Artikel-ID : 00177815 / Laatst gewijzigd : 25/05/2018

Uw OLED-tv (A1-serie) aan de muur bevestigen

Afbeelding

In dit artikel leest u hoe u uw OLED-tv (A1-serie) aan de muur bevestigt met behulp van de beugel voor muurbevestiging (SU-WL450). Deze is afzonderlijk verkrijgbaar.

Raadpleeg voor meer gedetailleerde informatie en voorzorgsmaatregelen bij muurbevestiging de handleiding van de beugel voor muurbevestiging en de installatie-informatie (beugel voor muurbevestiging) op de productpagina voor de A1-serie.

BELANGRIJK:
    Voor de bescherming van het product en om veiligheidsredenen adviseert Sony uw tv aan de muur te laten bevestigen door een dealer van Sony of door een erkende aannemer.

1. De benodigde accessoires en gereedschappen klaarleggen
    2. De beugel aan de muur bevestigen
    3. De accessoires aan de tv bevestigen
    4. De tv aan de muur bevestigen

Voorzorgsmaatregelen bij muurbevestiging

1. De benodigde accessoires en gereedschappen klaarleggen

• Accessoires
        Raadpleeg de handleiding van de afzonderlijk verkrijgbare beugel voor muurbevestiging (SU-WL450) om te controleren of u alle accessoires hebt die hier worden genoemd.
      • Gereedschap
        Leg het onderstaande gereedschap klaar.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding
        Elektrische boormachine Schroevendraaier Potlood
        Afbeelding Afbeelding Afbeelding
        Waterpas Vier of meer schroeven met een diameter van 8 mm of gelijkwaardig Een schroef met een diameter van 5 mm of gelijkwaardig

2. De beugel aan de muur bevestigen

1. Bepaal de installatieplaats.
        Bepaal waar de tv en de beugel moeten worden geïnstalleerd op basis van het onderstaande diagram.

Afbeelding
        [1] Middelpunt van het scherm

Modelnaam         Afmetingen van het display       Afstand tot het midden van het scherm
        Afbeelding Afbeelding Afbeelding
         KD-77A1  1,721 997 99

KD-65A1

1451

834

93

KD-55A1 1228 711 153

Houd voldoende ruimte over tussen de tv en het plafond en uitstekende delen van de muur, zoals hieronder afgebeeld.

Afbeelding
        Apparaat: mm

Wanneer u de plaats hebt bepaald, plaatst u het frame van de beugel tegen de muur en markeert u het installatiepunt met behulp van uw waterpas en een potlood.
      2. Kies een muurbevestigingsstijl.
        U kunt kiezen uit twee installatiemethoden: standaard, waarbij er ruimte wordt gecreëerd tussen de muur en de tv, of plat, waarbij de tv dichter tegen de muur aan komt. Met de platte bevestiging lijkt het alsof de tv geïntegreerd is in de muur, voor een meer gestroomlijnde aanblik. Het installatieproces verschilt per bevestigingsstijl.
        BELANGRIJK:
        alle kabels moeten voorafgaand aan de installatie op de tv worden aangesloten, ongeacht de gekozen bevestigingsstijl.

Standaardbevestiging Platte bevestiging

Afbeelding

*Voor KD-77A1: 162 mm

Afbeelding

* Voor KD-77A1: 120 mm

3. Het frame aan de muur bevestigen

Volg de onderstaande stappen voor de gekozen bevestigingsstijl.

Standaardbevestiging Platte bevestiging
        1. Bevestig de frameadapter op het frame met de schroeven die bij de beugel zijn geleverd.

A: frame
          I: frameadapter
          J: PSW 4x10

Afbeelding
        2. Bevestig het frame aan de muur volgens het onderstaande diagram met behulp van vier of meer schroeven met een diameter van 8 mm of gelijkwaardig (niet meegeleverd).

A: frame
          I: frameadapter

Afbeelding

Bevestig het frame aan de muur volgens het onderstaande diagram met behulp van vier of meer schroeven met een diameter van 8 mm of gelijkwaardig (niet meegeleverd).

A: frame

Afbeelding

3. De accessoires aan de tv bevestigen

1. De metalen muurbevestigingsplaatjes bevestigen die bij de OLED-tv (A1-serie) zijn geleverd

Benodigde accessoires

Schroeven (M4L12), metalen muurbevestigingsplaatjes (WM1/WM2)
        Afbeelding

Bevestig de muurbevestigingsplaatjes en schroeven op de tv, zoals hieronder afgebeeld.

Afbeelding
      2. De schroeven en tussenstukken bevestigen die bij de beugel zijn geleverd
        Afhankelijk van uw keuze voor standaard- of platte bevestiging, hebt u verschillende onderdelen nodig. Bevestig de onderdelen volgens het overeenkomstige diagram hieronder.

Standaardbevestiging Platte bevestiging

B: schijf
        C: schroef
        (+PSW 6 x 20)
        F: riem
        K: tussenstuk
        (60 mm)
        L: schroef (+PSW 6 x 50)

Afbeelding

B: schijf
        C: schroef (+PSW 6 x 20)
        E: tussenstuk (20 mm)
        F: riem

Afbeelding

3. De stroomkabel, HDMI-kabel enz. aansluiten
        Zorg ervoor dat u de kabels aansluit voordat u de tv aan de muur bevestigt. U kunt de kabels niet meer aansluiten zodra de tv is bevestigd.
    4. De tv aan de muur bevestigen

1. De tv aan het frame van de beugel bevestigen
        Schuif de schijf die op de tv is bevestigd goed in het frame.
        De bevestigingsplaats verschilt afhankelijk van of u standaardbevestiging of platte bevestiging hebt gekozen. Plaats de onderdelen volgens het overeenkomstige diagram hieronder.

Standaardbevestiging Platte bevestiging
        B: schijf
        K: tussenstuk (60 mm)
        F: riem

Afbeelding

B: schijf
        E: tussenstuk (20 mm)
        F: riem

Afbeelding

2. De riem straktrekken en de tv vastzetten tegen de muur
        Pak het losse gedeelte van de riem en bevestig dit strak tegen de muur. Gebruik dan een schroef van 5 mm of gelijkwaardig (niet meegeleverd) en draai de riem vast tegen de muur.

Standaardbevestiging Platte bevestiging

F: riem

Afbeelding

F: riem

Afbeelding

Wanneer u er zeker van bent dat de tv stevig aan de muur is bevestigd, is de installatie voltooid.
        Geniet van de prachtige beelden van de OLED-tv die als het ware uit de muur springen.

Afbeelding

Voorzorgsmaatregelen bij muurbevestiging

• De muur moet in staat zijn een gewicht van ten minste vier keer het gewicht van de tv te dragen. Raadpleeg voor het gewicht van de tv de informatie over muurbevestiging .
    •  Zorg ervoor dat u de meegeleverde schroeven en bevestigingsonderdelen juist gebruikt. Als u onderdelen vervangt, kan de tv van de muur vallen. Dit kan leiden tot lichamelijk letsel of beschadiging van de tv.