Artikel-ID : 00106544 / Laatst gewijzigd : 24/12/2018

De SteadyShot-functie werkt niet.

De SteadyShot-functie werkt mogelijk niet naar behoren wanneer de stroom net is ingeschakeld, direct nadat u de camera op een onderwerp richt of wanneer de sluiterknop helemaal is ingedrukt zonder eerst halverwege te stoppen. Volg de onderstaande stappen om het probleem verder op te lossen:

1. Controleer of de SteadyShot-functie is ingesteld op On (Aan).
      Selecteer MENUafbeelding (Camera-instellingen) – SteadyShot.

2. Controleer de firmwareversie van uw camera. Wanneer u de firmware van uw firmware bijwerkt, wordt de stabiliteit van de SteadyShot-functie verbeterd.
      Is de firmwareversie van uw camera "1.00", werk dan de firmware bij.

Om te zien welke firmwareversie op uw camera is geïnstalleerd:
      Selecteer MENUafbeelding (Instellingen) – Version (Versie).
      Voor meer informatie over de bijgewerkte functies en hoe u een update uitvoert, raadpleeg u het gedeelte Software en downloads: http://www.sony.nl/support/nl/product/ILCE-7M2

OPMERKING: Wanneer u een lens gebruikt van een andere fabrikant of wanneer u een lens gebruikt die met een adapterring is bevestigd, werkt de SteadyShot-functie niet automatisch. De camera is namelijk mogelijk niet in staat om informatie over de brandpuntsafstand van de lens te krijgen. Om ervoor te zorgen dat de camera informatie over de brandpuntsafstand kan krijgen, stelt u SteadyShot Adjust. (SteadyShot-aanpassing) en SteadyS. Focal Len. (SteadyShot-brandpuntsafstand) in.

• Controleer of de SteadyShot Adjust. (SteadyShot-aanpassing) is ingesteld op Manual (Handmatig):
      Selecteer MENUafbeelding (Camera-instellingen) – SteadyShot Settings (SteadyShot-instellingen) – SteadyShot Adjust. (SteadyShot-aanpassing) – Manual (Handmatig).

• Stel de brandpuntsafstand van uw lens in met SteadyS. Focal Len. (SteadyShot-brandpuntsafstand):
      Selecteer MENUafbeelding (Camera-instellingen) – SteadyShot Settings (SteadyShot-instellingen) – SteadyS. Focal Len. (SteadyShot-brandpuntsafstand) en selecteer vervolgens de brandpuntsafstand die overeenkomt met de lens die u gebruikt.
      OPMERKING: U kunt een brandpuntsafstand instellen in een bereik van 8 mm tot 1000 mm.

BELANGRIJK: Wanneer u lenzen of bevestigingsadapters gebruikt die niet door Sony zijn vervaardigd, zijn optimale prestaties van de SteadyShot-functie niet gegarandeerd.

Als het probleem nog niet is opgelost, kan reparatie nodig zijn.
    Neem contact met ons op voor meer hulp.