Artikel-ID : 00168999 / Laatst gewijzigd : 18/12/2018

Wanneer ik de 4K Ultra HD BRAVIA-TV verbind met de PlayStation 4 Pro, wordt 4K HDR niet herkend in Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen).

• Ik kan de resolutie 2160p-RGB niet kiezen op de PlayStation 4 Pro.
    • Only 2K supported (Alleen ondersteuning voor 2K) wordt weergegeven voor HDR on Your TV (HDR op uw TV) in Video Output Information (Video-uitgangsinformatie) van de PlayStation 4 Pro.

Controleer het volgende.

1. Controleer de HDMI-kabel waarmee de BRAVIA-TV verbinding maakt met de PlayStation 4 Pro.
      Controleer of de kabel de HDMI-kabel is die bij de PlayStation 4 Pro is geleverd of de supersnelle Premium HDMI-kabel met ondersteuning voor 18 Gbps.
    2. Verzeker u ervan dat HDR wordt ondersteund door een HDMI-aansluiting op de BRAVIA-TV.
      Afhankelijk van het model, hebben sommige HDMI-aansluitingen ondersteuning voor HDR. Bij de volgende veelgestelde vragen vindt u meer informatie.
      Is mijn BRAVIA-TV compatibel met HDR?
    3. Stel Indeling HDMI-signaal in op Verbeterde indeling op de BRAVIA-TV.
      1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer External inputs (Externe ingangen) in de categorie TV.
      4. Selecteer HDMI signal format (HDMI-signaalindeling) en stel deze in op Enhanced format (Verbeterde indeling).
    4. Stel HDR in op Automatic (Automatisch) op de PlayStation 4 Pro.
      1. Druk op de knop PS op de controller van de PlayStation 4 Pro om het startscherm weer te geven.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer Sound and Screen (Geluid en beeldregeling).
      4. Selecteer Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen).
      5. Stel HDR in op Automatic (Automatisch).

Als de stappen tot nu toe geen probleem opleveren, kan de PlayStation 4 Pro het HDR-signaal uitvoeren naar de BRAVIA-TV, maar worden de instellingen van de PlayStation 4 Pro niet correct aangegeven op de BRAVIA-TV.
    Volg de onderstaande procedure om ervoor te zorgen dat de Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen) van de PlayStation 4 Pro juist worden aangegeven.

1. Druk op de knop PS op de controller van de PlayStation 4 Pro om het startscherm weer te geven.
      OPMERKING: Als Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen) al is weergegeven, moet u deze procedure eenmalig uitvoeren.
    2. Volg de onderstaande procedure om ervoor te zorgen dat de instellingen correct worden herkend.
      Voor Resolutie
      1. Selecteer Instellingen.
      2. Selecteer Sound and Screen (Geluid en beeldregeling).
      3. Selecteer Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen).
      4. Selecteer  Resolution (Resolutie) en controleer of 2160p-RGB kan worden gekozen.
      Voor HDR on Your TV (HDR op uw TV)
      1. Selecteer Instellingen.
      2. Selecteer Sound and Screen (Geluid en beeldregeling).
      3. Selecteer Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen).
      4. Selecteer Video Output Information (VIdeo-uitgangsinformatie).
      5. Selecteer HDR on Your TV (HDR op uw TV) en controleer of 2K/4K Supported (Ondersteuning voor 2K/4K) wordt weergegeven.