Artikel-ID : 00139251 / Laatst gewijzigd : 30/01/2017

Het USB-stuurprogramma installeren op een computer met een Windows-besturingssysteem

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Wanneer u een computer gebruikt met een Windows-besturingssysteem, is het niet nodig om het USB-stuurprogramma te installeren indien u een camcorder van Sony op de computer wilt aansluiten via een USB-kabel. Het Windows-besturingssysteem bevat een algemeen stuurprogramma dat wordt gebruikt voor de communicatie tussen de camcorder en de computer. Nadat de camcorder met een USB-kabel op de computer is aangesloten, wordt het juiste stuurprogramma automatisch herkend en geïnstalleerd door het Windows-besturingssysteem.

OPMERKING: Er is een afzonderlijk artikel beschikbaar indien de  computer de USB-verbinding met een camcorder van Sony niet herkent .

Indien u video's en foto's wilt overdragen van de camcorder naar de computer, wordt aangeraden om de software PlayMemories Home te gebruiken.

Bij sommige typen camcorders die met tapes werken, moet eerst het stuurprogramma worden geïnstalleerd vanuit de bijgeleverde software voordat communicatie mogelijk is met de Windows-computer. Doorloop de onderstaande stappen om de software en het USB-stuurprogramma te installeren op een computer met een Windows-besturingssysteem.

BELANGRIJK:

• Voordat u probeert om de software te installeren, controleert u de specificaties van de software om er zeker van te zijn dat deze compatibel is met het besturingssysteem van uw computer. De specificaties van de software worden vermeld in de gebruiksaanwijzing die bij de camcorder werd geleverd.
  • Als de camcorder al verbonden is met de computer, koppelt u deze los voordat u met deze procedure begint.
  1. Zet de computer aan.

OPMERKING: Indien u een besturingssysteem met beheerdersrechten gebruikt, wordt aangeraden dat u zich op uw computer aanmeldt als beheerder.

2. Plaats de bijgeleverde cd met software in het cd-rom-station van de computer.
  3. Klik in het installatiescherm op de knop Install (Installeren).
  4. Volg de instructies op uw scherm om de installatie van de software te voltooien.