlabel en het eventuele ophalen.

Je vindt een overzicht van je retourzendingen in een speciale tab op de pagina 'Mijn bestellingen'.

Heb je geen My Sony-account, maar wil je toch een product retourneren, dan raden wij je ten zeerste aan een account aan te maken. Dit stelt zowel ons als jou in staat je retour beter op te volgen (met inbegrip van het aantal geretourneerde producten) en vereenvoudigt de procedure.

Zo niet, kun je de retourbon gebruiken die zich bij de documentatie van de levering van je product bevindt. Lees aandachtig de instructies voor je het retourlabel aanbrengt en je pakje naar het dichtstbijzijnde afleverpunt brengt, of gebruikmaakt van de dienst die grote artikelen thuis ophaalt. Heb je de retourbon niet meer, dan kun je telefonisch of via e-mail contact opnemen (voor Nederland) of contact opnemen (voor België). Om een retour aan te vragen, kun je ook het retourformulier invullen en versturen via e-mail op de pagina Contact opnemen.