Artikel-ID : 00228322 / Laatst gewijzigd : 05/08/2019

Veelgestelde vragen over de PS-LX310BT

Bluetooth

Afspelen

Vervangingen en reparaties

Bluetooth

■ Een afspeelapparaat verbinden met de PS-LX310BT

Wanneer u de platenspeler voor het eerst via Bluetooth met een afspeelapparaat verbindt, moet u ze koppelen.
    Uw platenspeler kan gegevens van maximaal acht gekoppelde apparaten registreren. Nadat u een apparaat hebt gekoppeld, hoeft u het koppelingsproces niet meer te herhalen; vanaf dat moment wordt er automatisch verbinding gemaakt met de platenspeler.

1. Plaats het afspeelapparaat waarmee u verbinding wilt maken zo dicht mogelijk bij de platenspeler.
    2. Houd de knop voor Bluetooth/koppelen van de platenspeler ongeveer twee seconden ingedrukt en laat deze vervolgens los. Het Bluetooth-lampje knippert snel blauw.
    3. Activeer de koppelingsmodus van uw afspeelapparaat. Als u niet weet hoe u de koppelingsmodus moet inschakelen, raadpleegt u de handleiding van het product.
    4. Zodra het koppelen is voltooid, stopt het Bluetooth-lampje met blauw knipperen en blijft het branden.

Belangrijk: u kunt de platenspeler niet koppelen met smartphones, tv's of computers. De platenspeler kan Bluetooth gebruiken om gegevens naar afspeelapparaten te verzenden.
    Omdat de platenspeler echter geen gegevens kan ontvangen van smartphones, tv's of computers, kan deze niet met deze apparaten worden gekoppeld.

■ Ondersteunt dit apparaat AAC en LDAC™ bij gebruik van Bluetooth?

AAC en LDAC™ worden niet ondersteund. Dit apparaat ondersteunt Bluetooth-verbindingen via SBC (Subband Codec) of Qualcomm® aptX™-audio.

■ Het apparaat kan niet koppelen met mijn afspeelapparaat

• Als er meerdere Bluetooth-apparaten in de buurt zijn, schakelt u de Bluetooth-functie van die apparaten uit en probeert u opnieuw te koppelen.
      De PS-LX310BT kan worden gekoppeld met maximaal acht apparaten, dus de platenspeler kan koppelen met een ander apparaat als het in de buurt is.

• Probeer de Bluetooth-koppelingsmodus op uw afspeelapparaat uit te schakelen en weer in te schakelen.

• Start uw afspeelapparaat helemaal opnieuw op; schakel het apparaat uit en weer in en probeer opnieuw te koppelen.

■ Kan ik de platenspeler koppelen met smartphones, tv's of computers?

U kunt de platenspeler niet koppelen met smartphones, tv's of computers omdat de platenspeler geen gegevens van deze apparaten kan ontvangen.

■ Het Bluetooth-bereik lijkt klein

Probeer het volgende om het Bluetooth-signaal te verbeteren:

• Als er andere elektronische apparaten zijn verbonden met uw platenspeler of afspeelapparaat, koppel deze dan los.
    • Plaats de apparaten uit de buurt van elektromagnetische bronnen, zoals een magnetron
    • Als de platenspeler op een metalen oppervlak staat, haal het apparaat hier dan vanaf.

■ De nummers die ik via Bluetooth afspeel, klinken hard

Als uw afspeelapparaat geen volumebediening heeft, kunnen nummers op een hoog volume worden afgespeeld. Gebruik een apparaat met volumebediening.

■ Wanneer ik Bluetooth gebruik, wordt het geluid niet afgespeeld of klinken er abnormale geluiden

Probeer de Bluetooth-functie van de platenspeler te deactiveren en opnieuw te activeren door op de knop voor Bluetooth/koppelen te drukken.
    Als deze oplossing helpt, kunt u soortgelijke problemen voorkomen door eerst het afspeelapparaat te activeren en het in de Bluetooth-stand-bymodus te zetten.

Afspelen

■ Kan het apparaat 78-toerenplaten afspelen?

Het apparaat ondersteunt alleen platen met een toerental van 33 en 45.

Geleverde onderdelen/vervangende onderdelen/reparatie

■ Kan ik elke naald gebruiken ter vervanging?

Nee, dit type naald is speciaal voor dit apparaat ontworpen. Andere naalden worden niet ondersteund. Neem voor een reservenaald contact op met uw leverancier van Sony of zoek een geautoriseerd servicecentrum.

■ Kan ik het element vervangen door een ander type dan het origineel geplaatste element?

Dit apparaat is afgestemd op het oorspronkelijk geïnstalleerde element. Andere typen elementen worden niet ondersteund.

■ Wat zijn de voorzorgsmaatregelen bij het opsturen van het apparaat voor reparatie of transport?

Het apparaat gemonteerd verzenden kan schade of storingen veroorzaken. Demonteer de onderdelen en verpak ze goed wanneer u de platenspeler opstuurt of vervoert.

1. Plaats de naaldbeschermhoes op de naald.
      Hebt u geen naaldbeschermhoes, verpak de naald dan zorgvuldig zodat de naald tijdens het vervoer niet tegen andere voorwerpen aan kan botsen.

2. Verwijder de mat voor het draaiplateau en het draaiplateau (de draaitafel). Plaats de aandrijfriem op de achterzijde van het draaiplateau.
      Zie voor meer informatie het hoofdstuk over het monteren van de platenspeler in de meegeleverde handleiding.

3. Gebruik zacht touw om de toonarm en houder aan elkaar te binden om te voorkomen dat ze tijdens het transport losraken.

4. Verpak de items zorgvuldig, zodat ze tijdens het vervoer niet tegen elkaar kunnen botsen.
      We raden u aan dezelfde verpakking te gebruiken als waarin het apparaat is geleverd.