Artikel-ID : 00107160 / Laatst gewijzigd : 07/08/2017

Afspeelbaarheid van video´s en schijven voor mijn thuisbioscoop: Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom stopt videoweergave na enkele seconden automatisch?
    Als ik de HDMI-instellingen wijzig in 'Original Resolution' (Oorspronkelijke resolutie) voor mijn 1080p/24p-tv, wordt de afspeelfunctie voor mijn Blu-ray Disc / dvd onderbroken
    Wat moet ik doen als ik mijn PS3 en tv via HDMI heb aangesloten maar geen beeld zie als ik mijn Blu-ray Disc afspeel?
    Waarom zie ik niets op mijn tv-scherm wanneer ik mijn Blu-ray Disc-speler via HDMI aansluit?
    Kan mijn Blu-ray Disc thuisbioscoopsysteem 3D-schijven afspelen?
    Ik heb problemen met het gebruik van Blu-ray Disc (BD) Live; de service is erg onregelmatig en stopt af en toe
    Ik kan Blu-ray Disc (BD) Live niet stoppen
    Op mijn apparaat kan ik geen van mijn schijven afspelen
    Kan ik Super Audio CD afspelen?
    Wordt het afspelen van DualDisc ondersteund?
    Ik zie geen ondertiteling wanneer ik dvd afspelen gebruik
    Ik kan sommige Blu-ray Discs niet afspelen die BD Live ondersteunen
    Ik kan de schijf niet op herhalen instellen
    Er worden alleen 480p/576p-videosignalen uitgevoerd via de HDMI-aansluiting
    Wanneer ik de cursor over de XMB (xross media bar) verplaats, blijft een spoor van gele echobeelden op het scherm staan
    De informatie van de displaybalk wordt op het scherm weergegeven wanneer er een ander tv-programma komt of wanneer ik naar een ander kanaal overschakel
    Ik kan de schijf zelfs na het reinigen niet afspelen
    Mijn Blu-ray-speler werpt de schijf niet uit

Waarom stopt videoweergave na enkele seconden automatisch?
    Als het venster PlayTo op uw pc wordt geopend terwijl u Windows Media Player 12 gebruikt, werkt de afspeelfunctie niet goed. Sluit het PlayTo-venster en probeer het nog eens.

Als ik de HDMI-instellingen wijzig in 'Original Resolution' (Oorspronkelijke resolutie) voor mijn 1080p/24p-tv, wordt de afspeelfunctie voor mijn Blu-ray Disc / dvd onderbroken
    Er is een klein verschil op het scherm te zien bij videoweergave als de schijf en de resolutie niet overeenstemmen. Dit komt doordat het apparaat de video-uitvoer heeft afgestemd op de standaardresolutie van de schijf. Stel de video-uitvoer in op Autoom deze functie uit te schakelen.

Wat moet ik doen als ik mijn PS3 en tv via HDMI heb aangesloten, maar geen beeld zie als ik mijn Blu-ray Disc afspeel?
    De HDMI-instellingen voor uw PS3 worden niet automatisch aangepast. Wijzig de resolutie handmatig in het instellingenmenu op de PS3.

Waarom zie ik niets op mijn tv-scherm wanneer ik mijn Blu-ray Disc-speler via HDMI aansluit?
    Werk deze checklist af:

• Sluit de HDMI-kabel aan
    • Selecteer HDMI-ingang
    • Controleer of u de juiste resolutie-instellingen hebt voor uw tv
    • Als er een probleem is met de resolutie-instellingen, kunt u de tv terugzetten op de fabrieksinstellingen
      • Bijvoorbeeld: [Output video Resolution] (Resolutie uitgaande video) ingesteld op '1080p' of 'Original Resolution' (Oorspronkelijke resolutie) kan een probleem veroorzaken. In dat geval houdt u de knoppen voor VOLUME(-) en PLAY op het systeem langer dan 10 seconden ingedrukt om de videoweergave op de laagste resolutie in te stellen.

Kan mijn Blu-ray Disc-thuisbioscoopsysteem 3D-schijven afspelen?
    Ja, uw Blu-ray Disc-thuisbioscoopsysteem ondersteunt 3D- functionaliteit, maar uw tv moet deze functie ook ondersteunen.

Ik heb problemen met het gebruik van Blu-ray Disc (BD) Live; de service is erg onregelmatig en stopt af en toe
    De prestaties van BD Live zijn afhankelijk van de snelheid van uw netwerkverbinding. Deze kan gedurende elke BD Live-sessie variëren.

Ik kan Blu-ray Disc (BD) Live niet stoppen
    Sommige inhoud kan moeilijk worden gestopt als BD Live eenmaal is geactiveerd. Probeer op de STOP-knop te drukken om terug te gaan naar het menu XrossMediaBar (XMB).

