Artikel-ID : 00277208 / Laatst gewijzigd : 26/04/2022Afdrukken

Helderheid en kleurtoon worden niet correct weergegeven op beeld

Voor u begint

Zorg ervoor dat u de nieuwste firmware-update voor uw camera hebt.

Zorg er bij het maken van opnamen met de camera voor dat de volgende instellingen correct zijn ingesteld voor het effect dat u probeert te bereiken:

• Exposure compensation (Belichtingscompensatie): hiermee kunt u de helderheid van het beeld aanpassen nadat de camera de belichting heeft ingesteld.
    • White Balance (Witbalans): hiermee kunt u kleurtonen aanpassen als het beeld niet naar verwachting is.
    • Picture Profile (Beeldprofiel): een menu voor het aanpassen en wijzigen van parameters voor de inhoud die de kenmerken van een beeld bepalen. Raadpleeg Wat is een Picture Profile (Beeldprofiel) (in de helpgids) voor meer informatie.
    • Creative Look (Creatieve Look): hiermee kunt u een combinatie van verschillende vooraf ingestelde 'looks' selecteren bestaande uit: contrast, schaduw, vervaging, verzadiging, scherpte, en andere instellingen.

Wat te doen als de helderheid en kleurtoon niet correct worden getoond

Volg de onderstaande stappen om de helderheid en kleurtoon aan te passen:

1. Controleer of het Picture Profile (Beeldprofiel) is ingesteld op Off (Uit)
      • Selecteer MENU Exposure/Color (Belichting/Kleur) → Color/Tone (Kleur/Toon) → Picture Profile (Beeldprofiel) → Off (Uit).
    2. Als het probleem niet verbetert, zelfs niet als Picture Profile (Beeldprofiel) is ingesteld op Off (Uit), volgt u deze stappen in de aangegeven volgorde:
      1. Selecteer Setup (Installatie) → Operation Customize (Bediening aanpassen) → Different Set for Still/Mv (Andere instelling voor foto's/films). Vink Picture Profile (Beeldprofiel) aan voor onafhankelijke instellingen en selecteer OK.
      2. Selecteer Setup (Installatie) → Operation Customize (Bediening aanpassen) → Different Set for Still/Mv (Andere instelling voor foto's/films). Verwijder het vinkje bij Picture Profile (Beeldprofiel) voor gedeelde instellingen en selecteer OK.
      3. Wijzig Different Set for Still/Mv (Andere instelling voor foto's/films) in de gewenste instelling.