Artikel-ID : 00085702 / Laatst gewijzigd : 27/06/2014

Het televisiesignaal gaat verloren wanneer ik een via HDMI verbonden extern product inschakel.

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Wanneer ik een DVD-speler, DVD HDD-recorder, PVR, Blu-ray Disc-speler, AV-versterker of een ander via HDMI met de tv verbonden apparaat inschakel, verdwijnen sommige of alle kanalen op de tv.

Dat heeft meestal te maken met een zwak televisiesignaal of een HDMI-kabel van slechte kwaliteit.

Je kunt dat als volgt nagaan.

Schakel eerst het externe product, bv. de DVD-speler, PVR enz. uit. Gebruik dan de afstandsbediening van de tv om het volgende te controleren:

Opmerking: De volgende stappen zijn algemeen, voor alle tv's. Dat betekent dat je voor sommige producten de onderstaande stappen misschien in een andere volgorde moet uitvoeren. Bovendien bevindt de indicator van de signaalsterkte zich bij sommige modellen in het gedeelte met de technische instellingen van het menu en daarna in het gedeelte systeeminformatie. Raadpleeg voor meer specifieke informatie over het vinden van de indicator van de signaalsterkte de meegeleverde handleiding of de ingebouwde iManual van je tv.

• Druk op de toets Home (Menu)
  • Ga naar Settings (Instellingen)
  • Ga naar Digital Set-up (Digitale instellingen)
  • Ga naar Digital Manual Tuning (Digitale handmatige afstelling)
  • Kijk naar de meter van de signaalkwaliteit en de meter van de signaalsterkte
  • Schakel het externe product nu in

Als de meters van de sterkte drastisch veranderen en een zwakker signaal aangeven, is het mogelijk dat het antennesignaal in het algemeen zwak is en dus gemakkelijk wordt beïnvloed door storingen wanneer je een aangesloten product inschakelt.

Probeer het volgende:

• Als de tv een LNA-functie heeft (Low Noise Amplifier) schakel je ze in of uit en kijk je of dat een invloed heeft op de meters van de signaalsterkte. Als dat het signaal verbetert, behoudt je de instelling die het sterkste signaal geeft.
  • Als je een HDMI-verbinding gebruikt, kan dat storing veroorzaken. Gebruik een andere kabel of plaats de kabel of het product in een andere positie. Als het kan, verwijder je de HDMI-verbinding en probeer je een analoge verbinding (scart, phono enz.). Kijk of dat een verschil maakt. Als het gebruik van een analoge verbinding niet helpt, is het mogelijk dat je een HDMI-kabel van betere kwaliteit moet gebruiken.
  • Probeer een antenneversterker te gebruiken of, als je er al een gebruikt, hem te verwijderen.
  • Vraag een plaatselijke antennespecialist om de antenne en de kabels na te kijken, maar probeer eerst de checklist via de onderstaande koppeling.