Artikel-ID : 00145211 / Laatst gewijzigd : 19/06/2017

Wat moet u doen als het scherm lijnen, een onscherp beeld, een dubbel beeld of vage kleuren vertoont?

Probeer de oplossing voor het probleem dat zich voordoet:

Lijnen op het scherm (verticale/horizontale lijnen, banden)
    Afbeeldingsdiagram van symptoom
    Lijnen op het scherm

Druk op de knop HOME van de afstandsbediening om het menuscherm van de tv weer te geven.

Doet hetzelfde probleem zich voor op het menuscherm?
    Lijnen op het scherm

Mogelijk is er een probleem met de tv. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Zet de tv uit en weer aan en controleer vervolgens of het probleem is opgelost.
      1. Schakel de tv uit en haal het netsnoer uit het stopcontact.
      2. Wacht 2 minuten voordat u de tv weer inschakelt.
      3. Steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact en zet de tv aan om de status te controleren.
    2. Als het symptoom met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, moet het product mogelijk worden gerepareerd.

Zijn er geen problemen op het menuscherm?
    Mogelijk zijn er problemen met de bron van het uitzendsignaal, de kabel/satellietdecoder, IPTV of andere apparaten zoals een dvd-speler.
    Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Schakel alle apparaten met netstroom- of batterijvoeding uit die RF-interferentie (radiofrequentie) zouden kunnen veroorzaken.
    2. Als u een antenne gebruikt, worden uitzendsignalen weerkaatst door nabijgelegen gebergten of hoge gebouwen en kunnen deze beeldschaduwen veroorzaken op het scherm.
      U wordt aangeraden de antennerichting en -plaatsing te wijzigen.
    3. Steek de stekker van het netsnoer in een ander stopcontact en/of een overspanningsbeveiliging.
      Deze symptomen kunnen zich voordoen als de elektrische uitgang onjuist is bedraad of een onjuiste spanning levert.
      Als u een overspanningsbeveiliging of verlengsnoer gebruikt, kan deze ook defect zijn.

(Terug naar boven)

Onscherp scherm (onscherp, wazig)
    Lijnen op het scherm

Druk op de knop HOME van de afstandsbediening om het menuscherm van de tv weer te geven.

Doet hetzelfde probleem zich voor op het menuscherm?
    Mogelijk is er een probleem met de tv.
    OPMERKING: Als u de tv op een koude plek inschakelt, kan het lijken alsof beelden een spoor achterlaten op het scherm of kan het scherm zwart blijven. Dit is geen defect. Het symptoom doet zich niet meer voor bij normale temperatuur.

1. Zet de tv uit en weer aan en controleer vervolgens of het probleem is opgelost.
      1. Schakel de tv uit en haal het netsnoer uit het stopcontact.
      2. Wacht 2 minuten voordat u de tv weer inschakelt.
      3. Steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact en zet de tv aan om de status te controleren.
    2. Als de tv is verbonden met een actieve en stabiele internetaansluiting, installeert u de nieuwste tv-software.
    3. Maak het tv-scherm schoon.
    4. Als het symptoom met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, moet het product mogelijk worden gerepareerd.

Zijn er geen problemen op het menuscherm?
    Mogelijk zijn er problemen met de tv-instellingen, de bron van het uitzendsignaal, de kabel/satellietdecoder, IPTV of andere apparaten zoals een dvd-speler.

1. Bij tv's met Motionflow-functie selecteert u Standard (Standaard) of Off (Uit).
    2. Als u een antenne gebruikt, worden uitzendsignalen weerkaatst door nabijgelegen gebergten of hoge gebouwen en kunnen deze beeldschaduwen veroorzaken op het scherm.
      U wordt aangeraden de antennerichting en -plaatsing te wijzigen.
    3. De kwaliteit van dvd's die zijn opgenomen met behulp van een dvd-recorder voor thuisgebruik verschilt vaak vanwege verschillende kwaliteitsinstellingen die door de recorders worden gebruikt.
      De beeldkwaliteit van VHS-tapes is vaak aanzienlijk minder dan van andere bronnen. Meestal ziet u een korrelig en waterig beeld.
    4. Herstel de fabrieksinstellingen van de tv. Raadpleeg de handleiding die bij het product werd geleverd.

(Terug naar boven)

Dubbele beelden (beeldschaduw, dubbel beeld)
    Lijnen op het scherm

(Terug naar boven)

Vreemde kleuren op het scherm (solarisatie, geen kleur, vervaagd, menging/spreiding van kleuren)
    Lijnen op het scherm

Druk op de knop HOME van de afstandsbediening om het menuscherm van de tv weer te geven.

Doet hetzelfde probleem zich voor op het menuscherm?
    Mogelijk is er een probleem met de tv.

1. Als uw tv is voorzien van een resetfunctie voor de beeldinstellingen, volgt u de onderstaande instructies om de instellingen in herstellen.
      1. Druk op de knop OPTIONS (OPTIES) van de afstandsbediening.
      2. Selecteer Picture (Beeld).
      3. Selecteer Reset (Herstellen).
    2. Zet de tv uit en weer aan en controleer vervolgens of het probleem is opgelost.
      1. Schakel de tv uit en haal het netsnoer uit het stopcontact.
      2. Wacht 2 minuten voordat u de tv weer inschakelt.
      3. Steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact en zet de tv aan om de status te controleren.
    3. Als de tv is verbonden met een actieve en stabiele internetaansluiting, installeert u de nieuwste tv-software.
    4. Als het symptoom met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, moet het product mogelijk worden gerepareerd.

Zijn er geen problemen op het menuscherm?
    Mogelijk zijn er problemen met de tv-instellingen, de bron van het uitzendsignaal, de kabel/satellietdecoder, IPTV of andere apparaten zoals een dvd-speler.

1. Als uw tv is voorzien van een resetfunctie voor de beeldinstellingen, volgt u de onderstaande instructies om de instellingen in herstellen.
      1. Druk op de knop OPTIONS (OPTIES) van de afstandsbediening.
      2. Selecteer Picture (Beeld).
      3. Selecteer Reset (Herstellen).
    2. Controleer of de aansluitingen in het algemeen goed zijn geconfigureerd. Klik hier voor de connectiviteitshandleiding.
    3. Als u een antenne gebruikt, worden uitzendsignalen weerkaatst door nabijgelegen gebergten of hoge gebouwen en kunnen deze beeldschaduwen veroorzaken op het scherm.
      U wordt aangeraden de antennerichting en -plaatsing te wijzigen.
    4. Schakel alle apparaten met netstroom- of batterijvoeding uit die RF-interferentie (radiofrequentie) zouden kunnen veroorzaken.
    5. Herstel de fabrieksinstellingen van de tv. Raadpleeg de handleiding die bij het product werd geleverd.

Andere problemen met het scherm

1. Als de tv is verbonden met een actieve en stabiele internetaansluiting, installeert u de nieuwste tv-software.
    2. Maak het tv-scherm schoon.
    3. Als het symptoom met de bovenstaande stappen niet wordt opgelost, moet het product mogelijk worden gerepareerd.

(Terug naar boven)