Artikel-ID : 00162974 / Laatst gewijzigd : 22/07/2019

Het geluid van de Bluetooth-hoofdtelefoon/-speakers valt weg of er treedt ruis op

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Ruis in uw Bluetooth-hoofdtelefoon of -speakers kan meerdere oorzaken hebben. Probeer in elk geval de volgende oplossing:

Geval 1: Wanneer u het Bluetooth-apparaat dicht bij Wi-Fi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten etc. gebruikt
Geval 2: Wanneer u het Bluetooth-apparaat in uw borstzak, broekzak of tas gebruikt om naar muziek te luisteren
Geval 3: Wanneer u het Bluetooth-apparaat in de buurt van andere Bluetooth-apparaten gebruikt
Geval 4: Wanneer u het apparaat ver weg van de speler gebruikt, zoals in een andere kamer
Geval 5: Wanneer u muziek (audiogegevens) afspeelt via het Bluetooth-apparaat in een beschermhoes
Geval 6: Wanneer u muziek (audiogegevens) afspeelt die via internet wordt gestreamd
Geval 7: Wanneer u een groot muziekbestand afspeelt
Geval 8: Wanneer er veel toepassingen actief zijn tijdens het gebruik van de Bluetooth-functie
Als het probleem zich blijft voordoen

Oorzaken

Oplossingen

Geval 1

Wanneer u het Bluetooth-apparaat dicht bij Wi-Fi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten, etc. gebruikt
Wi-Fi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten, etc. zijn apparaten die radiogolven uitzenden.
Bluetooth-apparaten kunnen worden beïnvloed door deze radiogolven wanneer ze worden gebruikt op een plek met meerdere radiogolven.

Afbeelding

Plaats het Bluetooth-apparaat op gepaste afstand van Wi-Fi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten, etc. om ruis door radiogolven te voorkomen.

Als u een hoofdtelefoon met een ruisonderdrukkingsfunctie gebruikt, schakelt u de ruisonderdrukking uit.

Geval 2

Wanneer u het Bluetooth-apparaat in uw borstzak, broekzak of tas gebruikt om naar muziek te luisteren.
Het menselijk lichaam blokkeert de Bluetooth-antenne van het Bluetooth-apparaat en vormt een obstakel.

Afbeelding

Plaats het Bluetooth-apparaat op een plek waar er geen obstakels zijn, zoals een menselijk lichaam, die de Bluetooth-verbinding kunnen verstoren zoals wanneer u het Bluetooth-apparaat in uw zak plaatst.

Geval 3

Wanneer u het Bluetooth-apparaat in de buurt van andere Bluetooth-apparaten gebruikt.
Bluetooth-apparaten kunnen worden beïnvloed door deze radiogolven wanneer ze worden gebruikt op een plek met meerdere radiogolven.

Afbeelding

Schakel de Bluetooth-functie uit van de andere Bluetooth-apparaten.

Geval 4

Wanneer u het apparaat ver weg van de speler gebruikt, zoals in een andere kamer.
Hoe verder weg de Bluetooth-hoofdtelefoon of -speakers verwijderd zijn van de Bluetooth-speler, hoe zwakker het signaal wordt. Wanneer u een Bluetooth-hoofdtelefoon of -speakers gebruikt op een Bluetooth-speler die in een andere kamer staat, met de deuren gesloten, kan het signaal zwak zijn.

Houd de Bluetooth-hoofdtelefoon en -speakers zo dicht mogelijk bij de Bluetooth-speler.

Geval 5

Wanneer u muziek (audiogegevens) afspeelt via het Bluetooth-apparaat in een beschermhoes.
Indien er een beschermhoes wordt gebruikt die uit metalen voorwerpen of dikke materialen bestaat, zal het Bluetooth-signaal worden verstoord door deze voorwerpen/materialen.

Verwijder de beschermhoes van de Bluetooth-speler.

Geval 6

Wanneer u muziek (audiogegevens) afspeelt die via internet wordt gestreamd.
Geluiden worden beïnvloed door de internetverbinding aangezien de muziek (audiogegevens) die naar de Bluetooth-speler worden gestreamd, ook moeten worden overgedragen op de Bluetooth-hoofdtelefoon en -speakers. Daarnaast heeft het afspelen van muziek (audiogegevens) op een hoog volume meer invloed op het geluid.

Afbeelding

Speel gedownloade audiogegevens af: stream ze niet via het internet.

Afbeelding

Geval 7

Wanneer u een groot muziekbestand of muziek in een hi-res audio-indeling afspeelt.
Het bestand wordt groot wanneer muziekbestanden compatibel zijn met hi-res audio.
Grote muziekbestanden kunnen de communicatie met het Bluetooth-apparaat beïnvloeden.

Afbeelding

Wijzig de instellingen voor de afspeelkwaliteit van Bluetooth-audiostreaming van uw Bluetooth-hoofdtelefoon of -speakers in Priority on stable connection (Prioriteit bij stabiele verbinding).

Afbeelding

Geval 8

Wanneer er veel toepassingen actief zijn tijdens het gebruik van de Bluetooth-functie.

apparaattoepassingen

Sluit toepassingen af die u niet meer gebruikt om geheugen vrij te maken.

apparaattoepassing

Indien het probleem zich blijft voordoen, kunt u de onderstaande oplossing proberen:

1. Start uw apparaten opnieuw op.
  2. Maak opnieuw de Bluetooth-verbinding.
  3. Indien u over de functie Near Field Communication (NFC) beschikt, kunt u die gebruiken om de verbinding te herstellen.

OPMERKING:

• Raadpleeg de handleiding bij het product voor meer informatie over de bedieningsmethode.
  • Indien het resterende batterijniveau van uw apparaat onvoldoende is, dient u eerst de batterij te vervangen. Herhaal vervolgens de bovenstaande procedure.