Artikel-ID : 00068061 / Laatst gewijzigd : 18/10/2018

De randen van het beeld aan de groothoekkant van de zoom lijken vervormd.

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Afhankelijk van het onderwerp kunnen de randen van het beeld aan de groothoekkant vervormd lijken als gevolg van de eigenschappen van groothoeklenzen. Dat effect kan worden verminderd door het onderwerp in het midden van het beeld te plaatsen of door in te zoomen (een grotere brandpuntsafstand te gebruiken).

OPMERKING: Sommige camera's met verwisselbare lens hebben een lenscompensatie die tijdens de opname de vervorming automatisch corrigeert. Raadpleeg de handleiding van uw camera en/of controleer of er een firmware-update is. Anders kunt u software voor fotobewerking van een derde partij gebruiken om de vervorming van het beeld te corrigeren.