Artikel-ID : 00160210 / Laatst gewijzigd : 17/04/2024Afdrukken

Kan ik een Bluetooth-koptelefoon, -speaker of -Soundbar gebruiken met mijn Android TV of Google TV?

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Ja, je kunt een Bluetooth-audio-apparaat zoals koptelefoon, speakers of Soundbar aansluiten als je Google TV of Android TV het Bluetooth Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) ondersteunt.


  Waarom is het A2DP Bluetooth-profiel belangrijk?

  Sommige tv's hebben Bluetooth, maar het wordt gebruikt voor de afstandsbediening. Het is een ander Bluetooth-profiel dat geen audio kan verzenden.


  Hoe weet ik of mijn tv van Sony A2DP ondersteunt?

  1. U kunt de specificaties controleren.
  2. U kunt controleren of uw tv een bepaalde instelling heeft: A/V synchronisatie

  Het A2DP-profiel controleren in de specificaties

  U kunt de betreffende tv-modellen bekijken op onze ondersteuningswebsite onder de sectie Specificaties op uw productpagina.

  A2DP wordt weergegeven in de sectie Bluetooth-profiel als uw model geschikt is voor gebruik van een Bluetooth-koptelefoon.

  De instelling voor A/V-synchronisatie controleren

  U kunt ook de betreffende tv-modellen bekijken en checken of A/V-synchronisatie beschikbaar is in het menu Instellingen van de tv. Als A/V-synchronisatie beschikbaar is, ondersteunt uw tv-model A2DP en is de tv geschikt voor gebruik met Bluetooth-audio-apparaten:

  • Als uw afstandsbediening een knop (Snelle instellingen) heeft, drukt u op de knop (Snelle instellingen) Kies Instellingen Weergave en geluid Audio-uitvoer Controleer of A/V-synchronisatie beschikbaar is.
  • Als uw afstandsbediening geen knop (Snelle instellingen) heeft, drukt u op de knop Start en selecteert u Instellingen. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
   • Kies Weergave en geluid Audio-uitvoer Controleer of A/V-synchronisatie beschikbaar is.
   • Kies Geluid Controleer of A/V-synchronisatie beschikbaar is in het item.

  Wat moet ik doen als mijn tv A2DP Bluetooth niet ondersteunt?

  U kunt altijd investeren in een Bluetooth-dongle of Bluetooth-audiozender van derden. Met dit apparaat kunt u een Bluetooth-verbinding instellen tussen uw tv en het audio-apparaat.


  Een Bluetooth-koptelefoon aansluiten op uw tv van Sony


  Overzicht van compatibele modellen van Sony

  • Wij kunnen de werking met alle Bluetooth-audio-apparaten niet garanderen. De hier vermelde producten zijn bevestigd. Als uw audioproduct het A2DP-profiel ondersteunt, zou het apparaat verbinding moeten kunnen maken met een tv die A2DP ondersteunt.
  • Uw tv geeft het geluid en het audio-apparaat levert uitvoer. Opmerking: uw telefoon kan geen tv-audio uitvoeren.

  Android TV's / Google TV's

  Bluetooth-koptelefoon

  Soundbars en draadloze speakers


  Technische opmerkingen

  • Controleer of uw tv en ander audio-apparaat over de nieuwste software-update beschikken.
  • U kunt slechts één Bluetooth-audio-apparaat tegelijkertijd op de tv aansluiten. Het is mogelijk om tegelijkertijd andere Bluetooth-apparaten dan het Bluetooth-audioapparaat aan te sluiten.
  • De codec die wordt gebruikt bij het verzenden van het Bluetooth-audio-apparaat is SBC (Sub-Band Coding) (LDAC, AAC, aptX, eSBC, enz. worden niet ondersteund.)
  • Afhankelijk van de tv-app die wordt gebruikt of het Bluetooth-audioapparaat dat is verbonden, kan het zijn dat sommige app-bewerkingen die worden uitgevoerd vanaf het Bluetooth-audioapparaat niet werken. Gebruik in dergelijke gevallen de afstandsbediening van de tv om de app te bedienen.

  Verwante artikelen: