Artikel-ID : 00226515 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

Geheugen en Terughalen uit geheugen op een camera gebruiken

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Gebruik Geheugen om veelgebruikte instellingen op uw camera op te slaan en Terughalen uit geheugen om deze opnieuw te laden.

Welke instellingen kunt u opslaan?

  • Opnamemodus
  • Diafragma en/of sluitertijd
  • Instellingen op het tabblad Camera-pictogram (er zijn een paar opties die u niet kunt opslaan)

Uw instellingen opslaan in het geheugen

  1. Selecteer een opnamemodus zoals M, S, A, P, Auto, SCN, S&Q, Panorama (Panorama) of Film(Film).
  2. Stel uw camera in met de instellingen die u wilt opslaan.
  3. Druk op de knop MENU.
  4. Kies op het tabblad Camera-pictogram Geheugen.
  5. Druk op de knoppen links en rechts om de opslaglocatie te selecteren.
    • 1, 2 of 3 voor het interne geheugen van uw camera.
    • M1, M2, M3 of M4 voor de geheugenkaart.
  6. Druk op de knop midden.

Uw opgeslagen instellingen terughalen

Volg de stappen die van toepassing zijn op de locatie waar u de instellingen hebt opgeslagen:

  • 1, 2 of 3
    1. Zet de moduskiezer op MR, 1, 2 of 3.
      • De modi op uw camera variëren, afhankelijk van het cameramodel. Controleer de handleiding voor modelspecifieke informatie.
        • ILCE-6000

          Alpha 6000

        • ILCE-7

          Moduskiezer Alpha 7

        • ILCE-9

          Moduskiezer Alpha 9

      • Als uw camera een modus MR heeft, drukt u op de knoppen links of rechts om 1 of 2 te selecteren.
    2. Druk op de knop midden.
  • M1, M2, M3 of M4
    1. Zet de moduskiezer op MR, 1, 2 of 3.
    2. Druk op de knoppen links en rechts om de opslaglocatie te selecteren.

      Opslag geheugenkaart

    3. Druk op de knop midden.

Overige informatie

  • U kunt in het menu Memory Recall (Terughalen uit geheugen) of Recall (Terughalen) kiezen om te schakelen tussen de instellingen op de geheugenkaart en de moduskiezer.
    • Memory Recall (Terughalen uit geheugen) of Recall (Terughalen) is alleen actief (niet grijs) als de moduskiezer op MR, 1, 2 of 3 staat.
  • Als u Memory Recall (Terughalen uit geheugen) of Recall (Terughalen) kiest, kunt u de opgeslagen instellingen controleren. Druk op de knop omlaag om alle instellingen weer te geven.

    Settings (Instellingen)

  • Opgeslagen instellingen blijven in het geheugen, zelfs nadat u de camera-instellingen hebt gereset.
  • Als u Initialize (Initialiseren) kiest, worden de instellingen in 1, 2 en 3 verwijderd.
  • Als u de geheugenkaart formatteert, worden de instellingen in M1, M2, M3 en M4 verwijderd. U hebt geen toegang tot de opgeslagen instellingen als u de geheugenkaart verwijdert of vervangt.