Artikel-ID : 00243485 / Laatst gewijzigd : 25/05/2022Afdrukken

Wat is het verschil tussen een actieve subwoofer en een passieve subwoofer?

  Wat is een subwoofer?

  Een subwoofer (sub) is een speaker die speciaal is bedoeld voor lage audiofrequenties, die meestal lage tonen worden genoemd.
   

  Wat is een passieve subwoofer? 

  Passieve subs worden passief genoemd omdat ze door een externe versterker of A/V-ontvanger (Audio/Video) moeten worden gevoed. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele speakers. Het is belangrijk te weten dat een passieve sub meer vermogen nodig heeft om geluid met een lage frequentie te reproduceren. Daarom moet de versterker of A/V-ontvanger voldoende energie kunnen verzenden om de door de sub gereproduceerde lage tonen te ondersteunen, zonder de voeding in de A/V-ontvanger of versterker te overbelasten.


  Wat is een actieve subwoofer of een subwoofer met voeding?

  Dit is een onafhankelijke speaker en versterker. Deze staat op zichzelf. De speaker en versterker zijn op elkaar afgestemd voor optimale prestaties en beide zijn ondergebracht in hetzelfde apparaat. Hierdoor wordt de voeding van de A/V-ontvanger ontzien en bovendien hoeven de ontvanger of de versterkers alleen de middenbereik- en tweeterspeakers van stroom te voorzien.