Het scherm is zwart en het duurt een tijdje voordat BD Live start
    Afhankelijk van het soort inhoud dat u wilt kijken, kan het systeem enige tijd nodig hebben om die te laden. Probeer de inhoud na een paar minuten nog een keer te laden.

Ik weet niet zeker of BD Live goed functioneert
    De verbinding met BD Live is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en het soort inhoud dat u wilt bekijken. In de meeste gevallen gaat BD Live na korte tijd weer verder. Wacht daarom even voordat u opnieuw probeert om de service te gebruiken.

Op mijn apparaat werkt BD Live niet
    Controleer of de volgende items aanwezig zijn of de volgende stappen gevolgd zijn:

• Het USB-geheugenapparaat is geplaatst
    • De netwerkverbinding werkt
      • Ga naar [Setup] (Instellen) > [Network Settings] (Netwerkinstellingen) > [Network Connection Diagnostics] (Diagnostiek netwerkverbindingen) om te controleren of u verbonden bent met internet.

OPMERKING: Voor BD-Live hebt u een internetverbinding nodig

Op mijn apparaat kan ik mijn schijven niet afspelen
    Maak het leesoppervlak van de schijf schoon met een zachte doek, zoals een brillendoekje, en probeer de schijf opnieuw af te spelen.

Kan ik Super Audio CD afspelen?
    Ja, Super Audio CD wordt ondersteund.

Wordt het afspelen van DualDisc ondersteund?
    Dvd´s met DualDisc-functionaliteit kunnen op daarvoor geschikte apparaten worden afgespeeld. De meeste cd´s hebben deze functie echter niet.

Ik zie geen ondertiteling wanneer ik dvd afspelen gebruik
    Een deel van de ondertiteling valt misschien buiten het schermgebied wanneer 16:9 dvd-weergave wordt gecombineerd met een 4:3 hoogte-breedteverhouding (Letterbox). Dit probleem lost u op met de volgende instellingen:

• Stel de tv in op hoogte-breedteverhouding 4:3
    • Zorg dat de Blu-ray Disc video-uitgang ook is ingesteld op de schermresolutie 480i

Ik kan sommige Blu-ray Discs niet afspelen die BD Live ondersteunen
    Voor bepaalde Blu-ray Discs die BD Live ondersteunen, moet lokale opslag actief zijn, zelfs als u op dat moment BD Live gebruikt. BD thuisbioscoopsystemen hebben geen ingebouwd geheugen, dus moet u een extern geheugenapparaat plaatsen om deze schijven af te spelen. Plaats een USB-geheugenapparaat van 1 GB of meer.

Ik kan de schijf niet op herhalen instellen
    Voor sommige schijven kan de herhaalfunctie mogelijk niet worden gebruikt. Dit is afhankelijk van de betreffende schijf en de beschikbare opties die worden weergegeven in het menu XrossMediaBar (XMB).

Er worden alleen 480p/576p-videosignalen uitgevoerd via de HDMI-aansluiting
    Probeer deze stappen:

• Selecteer Easy Set Up (Eenvoudige installatie)
    • Ga dan voor het HD-beeld naar [Output Video Format] (Uitgevoerde video-indeling) > [Component Video] > [HDMI] en selecteer een resolutie van 720p of hoger

Wanneer ik de cursor over de XMB (xross media bar) verplaats, blijft een spoor gele echobeelden op het scherm staan
    De instelling voor ruisonderdrukking van uw tv veroorzaakt mogelijk dit echo-effect. Probeer eerst deze instelling te annuleren.

De informatie van de displaybalk wordt op het scherm weergegeven wanneer er een ander tv-programma komt of wanneer ik naar een ander kanaal overschakel
    Volg deze stappen:

• Zet de functie Auto Display (Automatisch weergeven) op Off (Uit).
      • [Home] (Start) > [Setup] (Instellen) > [System Setting] (Systeeminstellingen) > [Auto Display] (Automatisch weergeven) > [Off] (Uit)

OPMERKING: Ook als Auto Display uitstaat, kunt u de informatie weergeven wanneer u op de afstandsbediening op DISPLAY (Weergave) drukt.

Ik kan de schijf zelfs na het reinigen niet afspelen
    Kijk of u andere schijven wel kunt afspelen, het zou namelijk aan een defecte schijf kunnen liggen. Als een andere schijf ook niet wordt afgespeeld, moet u het apparaat mogelijk laten repareren. Neem contact met ons op voor meer hulp.

Mijn Blu-ray-speler werpt de schijf niet uit
    Probeer de onderstaande procedure:

• Schakel de speler uit en koppel het netsnoer los
    • Druk op de knop Play + Eject, sluit het netsnoer aan en houd de knop ingedrukt totdat de lade opent
    • Verwijder het schijfje.
    • Na het uitwerpen van de schijf koppelt u het netsnoer los en sluit u het weer aan om de speler te herstellen.