Artikel-ID : 00173174 / Laatst gewijzigd : 04/08/2017

Als de PlayStation 4 Pro en de tv via een AV-apparaat op elkaar worden aangesloten, wordt het scherm donker.

Als u de apparaten via HDCP2.2-compatibele AV-ontvangers of AV-versterkers enz. op elkaar aansluit, kan het scherm zwart zijn (afhankelijk van het model van uw tv of de verbindingsomgeving).

Voor Android TV-modellen:

Als de PlayStation 4 Pro en de tv via een AV-apparaat op elkaar worden aangesloten, moeten beide aangesloten HDMI-kabels de HDMI-kabels zijn die bij de PlayStation 4 Pro zijn meegeleverd of supersnelle Premium HDMI-kabels die 18 Gbps ondersteunen. Als een van beide HDMI-kabels niet aan deze standaarden voldoet, is het tv-scherm zwart.
    Als de HDMI-kabel die bij de PlayStation 4 is meegeleverd, de enige kabel is die aan deze standaarden voldoet, sluit u de PlayStation 4 Pro rechtstreeks aan op de tv met de HDMI-kabel.

Voor andere modellen:

1. Controleer of de HDMI-aansluiting van uw tv HDCP 2.2 ondersteunt.
      Afhankelijk van de tv bieden sommige HDMI-aansluitingen geen ondersteuning voor HDCP 2.2. Als de HDMI-kabel is aangesloten op de niet-HDCP 2.2-compatibele HDMI-aansluiting, sluit u deze op de HDCP 2.2-compatibele aansluiting aan.
    2. Als de PlayStation 4 Pro en de tv via een AV-apparaat op elkaar worden aangesloten, moeten beide aangesloten HDMI-kabels de HDMI-kabels zijn die bij de PlayStation 4 Pro zijn meegeleverd of supersnelle Premium HDMI-kabels die 18 Gbps ondersteunen. Als een van beide HDMI-kabels niet aan deze standaarden voldoet, is het tv-scherm zwart.
      Als de HDMI-kabel die bij de PlayStation 4 is meegeleverd, de enige kabel is die aan deze standaarden voldoet, sluit u de PlayStation 4 Pro rechtstreeks aan op de tv met de HDMI-kabel.

OPMERKING: Als u het AV-apparaat wilt gebruiken via de HDMI-aansluiting van de tv die niet compatibel is met HDCP.2.2, doorloopt u de volgende procedure om de instellingen van de PlayStation 4 Pro te wijzigen.

1. Start de PlayStation 4 Pro in de veilige modus.
    2. Selecteer 2. HDCP 1.40 Only (Alleen HDCP 1.40) bij 8. Set HDCP Mode (HDCP-modus instellen).
      OPMERKING: Op de volgende website vindt u meer informatie.
      Veilige modus PS4