Artikel-ID : 00116820 / Laatst gewijzigd : 17/07/2019

Wat zijn de verschillende menu's en hoe blader ik door menu's?

Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om door de verschillende menu's van de tv te bladeren.

Pijltjestoetsen op de afstandsbedieningPijltjestoetsen op de afstandsbediening
    Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om door het tv-menu te bladerenSelecteer opties door op de knop "+" (plus) te drukken. Dit is de ronde knop in het midden van het cirkelvormige Menu-gedeelte van uw afstandsbediening.

Dit is een overzicht van de beschikbare menu's in de Sony Android-tv's:

Zoeken

Zoek spraakgestuurd of met tekstinvoer. Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om letters te selecteren indien u aan de hand van tekstinvoer wilt zoeken.
    Selecteer Zoeken om resultaten weer te geven.

Menu voor gesproken zoeken

U kunt ook zoeken aan de hand van spraakopdrachten. Om spraakbediening te activeren, drukt u op het microfoonicoontje op de One-Flick afstandsbediening of gebruikt u uw smartphone in combinatie met de apps TV SideView of Android TV Remote Control.
    OPMERKING: TV SideView is verkrijgbaar via de Google Play Store en de iTunes App Store. Android TV Remote Control is alleen verkrijgbaar via de Google Play Store.

Met de spraakbedieningsfunctie op Sony Android-tv's zijn drie verschillende opties mogelijk:

Voice Search (Gesproken zoeken)
    Voorbeelden van mogelijke zoekopdrachten:
    • Pannenkoeken
    • Romantische comedy's
    • Oscarwinnaars

Voice Question (Gesproken vraag)
    Voorbeelden van mogelijke zoekopdrachten:

• Heb ik vandaag een paraplu nodig?
    • Hoe laat is het in Auckland?
    • Hoeveel is 24.000 gedeeld door 7?

OPMERKING: Voor de bovenstaande voorbeelden is een internetverbinding nodig. Als uw televisie niet verbonden is met internet, worden uw zoekopdrachten beperkt tot de programmagids.

Voor u aanbevolen

Hier vindt u aanbevolen inhoud of meldingen van veelgebruikte apps, naast uw kijkgeschiedenis.
    U vindt hier ook een "blok" met inhoud die nu wordt afgespeeld, waarmee u onderbroken inhoud snel kunt hervatten.

Om aanbevelingen uit te zetten, gaat u naar Instellingen*System Preferences (Systeemvoorkeuren) → Home Screen (Startscherm) → Customise Recommendations (Aanbevelingen aanpassen) en selecteer welke inhoud u wilt tonen of verbergen.

Menu met aanbevelingen

Featured apps (Uitgelichte apps)

In dit gedeelte vindt u aanbevolen apps en diensten van Sony.

Menu met aanbevelingen

Ingangen

Kies snel uw ingangsbron uit de lijst met aangesloten apparatuur, bijvoorbeeld een Blu-ray Disc-speler, of blader door de gebruikte poorten, zoals HDMI.
    U kunt er via dit menu ook voor kiezen om tv-uitzendingen te bekijken. Daarvoor selecteert u Digital/Analogue/Satellite (Digitaal/Analoog/Satelliet), afhankelijk van uw provider voor tv-uitzendingen.

Menu met aanbevelingen

Apps

In dit gedeelte vindt u een selectie van toepassingen die u hebt gedownload en geïnstalleerd via de Google Play Store.
    Vooraf geïnstalleerde apps worden hier ook getoond, zoals Album, Music, Photo Sharing Plus en Screen mirroring (Album, Muziek, Photo Sharing Plus en Scherm spiegelen).

Menu met aanbevelingen

Games

Hier vindt u de games die u hebt gedownload en geïnstalleerd via de Google Play Store.
    Vooraf geïnstalleerde games worden hier ook getoond

Menu met aanbevelingen

Instellingen

In het laatste menuvak vindt u de verschillende instellingen* voor uw televisie.

Menu met aanbevelingen

Instellingen*

In deze categorie vindt u onder andere de opties:

TV: Channel setup, External inputs, Display, Sound, Illumination LED, Power, Apps, Daydream, Storage & reset, Auto start-up, About (Kanaal instellen, Externe ingangen, Scherm, Geluid, Verlichtingsled, Stroom, Apps, Daydream, Opslag en resetten, Automatisch opstarten, Over).
    Network & Accessories (Netwerk en accessoires): Network setup, Google Cast, Bluetooth settings, Touchpad Remote Control settings, Recording HDD Setup (Netwerkinstellingen, Google Cast, Bluetooth-instellingen, Instellingen voor touchpad-afstandsbediening, Instellingen voor HDD-opname).
    System Preferences (Systeemvoorkeuren): : Date & time, Language, Keyboard, Accessibility, Search, Speech, Retail mode settings (Datum en tijd, Taal, Toetsenbord, Toegankelijkheid, Zoeken, Spraak, Instellingen voor demonstratiemodus).
    Personal (Persoonlijk): Location, Security & Restrictions, Parental lock (Broadcast), Recommendations, Add account (Locatie, Veiligheid en beperkingen, Kinderslot (uitzendingen), Aanbevelingen, Account toevoegen).

Wi-Fi

In deze categorie vindt u:

Wi-Fi: Available networks, Connect via WPS, Manual entry (Beschikbare netwerken, Verbinden via WPS, Handmatige invoer)
    Wired LAN (Bekabeld LAN): Internet connection, Advanced options (Internetverbinding, Geavanceerde opties).

Timers

On timer (Inschakeltimer): stel de tv zo in dat deze zich automatisch aan- en uitzet.
    In deze categorie vindt u: On timer, Day, Time, Duration, Inputs, Channel, Volume setup (Inschakeltimer, Dag, Tijd, Duur, Ingangen, Kanaal, Volume-instellingen).

Sleep timer (Slaaptimer): stel de tv zo in dat deze zich automatisch uitzet.
    In deze categorie vindt u: 120 min, 90 min, 60 min, 45 min, 30 min, 15 min, Off (Uit).

Help

Help Guide (Help-gids): ingebouwde versie, online versie (als de tv is aangesloten op internet).
    Contact & Support (Contact en ondersteuning): websiteadres en Website ondersteuning op afstand voor RDS (de beschikbaarheid van RDS hangt van het land af).
    Self Diagnostics (Zelfdiagnose): zelfdiagnose controleert de interne bedrijfsstatus van de tv op fouten. Dit duurt ongeveer 5 seconden.
    Internet connectivity symptoms (Symptomen van internetconnectiviteit): controleer uw internetverbinding of kom erachter waar het connectiviteitsprobleem zich mogelijk voordoet.

OPMERKING:

• De hier afgebeelde screenshots zijn alleen bedoeld ter illustratie. Het daadwerkelijke scherm kan enigszins afwijken, afhankelijk van uw land, model of firmwareversie.
    • Voor Android Oreo (OSV-O) staat het Instellingen-pictogram in de rechterbovenhoek.