Artikel-ID : 00176479 / Laatst gewijzigd : 18/12/2018

Problemen oplossen met de Bluetooth-audioverbinding voor Android TV 2017

BELANGRIJK: Deze oplossing geldt voor een specifiek model. Raadpleeg de Producten en categorieën waarop dit artikel van toepassing is om te controleren of deze specificaties voor uw model gelden.

Raadpleeg de volgende veelgestelde vraag voor informatie over Bluetooth-apparaten en beschikbare tv-modellen met Bluetooth-verbinding:
    Kan ik een Bluetooth-hoofdtelefoon, -speaker of -soundbar gebruiken met Android TV?

V1: Er komt geen geluid uit het verbonden audioapparaat.
    V2: Het geluid van het audioapparaat wordt onderbroken of wordt niet gesynchroniseerd met het tv-scherm.
    V3: Het geluid echoot.
    V4: Het volume van de Soundbar kan niet worden gewijzigd met de afstandsbediening van de tv.
    V5: Een audioapparaat dat via Bluetooth is verbonden, wordt niet uitgeschakeld wanneer de tv wordt uitgeschakeld.

V1: Er komt geen geluid uit het verbonden audioapparaat.
    A1: Controleer het volgende.

1. Het geluidsvolume van de tv of het verbonden apparaat kan laag zijn. Controleer het volumeniveau van elk apparaat.
    2. Controleer of de input van het verbonden apparaat is ingesteld op Bluetooth.
    3. De Bluetooth-verbinding kan instabiel zijn. Voer de volgende stappen uit.
      1. Druk op de knop Home op de afstandsbediening.
      2. Druk op Instellingen.
      3. Selecteer Bluetooth-instellingen in de categorie Netwerk & Toebehoren.
      4. Verbreek de verbinding met het verbonden apparaat via Geregistreerde apparaten en maak opnieuw verbinding.
    4. Herstel de fabrieksinstellingen van het verbonden apparaat. Raadpleeg de handleiding van het product voor meer informatie.

V2: Het geluid van het audioapparaat wordt onderbroken of wordt niet gesynchroniseerd met het tv-scherm.
    A2: Controleer het volgende, afhankelijk van het symptoom.

Als beeld en geluid niet synchroon lopen

• Dit kan gebeuren, afhankelijk van het verbonden Bluetooth-apparaat.
    • Volg onderstaande stappen als dit probleem zich voordoet wanneer u lange tijd kijkt.
      1. Druk op de knop Home op de afstandsbediening.
      2. Druk op Instellingen.
      3. Selecteer Bluetooth-instellingen in de categorie Netwerk & Toebehoren.
      4. Verbreek de verbinding met het verbonden apparaat via Geregistreerde apparaten en maak opnieuw verbinding.

Als het geluid onderbroken wordt of er ruis optreedt

Geluid kan worden beïnvloed door de verbindingsstatus of radiogolven in de omgeving. Hieronder volgen enkele veel voorkomende oorzaken.

• Er is een draadloos-LAN-toegangspunt te dicht bij de Bluetooth-apparaten of de tv geplaatst.
    • De afstand tussen de Bluetooth-apparaten en de tv is te groot.
    • Er wordt een magnetron gebruikt.

In deze gevallen plaats u het draadloos-LAN-toegangspunt ver bij de Bluetooth-apparaten en de tv vandaan, of plaatst u de Bluetooth-apparaten dichter bij de tv.

Als de geluidsweergave niet beter wordt, probeert u een bedrade verbinding met HDMI- of analoge kabels.

Q3: Het geluid echoot.
    A3: Dit kan zich voordoen bij een gelijktijdige HDMI- en Bluetooth-verbinding. Verbreek in dat geval de Bluetooth-verbinding en verbind apparaten alleen via HDMI.
    OPMERKING: Voor een stabiele verbinding wordt een HDMI-aansluiting aanbevolen.

V4: Het volume van de Soundbar kan niet worden gewijzigd met de afstandsbediening van de tv.
    A4: Op sommige modellen van de Soundbar kan het volume niet worden gewijzigd met de afstandsbediening van andere apparaten. Gebruik in dat geval de afstandsbediening die bij het product werd geleverd of gebruik de knoppen op de Soundbar.

Dit kan zich ook voordoen bij een gelijktijdige HDMI- en Bluetooth-verbinding. Verbreek in dat geval de Bluetooth-verbinding en verbind apparaten alleen via HDMI.
    OPMERKING: Voor een stabiele verbinding wordt een HDMI-aansluiting aanbevolen.

V5: Een audioapparaat dat via Bluetooth is verbonden, wordt niet uitgeschakeld wanneer de tv wordt uitgeschakeld.
    A5: Verbonden apparaten kunnen niet worden uitgeschakeld via de tv. Schakel de apparaten handmatig uit.
    OPMERKING: Afhankelijk van de apparaten kunt u de functie gebruiken die de stroom automatisch uitschakelt als er geen signaal wordt gedetecteerd.