Artikel-ID : 00161993 / Laatst gewijzigd : 25/05/2022Afdrukken

Wat is een netspanningsadapter en hoe kan ik deze aansluiten op mijn netwerk?

  Netspanningsadapters gebruiken de elektriciteitskabels in uw huis of gebouw om verbinding te maken met uw netwerk. Aan beide uiteinden van de verbinding is een netspanningsadapter vereist. Zoals uit onderstaande illustratie blijkt, sluit u uw Blu-ray Disc-speler, tv of netwerkmedia-apparaat aan op één adapter en uw router op de andere met gebruik van een standaard ethernetkabel (deze wordt doorgaans meegeleverd met de netspanningsadapter).Netspanningsadapter.

  OPMERKING: Hoewel netspanningsadapters u een netwerkverbinding verschaffen, zijn ze mogelijk niet snel genoeg om inhoud te kunnen streamen. De conditie van de kabels en andere elektrische apparaten in het gebouw kan de snelheid van de verbinding beïnvloeden.

  Volg deze stappen om uw internetapparaat via een netspanningsadapter te verbinden met een netwerk:

  OPMERKING: Raadpleeg de productspecificaties of de meegeleverde handleiding om te bepalen of uw apparaat verbinding kan maken met internet.

  1. Sluit een van de netspanningsadapters via een ethernetkabel aan op een beschikbare LAN-poort op de router.
  2. Sluit dezelfde netspanningsadapter aan op een stopcontact bij de router.
  3. Sluit de tweede netspanningsadapter via een ethernetkabel aan op de Blu-ray Disc-speler, de tv of het netwerkmedia-apparaat.
  4. Sluit de tweede netspanningsadapter aan op het stopcontact.
  5. Schakel de stroom in voor de Blu-ray Disc-speler, de tv of het netwerkmedia-apparaat.

  OPMERKING: Het kan een aantal minuten duren om verbinding te maken met het netwerk en om het netwerk in te stellen via de menuschermen op de tv.