Artikel-ID : 00228600 / Laatst gewijzigd : 05/08/2019

Waterschade aan de WF-1000X voorkomen

Als er vocht of water in het product komt, kunnen interne onderdelen kortsluiting krijgen en kunnen de headset en het oplaaddoosje gaan roesten.
    Afhankelijk van hoe u de headset gebruikt, kan deze nat worden zonder dat u dit merkt. Dit kan schade veroorzaken.

Lees ons artikel over het voorkomen van waterschade en het verlengen van de levensduur van uw WF-1000X.

Voorzorgsmaatregelen

Gevallen waarin waterschade optreedt

Voorbeelden van roest

Voorzorgsmaatregelen

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen om uw apparaat tegen waterschade te beschermen:

1. Gebruik het apparaat niet met natte handen.
    2. Laat het apparaat niet lange tijd op een zeer vochtige plaats liggen.
    3. Gebruik de headset niet in de badkamer of in een andere omgeving waar deze nat kan worden.
      Gebruik de WF-1000X niet in water

BELANGRIJK PUNT

Het gebeurt iedereen wel eens; de headset blijft in een zak zitten en wordt gewassen, waarbij deze lange tijd onder water is.

Wanneer water of andere vloeistoffen schade veroorzaken, vervalt de productgarantie. In dergelijke gevallen worden voor een reparatie kosten in rekening gebracht, zelfs als de garantieperiode nog niet is verstreken.

Afhankelijk van de schade is reparatie mogelijk niet mogelijk.
    Wees voorzichtig bij het gebruik van het apparaat.

Gevallen waarin waterschade optreedt

1. Regen of andere waterdruppels komen vanuit de omgeving in de headset terecht
    2. Er wordt een drankje op de headset gemorst of de headset valt in water waardoor deze wordt ondergedompeld
    3. Er treedt condensatie op in de headset als gevolg van zweet, vocht of andere factoren
    1. Regen of vocht sijpelen in de headset

De volgende factoren kunnen ervoor zorgen dat de headset onbedoeld nat wordt:

• Als u de headset in de regen gebruikt en er regenwater op spat.
      • Als u de headset gebruikt nadat u uw handen hebt gewassen of water hebt gebruikt in de keuken zonder uw handen goed droog te maken.

Zelfs een heel klein beetje water kan de binnenkant van het apparaat binnendringen via wat capillaire werking wordt genoemd.
      Water dat op de metalen klemmen achterblijft, kan bovendien roest veroorzaken, wat kan leiden tot schade.

Wat is capillaire werking?
      Capillaire werking is een fenomeen waarbij vloeistof zich door de oppervlaktespanning van de vloeistof door fijne, buisachtige ruimten verplaatst. Een voorbeeld van capillaire werking is te zien wanneer twee stokjes tegen elkaar worden geplaatst en er water aan het uiteinde van de stokjes wordt aangebracht. Het water loopt langs de spleet tussen de stokjes omhoog. Als er vloeistof in een kleine ruimte, zoals de naden van het apparaat, komt, kan de vloeistof via capillaire werking in het apparaat terechtkomen en onbedoeld schade veroorzaken.

Plekken waar water in het apparaat kan komen

[A]: Microfoon
      [B]: Buitennaden
      [C]: Aansluitingen
      [D]: Ruimten rondom de knoppen

2. Er wordt een drankje op de headset gemorst of de headset valt in water waardoor deze wordt ondergedompeld en er water in de headset kan komen.
      • Per ongeluk een drankje morsen.
      • Het apparaat in uw zak laten zitten en vervolgens uw kleding wassen.
      • Het apparaat in water laten vallen wanneer u het in de buurt van een gootsteen, bad, toilet, waterreservoir of andere waterbronnen plaatst.

Als er water of een andere vloeistof in de headset komt, kan deze beschadigd raken. Stop onmiddellijk met het gebruik van het apparaat, schakel het apparaat uit en neem contact op met een servicecentrum van Sony.

3. Er treedt condensatie op in de headset als gevolg van zweet, vocht of andere factoren waardoor deze onverwacht nat wordt.
      • De headset in de borstzak plaatsen van een overhemd waarin u hebt getranspireerd.
      • Uit de koude buitenlucht een verwarmde ruimte binnenkomen. Of een gekoelde ruimte uitgaan in de hete buitenlucht.
      • Een gekoelde plastic fles in uw tas doen samen met uw apparaat.
      • Het apparaat lange tijd in de badkamer of in een andere omgeving met een hoge luchtvochtigheid laten liggen.

Als het apparaat herhaaldelijk licht vochtig wordt als gevolg van waterdruppels of vochtvorming in het apparaat, gaan de interne onderdelen na verloop van tijd roesten. Gebruik of bewaar het apparaat niet in omgevingen die onderhevig zijn aan drastische temperatuurschommelingen of een hoge luchtvochtigheid.
      Als er condensatie optreedt, laat het apparaat dan uitgeschakeld totdat het volledig droog is.

Voorbeelden van roest

• Roest op de aansluitingen
      De aansluitingen van de headset roesten en er ontstaat blauwgekleurde roest (koperroest).
    • Roest in het oplaaddoosje
      De headsetaansluitingen worden nat in het oplaaddoosje geplaatst en er ontstaat blauwe roest (koperroest).