Artikel-ID : 00081357 / Laatst gewijzigd : 30/03/2021Afdrukken

Het apparaat kan niet meteen na aankoop worden ingeschakeld.

  Als een nieuwe camera niet kan worden ingeschakeld, komt dit meestal omdat de batterij volledig leeg is. Dit komt normaal gesproken omdat de camera een tijdje in de verpakking heeft gezeten nadat deze voor het laatst in de fabriek is opgeladen. Laad dus eerst de batterij volledig op voordat u de camera voor het eerst gebruikt.

  BELANGRIJK:

  • Zorg dat niets de contactpunten van de batterij bedekt tijdens het opladen.
  • Zorg ervoor dat de batterij goed is aangesloten op de camera of de batterijlader.
  • Zorg ervoor dat de batterij op de juiste manier wordt geplaatst. Bij een paar cameramodellen is het mogelijk de batterij per ongeluk verkeerd te plaatsen.

  OPMERKING: Dit antwoord is van toepassing op veel verschillende modellen. Raadpleeg voor specifieke informatie over uw camera de meegeleverde handleiding en/of de online HTML-helpgids die beschikbaar is via de ondersteuningswebsite van Sony.

  Hieronder vindt u nog meer handige informatie over het opladen van de batterij. Het verschilt per camera of de batterij in de camera of met behulp van een losse batterijlader kan worden opgeladen. Raadpleeg het gedeelte over de oplaadmethode die u gebruikt.

  Wanneer de batterij in de camera is geplaatst:

  • Zorg ervoor dat de camera is uitgeschakeld. De batterij wordt niet opgeladen als de camera is ingeschakeld.
  • Als de camera een ingebouwde USB-kabel heeft, kunt u deze gebruiken om de camera op een computer aan te sluiten en de batterij op te laden.
  • Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld als u via de batterij een USB-kabel oplaadt. Mogelijk wordt de batterij niet opgeladen als de computer zich in de stand-by- of slaapstand bevindt.
  • Als u een USB-lader gebruikt in plaats van een computer, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor uw camera. USB-laders die voor andere apparaten zijn gemaakt, werken mogelijk niet.

  Wanneer de batterij in een lader is geplaatst:

  • Sluit de lader rechtstreeks aan op een werkend stopcontact. Hiermee voorkomt u dat u verlengsnoeren of overspanningsbeveiliging gebruikt die mogelijk defect zijn.
  • Als het oplaadlampje knippert tijdens het opladen of helemaal niet brandt, zijn de metalen contactpunten mogelijk vuil. Verwijder het vuil met een droge doek en probeer de batterij opnieuw op te laden.

  Als de camera nog steeds niet kan worden ingeschakeld, moet u mogelijk de batterij of lader vervangen of de camera laten repareren.