FE C 16-35MM T3.1

Volledige specificaties en kenmerken

SELC1635G

6.600,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
16 – 35
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
24 – 52,5
Lensgroepen / -elementen
13-16
Beeldhoek (35 mm)
107゚-63゚
Beeldhoek (APS-C)
83°-44°
Maximaal diafragma (F)
T3.1(F2.8)
Minimaal diafragma (f)
T25(F22)
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,28 m (0,92 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,19 W
Filterdiameter (mm)
-
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Zowel handmatig als aangedreven
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Vierkant, vast type

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
118,5 x 147 mm,(4-3/4 x 5-7/8 in.)
Gewicht
1390 g (49,1 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Voorkap voor lens: ALC-F82S
  • Achterkap voor lens: ALC-R1EM
  • Zachte tas
  • Bescherming aansluiting zoom-eenheid, reserveschroef zoom-eenheid
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van beeld van bioscoopkwaliteit met prachtige bokeh

Beelden van bioscoopkwaliteit met prachtige bokeh

Ervaar prachtige beelden van bioscoopkwaliteit met de schitterende resolutie van hoek tot hoek die van een Sony G-lens verwacht mag worden. Een constant groot diafragma van T3.1 (F2.8) van groothoek tot telefoto biedt prachtige bokeh en diepte.

Afbeelding van responsieve handmatige bediening

Responsieve handmatige bediening 

Pas scherpstelling, zoom en iris aan met soepele, consistente precisie. Dankzij de parfocale optiek en nauwkeurige bedieningsringen kunt u met camera's met groot beeldformaat, zoals de VENICE, PXW-FX9 en spiegelloze Alpha-camera's, veelzijdige, goed te reproduceren cinematografie maken.

Afbeelding van zeer veelzijdige bediening

Zeer veelzijdige bediening

Naast de handmatige bediening biedt de verwijderbare servo unit ook de nieuwste tools voor filmmaken, uniek voor ons systeem met E-bevestiging. Gebruik de snelle, precieze autofocus voor snelle opnamen of ga voor een efficiëntere workflow met de krachtige servo-zoom, rack focus en irisregeling, direct vanaf uw camera, afstandsbediening of zelfs smartphone.

Afbeelding van resolutie en bokeh naar een hoger niveau getild

Resolutie en bokeh naar een hoger niveau getild

Deze lens beschikt over twee XA-elementen (extreem asferisch) van Sony met een oppervlakprecisie van 0,01 micron. De vervorming die vaak optreedt in groothoekzoomlenzen wordt minutieus onderdrukt, net als astigmatisme en veldkromming. Onaantrekkelijke uienringbokeh wordt doelmatig onderdrukt door XA-elementen (extreem asferisch), waardoor een prachtige, vloeiende bokeh ontstaat in gebieden waarop niet is scherpgesteld.

Meer informatie

Afbeelding van helderheid en contrast bij elk licht

Helderheid en contrast bij elk licht

Onze originele antireflecterende nanocoating onderdrukt schittering of spiegeling door reflectie, vooral bij tegenlicht en ander lastig licht. Zo krijgt u hoog contrast en helderheid. Invallend licht onder een groot aantal hoeken zonder schittering biedt meer flexibiliteit in kadrering en compositie, vooral bij groothoekbrandpuntsafstanden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Meer informatie

Afbeelding van 11 bladen voor nog mooiere bokeh

11 bladen voor nog mooiere bokeh

Het originele ronde diafragma met 11 bladen van Sony levert een nog betere bokeh-kwaliteit. De vormgeving en materialen zijn herzien om de ronde vorm te behouden. Ook worden er strenge normen voor cirkelvormigheid gehandhaafd om de bokeh van de lens in al zijn pracht mogelijk te maken zonder ergens op in te leveren.

Meer informatie

Afbeelding nauwekeurige, responsieve handmatige scherpstelling

Nauwkeurige, responsieve handmatige scherpstelling

De handmatige scherpstelling met lineaire respons zorgt voor een soepele handmatige scherpstelling zonder vertraging, waardoor cameraregisseurs en cameramannen de scherpstelling nauwkeurig en intuïtief kunnen aanpassen. De scherpstelring biedt een brede draaihoek van 140 graden voor nauwkeurigere bediening en markeringen voor de afstandsschaal om de scherpstelling tijdens meerdere opnamen consistent te kunnen resetten.

Afbeelding van meer opties voor contentmakers

Meer opties voor contentmakers

De SELC1635G heeft een stelwieltje van 0,8 mm en een lensdiameter van 114 mm die voldoen aan de industriestandaard. Daardoor is hij compatibel met een een scala aan accessoires, van matte boxes tot follow focus-systemen. De draairichting van de zoomring kan ook worden omgedraaid voor mensen die gewend zijn aan lenssystemen voor foto's.

Afbeelding van verwijderbare servo-zoom

Verwijderbare servo-zoom

De inbegrepen servo unit biedt comfortabele bediening met de vingertoppen om soepel en geleidelijk te kunnen zoomen — geschikt voor een rustige dramascène of een promotievideo. Met de knop op de lenseenheid kan er worden geschakeld tussen servo-bediening en handmatige bediening. Als de knop op servo is ingesteld, kunt u de zoom via de handgreep van de camera bedienen. De servo kan indien gewenst ook worden verwijderd.

Afbeelding van snelle, nauwkeurige AF en AE

Snelle, nauwkeurige AF en AE

De SELC1635G biedt volledige ondersteuning voor de verbeterde hybride autofocus (AF) met fase-/contrastdetectie en automatische belichting (AE) van de FX 9 full-frame camera. Dankzij deze baanbrekende technologie kunt u zich op het kadreren concentreren terwijl de camera en de lens naadloos samenwerken om het onderwerp scherp te houden met weinig scherptediepte.

Afbeelding van snelle, nauwkeurige autofocus

Snelle, precieze automatische scherpstelling

Een dubbel mechanisme met piëzo-elektrische DD-SSM (Direct Drive SuperSonic Motor) drijft het systeem voor zwevend scherpstellen aan. Het unieke ontwerp van Sony drijft twee onafhankelijke scherpstellingsgroepen aan voor hoge snelheid, precisie en stille bewegingen. Hierdoor is het ideaal om scherp te stellen bij zowel foto's als filmopnamen.

Meer informatie

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

Stof- en vochtbestendige lens — extra bescherming en betrouwbare prestaties in uitdagende omgevingen. Met gerust hart fotograferen bij lichte regen of harde wind.

Meer informatie