Artikel-ID : 00075422 / Laatst gewijzigd : 13/04/2017Afdrukken

Wat is "Smartlink" en problemen met Smartlink oplossen

  De Smartlink-functie stelt tv's en andere externe toestellen zoals videorecorders en DVD/HDD-recorders, settopboxen enz. in staat om met elkaar te communiceren en gemakkelijk te functioneren. Beide producten vereisen compatibiliteit met Smartlink en de daartoe voorziene Smartlink Scart-aansluitingen moeten bij beide producten worden gebruikt.

  Voorbeelden van functies die beschikbaar zijn met Smartlink

  • Het opnemen van tijdspecifieke gebeurtenissen
  • AFSPELEN met één druk op de knop (One touch PLAY)
  • TIMER met één druk op de knop (One touch TIMER)
  • MENU met één druk op de knop (One touch MENU)
  • OPNEMEN met één druk op de knop (One touch RECORD)
  • Auto PRESET Download


  Om na te gaan of uw product de Smartlink-functie heeft, raadpleegt u de meegeleverde handleiding. Denk erom dat de Smartlink-functie enkel beschikbaar is via een Scart-aansluiting.  

  Andere fabrikanten hebben deze functie ook, maar mogelijk onder een andere naam, zoals "Mega Logic" of "Q-link". Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van de fabrikant.

  Opdat de Smartlink-functies goed zouden werken, is het erg belangrijk dat u controleert of alle menu-instellingen en aansluitingen van het product correct zijn. Raadpleeg hiertoe de gebruikershandleiding.

  Vereisten voor Smartlink

  1. Een volledig bedrade Scart-kabel moet worden gebruikt en aangesloten op de juiste Scart-aansluiting (zie handleiding om de juiste Smartlink Scart-aansluiting te identificeren).
  2. Enkel bij de Sony STB (Settopbox) VTXD800 moet de Smartlink-functie geactiveerd zijn in het menu. Alle andere Sony-producten met Smartlink-functie zullen automatisch verbinding maken en communiceren zodra de Scart-kabel is aangesloten.
  3. Om op te nemen met één druk op de knop of om een tijdspecifieke gebeurtenis rechtstreeks vanaf een tv of settopbox op te nemen, moet de functie "TV DIRECT RECORD" (Direct opnemen vanaf de tv) geactiveerd zijn in het menu van de recorder. Als u niet wilt dat de recorder rechtstreeks opneemt vanaf de tv of settopbox, moet u de functie "TV DIRECT RECORD" uitschakelen.