Artikel-ID : 00107813 / Laatst gewijzigd : 04/08/2017

Audio voor mijn thuisbioscoop: Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik Dolby Digital plus / Dolby TrueHD / DTS HD filmgeluid en knopgeluiden tegelijkertijd afspelen?
    Kan ik een luidspreker in de buurt van een tv of projector plaatsen?
    Welke hoge resolutie/verliesloze audio-indelingen worden door BDV-NV ondersteund?
    Waarom hoor ik soms geluiden uit het publiek of applaus wanneer ik in de modus Digital Music Arena luister?
    Waarom lijkt het alsof ik een verschil kan horen in de geluidseffecten wanneer ik verschillende muzieknummers afspeel en ClearAudio+ selecteer?
    Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Cinema Studio 9.1ch?
    Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Digital Music Arena?
    Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Philharmonic hall?
    Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Voetbal (commentaar AAN)?
    Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Voetbal (commentaar UIT)?
    Het geluid stemt niet overeen met de beelden op het televisiescherm.
    Er wordt geen geluid uitgevoerd van het thuisbioscoopsysteem wanneer het apparaat is verbonden met de set-top box via een HDMI®-kabel.

Kan ik Dolby Digital plus / Dolby TrueHD / DTS HD filmgeluid en knopgeluiden tegelijkertijd afspelen?
    Geluidsgegevens zoals knopgeluiden en commentaar zijn gescheiden van de filmbestandsgegevens. Om ze tegelijkertijd af te spelen, moet u [BD Audio MIX Setting] (BD Audio MIX-instelling) instellen op [On] (Aan). U kunt de knopgeluiden mixen met Dolby Digital plus / Dolby TrueHD geluid, terwijl DTS-HD de knopgeluiden mixt met DTS-HD Core geluid.

Kan ik een luidspreker in de buurt van een tv of projector plaatsen?
    Ja, dit is geen probleem wanneer u een lcd-tv of plasmascherm gebruikt. Er kunnen echter kleurafwijkingen optreden wanneer een luidspreker in de buurt van een CRT-tv of -projector wordt geplaatst.
    Als de luidsprekers worden gebruikt met een CRT-tv of -projector, installeer ze dan op minstens 30 centimeter van de tv. Als er kleurafwijking optreedt en blijft, schakel dan de tv eenmalig uit en schakel deze vervolgens na 15 tot 30 minuten weer in.
    OPMERKING: Zorg ervoor dat er geen magnetisch voorwerp (zoals een magnetische sluiting op een tv-standaard, medische apparatuur, speelgoed, enz.) dicht bij de luidsprekers wordt gezet.

Welke hoge resolutie/verliesvrije audio-indelingen worden door BDV-NV ondersteund?
    De BDV-NV-reeks ondersteunt AIFF, ALAC, FLAC, DSD (DSF, DSDIFF) en WAV.

Waarom hoor ik soms geluiden uit het publiek of applaus wanneer ik in de modus Digital Music Arena luister?
    Digital music arena is een speciale geluidsmodus waarin de akoestische geluidskenmerken van de O2 London Arena worden gesimuleerd. De modus analyseert uw muziek en zal bepaalde inhoud verbeteren (zoals geluiden uit het publiek) voor de rijke luisterervaring van de O2-concertzaal; ook al bent u er niet echt.

Waarom lijkt het alsof ik een verschil kan horen in de geluidseffecten wanneer ik verschillende muzieknummers afspeel en ClearAudio+ selecteer?
    ClearAudio+ is een speciale geluidsmodus die de frequentiebalans in het momenteel afgespeelde muzieknummer automatisch optimaliseert voor de best mogelijke luisterervaring. Omdat elk muzieknummer individueel wordt geanalyseerd, is het mogelijk dat een verschillend geluidseffect wordt geselecteerd om het geluid te optimaliseren.

Welke inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Cinema Studio 9.1ch?
    Deze geluidsmodus is aanbevolen wanneer u wilt genieten van films met geluid zoals in de bioscoop.

Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Digital Music Arena?
    Deze geluidsmodus is aanbevolen wanneer u wilt genieten uw favoriete concertvideo's of muzieknummers met geluid zoals in een live concert.

Welke inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Philharmonic hall?
    Deze geluidsmodus wordt aanbevolen wanneer u wilt genieten van uw favoriete klassieke concertvideo's of muzieknummers.

Welke inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Voetbal (Gesproken tekst AAN)?
    Deze geluidsmodus wordt aanbevolen wanneer u wilt genieten van voetbalwedstrijden met geluidscommentaar.

Wat voor inhoud is geschikt voor de geluidsmodus Voetbal (commentaar UIT)?
    Deze geluidsmodus is aanbevolen wanneer u wilt genieten van voetbalwedstrijden zonder geluidscommentaar.

Het geluid stemt niet overeen met de beelden op het televisiescherm.
    Als het geluid niet overeenstemt met de beelden op het televisiescherm, kunt u een van de volgende zaken proberen:

1) Het geluid komt later dan het beeld: stel A/V SYNC in op 0 ms voor de beste resultaten.
    2) Het geluid komt eerder dan het beeld: stel A/V SYNC in tussen 0 ms en 300 ms in stappen van 25 ms.

OPMERKING: Raadpleeg de sectie 'De vertraging tussen beeld en geluid aanpassen' in de handleiding voor de instelmethode van A/V SYNC.

Het geluid en het beeld stemmen niet overeen wanneer ik tv kijk vanaf de decoder via het thuisbioscoopsysteem.
    Verbind de audiokabels van de decoder of satellietontvanger rechtstreeks met het thuisbioscoopsysteem.

Er wordt geen geluid uitgevoerd van het thuisbioscoopsysteem wanneer het apparaat is verbonden met de set-top box via een HDMI®-kabel.
    Als er geen geluid wordt uitgevoerd, kunt u een van de volgende zaken proberen:

• Verbind de HDMI-kabel van de poort [HDMI OUT] van de kabeldecoder met de poort [HDMI IN1] van het thuisbioscoopsysteem.
      • Verbind een andere HDMI-kabel van de poort [HDMI OUT] van het thuisbioscoopsysteem met de poort [HDMI IN1] van uw tv.
      • Wijzig de functie van het thuisbioscoopsysteem in HDMI1. Stel de INPUT van uw tv vervolgens in op HDMI1.
    1. Stel [Audio Output] (Audio-uitgang) in op [Speaker] of [Speaker + HDMI]
    2. Druk op de audiotoets TV ßà op de afstandsbediening van de luidsprekers