Artikel-ID : 00237675 / Laatst gewijzigd : 02/04/2020

Ik kan geen oude tv-afstandsbediening gebruiken met Android TV-modellen van Sony (xg85, xg95, Ag9 en zg9-serie) uit 2019

Aanvullende informatie over de afstandsbediening geleverd met Android TV-apparaten uit 2019:

• De Bluetooth-afstandsbediening wordt tijdens de eerste configuratie automatisch aan de tv gekoppeld.
    • U kunt de afstandsbediening gebruiken zonder deze op de tv te richten.
    • U kunt uw Android TV-toestel uit 2019 bedienen met een infrarood-afstandsbediening van een oudere tv.
    • De meegeleverde afstandsbediening is alleen bedoeld om het gekoppelde Android TV-apparaat te bedienen.
    • Als de afstandsbediening niet is gekoppeld, kan de afstandsbediening infrarood gebruiken en andere tv's bedienen. U kunt bijvoorbeeld de aan-uitknop gebruiken om de tv in te schakelen vanuit de stand-bymodus.
      • Als u de gekoppelde afstandsbediening wilt gebruiken om een andere tv te bedienen, moet u de afstandsbediening eerst van de tv ontkoppelen via het menu Bluetooth-instellingen.
      • De functie voor spraakherkenning maakt gebruik van Bluetooth-communicatie. Deze werkt niet met een niet-gekoppelde tv.

Voor de Bluetooth-instellingen raadpleegt u: Het lukt niet om mijn touchpad-afstandsbediening of spraakgestuurde afstandsbediening te registreren.

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten en/of besturingssystemen. Controleer de sectie Relevante producten en categorieën in dit artikel voordat u deze stappen uitvoert.

De afstandsbedieningen die zijn geleverd met Android TV-modellen van Sony uit 2019 maken gebruik van Bluetooth-technologie om te communiceren met de tv. Omdat de nieuwe afstandsbedieningen op een andere manier communiceren, kunnen ze niet communiceren met tv's die zijn uitgebracht vóór december 2019.

We raden u aan de afstandsbediening te gebruiken die is meegeleverd met uw tv. Als u niet zeker weet welke afstandsbediening u kunt gebruiken, controleert u de specificaties van uw product op de productpagina op onze ondersteuningswebsite of in de gebruikershandleiding.