Artikel-ID : 00125478 / Laatst gewijzigd : 18/12/2018

Waarom zijn locatiegegevens nodig voor mijn Sony Android-tv?

Diensten die worden aangeboden door Google (en door sommige toepassingen van derden) gebruiken locatiegegevens om hun diensten voor elk land te optimaliseren. Afhankelijk van de toepassing werkt deze mogelijk niet goed als u Location (Locatie) niet inschakelt.

Als het uitschakelen van de instelling Location (Locatie) voor problemen zorgt, volg dan onderstaande stappen om Location (Locatie) aan te zetten:

1. Stel de Location status (Locatiestatus) in op On (Aan) ofUse Wi-Fi to estimate location (Gebruik Wi-Fi om de locatie te schatten).
      1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Location (Locatie) in de categorie Personal (Persoonlijk).
      3. Selecteer Location status (Locatiestatus) en stel in op On (Aan) ofUse Wi-Fi to estimate location (Gebruik Wi-Fi om de locatie te schatten).
    2. Stel Location (Locatie) in Restricted Profile (Beperkt profiel) in op True (Werkelijk).
      * Deze stap is alleen nodig als u een Restricted Profile (Beperkt profiel) gebruikt.
      1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Security & restrictions (Beveiliging en beperkingen) in de categorie Personal (Persoonlijk).
      3. Selecteer Restricted Profile (Beperkt profiel).
      4. Selecteer Settings (Instellingen).
      5. Selecteer Allowed apps (Toegestane apps).
      6. Selecteer Settings (Instellingen).
      7. Selecteer Location (Locatie) en stel deze optie in op True (Werkelijk).

Voor meer informatie gaat u naar de ondersteuningspagina voor Android TV en zoekt u naar Android TV location (Locatie Android TV)

OPMERKING: De tv heeft geen GPS-module, maar locatiegegevens kunnen bij benadering worden vastgesteld aan de hand van Wi-Fi- of netwerkgegevens.