Artikel-ID : 00093469 / Laatst gewijzigd : 27/06/2017

Wat is de One-touch-afstandsbediening en hoe kan ik deze gebruiken?

Hieronder vindt u een algemeen gedeelte met veelgestelde vragen over de One-touch-afstandsbediening. Deze veelgestelde vragen betreffen voornamelijk het RMF-ED003-model van de One-touch-afstandsbediening.

Gebruik voor meer informatie over de RMF-TX100E de volgende koppelingen:

1. Hoe koppel ik mijn touchpad-afstandsbediening met mijn Android TV van Sony?
    2. Het lukt niet om mijn touchpad-afstandsbediening te registreren op een Android TV van Sony

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de One-touch-afstandsbediening en een standaardafstandsbediening?

De One-touch-afstandsbediening heeft de NFC-functie (Near Field Communication) en gebruikt de radiofrequentietechnologie (RF, 2,4 GHz) terwijl de standaardafstandsbediening met de infraroodtechnologie werkt. Met infraroodtechnologie hoeft u de afstandsbediening niet naar de tv te richten, behalve wanneer u de aan-uitknop gebruikt, omdat daarvoor de infraroodtechnologie wel nodig is.

Met NFC (Near Field Communication)-technologie kunt u de functie  One-touch mirroring gebruiken om het scherm van uw Xperia-smartphone te reproduceren op het grote scherm van uw tv.

Kan ik twee afstandsbedieningen (de One-touch-afstandsbediening en een normale afstandsbediening) gebruiken bij mijn tv?

Ja, u kunt beide afstandsbedieningen gebruiken bij uw tv.

Hoeveel One-touch-afstandsbedieningen kan ik registreren bij mijn tv?

U kunt niet meer dan één One-touch-afstandsbediening registreren bij uw tv.

Kan ik meerdere tv's registeren bij een One-touch-afstandsbediening?

De One-touch-afstandsbediening moet worden geregistreerd bij (dat wil zeggen: gekoppeld aan) de tv zodat u niet meer dan één tv tegelijkertijd kunt bedienen.

Hoe kan ik de One-touch-afstandsbediening op mijn tv registreren?

Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Zorg dat de standaardafstandsbediening klaar is om te gebruiken.
    2. Druk op de knop [HOME] en kies [Instellingen] met de pijltoetsen.
    3. Selecteer [Systeem settings] met de pijltoetsen en druk op de knop + (ENTER).
    4. Selecteer One-touch-afstandsbediening met de pijltoetsen en druk op de knop + (ENTER).
    5. Selecteer Registreren met de pijltoetsen en druk op de knop + (ENTER).
    6. Zorg dat de One-touch-afstandsbediening klaar is om te gebruiken.
    7. Druk met behulp van de One-touch-afstandsbediening op de COLOUR KEY-knop.
    8. Houd de HOME-knop tegelijk met de COLOUR KEY-knop 3 seconden ingedrukt.
    9. De led begint te knipperen. U kunt de knoppen nu loslaten en wachten totdat het scherm verandert

Zodra de afstandsbediening is geregistreerd bij de tv, kunt u deze koppelen met een compatibele smartphone of tablet om de functie One-touch mirroring te gebruiken.

Opmerking: Houd de One-touch-afstandsbediening gedurende de registratieprocedure op ongeveer 1 meter afstand van uw tv.

Waarom werken de pijltoetsen niet?

Als de led brandt in de COLOUR KEY-knop, worden de pijltoetsen gebruikt als kleurknoppen (geel, rood, groen en blauw). Druk op de COLOUR KEY-knop om de led UIT te schakelen.

Waarom gaat de batterij in mijn One-touch-afstandsbediening niet lang mee?

Zorg dat uw met NFC compatibele apparaat zich niet in de buurt van uw One-touch-afstandsbediening bevindt. Anders blijft uw NFC-apparaat communiceren met de One-touch-afstandsbediening, waardoor de werkduur van de batterijen afneemt.

Waarom wordt de led in de COLOUR KEY-knop automatisch uitgeschakeld?

Om de werkduur van de batterijen te sparen, worden de COLOUR KEY-knop en de led automatisch uitgeschakeld wanneer gedurende 10 seconden geen knop is ingedrukt.

Kan ik de One-touch-afstandsbediening gebruiken bij andere tv's van Sony?

Nee, de One-touch-afstandsbediening is alleen compatibel met de modellen die staan vermeld in het gedeelte 'Producten en categorieën waarop dit artikel van toepassing is'.

Waarom werkt alleen de POWER-knop van de One-touch-afstandsbediening nog?

Wanneer de batterijspanning in de One-touch-afstandsbediening afneemt, wordt het werkbereik kleiner. Omdat de POWER-knop werkt met de infraroodtechnologie, kan het zijn dat de knop nog werkt en de andere functies niet meer.

Waarom werkt de One-touch-afstandsbediening soms niet goed?

Probeer het probleem met de onderstaande stappen op te lossen:

1. Zorg dat de bovenkant van de One-touch-afstandsbediening niet is afgedekt.
    2. Vervang de batterijen.
    3. Registreer de One-touch-afstandsbediening opnieuw.
    4. Zet andere draadloze apparaten niet in de buurt of haal ze weg van de tv en de One-touch-afstandsbediening.
    5. Plaats uw tv niet op een metalen rek (dat kan interferentie veroorzaken).

Hoe kan ik registratie van de One-touch-afstandsbediening opheffen?

U kunt de registratie van de One-touch-afstandsbediening op twee manieren opheffen:

1. Druk op de HOME-knop van de standaardafstandsbediening en kies [Systeem settings] > [One-touch-afstandsbediening] > [Wissen] > [JA] > [JA].
    2. Houd op de One-touch-afstandsbediening de knoppen [COLOUR KEY] + [RETURN] + [ENTER] gedurende minstens 2 seconden tegelijkertijd ingedrukt. Wanneer de led van de COLOUR KEY-knop knippert, is de registratie opgeheven.