Artikel-ID : 00162519 / Laatst gewijzigd : 21/09/2023Afdrukken

Een Sony Bluetooth-autoradiosysteem aansluiten op een smartphone (DSX- / XAV- / MEX-serie)

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Uw Sony-autoradio met een telefoon koppelen

De koppelingsprocedure (de Bluetooth-koppelmodus activeren) kan per model verschillen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per serie (de series DSX, XAC en MEX).

U kunt altijd de handleiding raadplegen om te controleren hoe u verbinding maakt via Bluetooth voor uw specifieke model autoradio. De handleidingen zijn beschikbaar op deze ondersteuningswebsite.

Kort gezegd, wilt u de autoradio in de Bluetooth-koppelmodus zetten, zodat uw telefoon deze kan vinden als een Bluetooth-apparaat. U doet dit door naar de Bluetooth-instellingen van beide apparaten te gaan.

1. Ga naar de Bluetooth-instellingen van de autoradio. Activeer de Bluetooth-koppelmodus om deze detecteerbaar te maken.
    2. Ga naar de Bluetooth-instellingen van uw smartphone.Zoek naar apparaten nadat u de autoradio detecteerbaar hebt gemaakt.
    3. Wanneer de autoradio wordt weergegeven, kunt u erop drukken om verbinding te maken.
      • Als een wachtwoordsleutel moet worden ingevoerd, is [0000] het standaardwachtwoord, tenzij er een andere code wordt gegenereerd.
      • Houd uw telefoon binnen een afstand van 1 meter tijdens het koppelen.
      • Een Bluetooth-apparaat maakt automatisch verbinding met eerder verbonden apparaten. Controleer of noch de autoradio noch de smartphone is aangesloten op een ander apparaat.
    Toegang tot de Bluetooth-instellingen van de telefoon

Android-telefoons

• Veeg omlaag vanaf de bovenzijde van het scherm om de lijst met meldingen te openen.
    • Houd het Bluetooth-pictogram ingedrukt om rechtstreeks toegang te krijgen tot de instellingen.

iPhones

• Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm (op iPhone X en nieuwer) of veeg omhoog vanaf de onderkant (op iPhone 8 en ouder) om het bedieningspaneel te openen.
    • Houd het Bluetooth-pictogram ingedrukt om de Bluetooth-instellingen te openen.
    Voorbeeld voor de DSX-serie
    1. Druk op MENU en draai aan de bedieningsknop om [BLUETOOTH] te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    2. Draai aan de bedieningsknop om [SET PAIRING] te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    3. Draai aan de bedieningsknop om [SET DEVICE 1]* of [SET DEVICE 2]* te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    4. Het Bluetooth-pictogram knippert terwijl de audio-eenheid in de koppelmodus staat
    Voorbeeld voor de XAV-serie
    1. Druk op HOME (Start) en daarna op [Settings] (Instellingen).
    2. Tik op [Bluetooth].
    3. Tik op [Bluetooth Connection] (Bluetooth-verbinding) en stel het signaal in op [On] (AAN).
    4. Het BLUETOOTH-signaal is ingeschakeld en er gaan lampjes branden op de statusbalk van het apparaat.
    5. Raak [Paring] (Koppelen) aan. Het Bluetooth-pictogram knippert terwijl de unit in de stand-bymodus voor koppeling staat.
    Voorbeeld voor de MEX-serie
    1. Druk op MENU en draai aan de bedieningsknop om [BLUETOOTH] te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    2. Draai aan de bedieningsknop om [SET PAIRING] te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    3. Draai aan de bedieningsknop om [SET DEVICE 1]* of [SET DEVICE 2]* te selecteren en druk vervolgens op de knop.
    4. Het Bluetooth-pictogram knippert terwijl de audio-eenheid in de koppelmodus staat

Problemen met Bluetooth oplossen

Ik kan mijn autoradio niet vinden in het Bluetooth-menu op mijn smartphone

• U kunt gewoon de Bluetooth-functie van uw smartphone uit- en weer inschakelen en controleren of de autoradio nu wordt weergegeven in de lijst met Bluetooth-apparaten.
    • Zou u hetzelfde kunnen doen met de autoradio? U kunt snel de koppelingsmodus verlaten en het opnieuw proberen terwijl u met uw smartphone doorgaat met zoeken via Bluetooth.
    • Kunt u controleren of uw autoradio niet per ongeluk is aangesloten op een ander apparaat? Zodra de verbinding tot stand is gebracht, is deze niet zichtbaar voor andere Bluetooth-apparaten.
    • Ten slotte kunt u uw autoradio resetten om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen.

Ik heb in het verleden succesvol verbinding gemaakt, maar deze werkt niet meer

• Zorg ervoor dat u uw autoradio hebt bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Raadpleeg het gedeelte firmware op uw productpagina, dat beschikbaar is op deze ondersteuningswebsite.
    • De informatie over de autoradio op uw smartphone 'vergeten'. U kunt koppelingsinformatie verwijderen uit de Bluetooth-instellingen van uw smartphone en van sommige modellen autoradio. Dit probleem kan mogelijk worden opgelost door beide apparaten opnieuw te koppelen.
    • Controleer of uw autoradio niet per ongeluk is aangesloten op een ander apparaat. Als dit het geval is, is de verbinding niet zichtbaar voor andere Bluetooth-apparaten.
    • Als u onlangs verbinding hebt gemaakt met veel andere Bluetooth-apparaten is de oude koppelingsinformatie mogelijk automatisch verwijderd. Meestal kan uw smartphone maximaal acht verschillende Bluetooth-apparaten onthouden.

Ik heb verbinding gemaakt, maar er is geen geluid

• Afhankelijk van uw model autoradio moet u mogelijk een ander uitvoerkanaal selecteren (bijv. Bluetooth-audio)
    • Controleer het volume van zowel uw afspeelapparaat (bijv. smartphone) als de autoradio.
    • Bij sommige modellen autoradio's worden alleen telefoongesprekken via de front speakers uitgevoerd.