Artikel-ID : 00123492 / Laatst gewijzigd : 10/06/2019

Hoe werk ik de software op mijn tv bij?

Het merendeel van de automatische software-updates wordt door Sony geleverd via een actieve breedbandinternetverbinding. Maar soms biedt Sony een update via de antenne of een digitaal signaal via de kabel.
    De voordelen van deze updates zijn om de tv up-to-date te houden met de nieuwste inhoud, wijzigingen in de programmering te bieden en om de algehele kijkervaring te verbeteren.
    De optie voor de automatische software-update in het tv-menu moet worden ingesteld op On (Aan) zodat de software altijd met de recentste versie is bijgewerkt.

Voor Android TV-modellen van Sony:

1. Druk op de meegeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Alleen voor Android 8.0 (Oreo):
      Selecteer Apps.
    3. Selecteer Help.
    4. Selecteer Update systeemsoftware.
    5. Selecteer Automatisch software download of Automatically check for update (Automatisch controleren op updates).
    6. Selecteer On (Aan).

OPMERKINGEN:

• Voor de AF9- en ZF9-serie

• Er is een software-update beschikbaar als er een melding voor nieuwe software verschijnt wanneer u de tv aanzet (het bericht verdwijnt automatisch).
        Wanneer de tv is verbonden met internet kunt u de inhoud van de update bekijken op het tv-scherm.
      • De software-update duurt ongeveer 15 minuten.
      • Tijdens een update kunt u uw tv gewoon gebruiken. Zelfs als u de tv uitschakelt, gaat het bijwerken verder.
      • Er is geen uitvaltijd tijdens de installatie omdat de tv al is bijgewerkt met de nieuwste software wanneer u de tv inschakelt.
      • Trek de AC-stekker (netsnoer) niet uit het stopcontact, omdat hierdoor de software-update wordt stopgezet.
      • Als u de tv na een update uitschakelt, werkt de afstandsbediening mogelijk zo'n 10 seconden niet.
    • Voor andere Android TV-modellen van Sony

• U moet akkoord gaan met het privacybeleid van Sony om softwaredownloads te kunnen ontvangen.
      • De software-update duurt maximaal 30 minuten.
      • Tijdens de software-update kunt u de tv niet gebruiken. Er wordt een scherm met een update-pictogram weergegeven.

Voor andere modellen:

1. Druk op de meegeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Product Support (Productondersteuning) of Customer Support (Klantondersteuning).
    4. Selecteer Automatic Software Update (Automatische software-update) of Automatisch software download.
    5. Selecteer On (Aan).
    6. Druk op de knop Enter.

Volg de onderstaande stappen om te controleren of de nieuwste systeemsoftware is geïnstalleerd:

1. Controleer de huidige softwareversie op uw tv via het menu Instellingen of het menu Help van uw tv.
    2. Vergelijk de recentste software met de software op uw tv. Als de beschikbare software nieuwer is, moet u de update downloaden en installeren.

BELANGRIJK: Voor bepaalde televisiemodellen uit 2010 is er een gedwongen update   beschikbaar.

Firmware-updates zoeken op de website van Sony Support

Als u de software nu wilt bijwerken kunt u gratis een firmware-update downloaden op de ondersteuningswebsite van Sony. Volg de onderstaande stappen, sla de update vervolgens op op een USB-stick en installeer deze op uw tv:

1. Ga naar de ondersteuningswebsite van Sony
    2. Typ de naam van uw tv-model in het zoekvak

Als u niet weet wat voor modelnummer uw tv heeft, kijkt u op de sticker linksonder op het achterpaneel van uw tv.

Het nummer van uw model zoeken

Voorbeelden van correcte modelnamen zijn: KD-55X9305C | KD-85X9505B | KDL-40W905A

3. Navigeer naar de "Downloads" sectie en selecteer de Firmware download knop.
    4. Volg de instructies op de website om de update te downloaden naar een USB-stick en voer de update uit op uw tv.

OPMERKING:

• Een firmware-update via onze ondersteuningspagina's is alleen beschikbaar voor modellen die de mogelijkheid hebben om via USB software bij te werken.
    • Modellen zonder de mogelijkheid om via USB software bij te werken (doorgaans oudere modellen) moeten ter reparatie worden aangeboden.