Artikel-ID : 00249493 / Laatst gewijzigd : 24/09/2020

Een camera van Sony als webcam bij de Imaging Edge-webcamsoftware gebruiken

Wat is Imaging Edge-webcamsoftware?

De Imaging Edge-webcamsoftware is een applicatie waarmee een camera van Sony kan worden gebruikt als een hoogwaardige webcam!
    Op deze manier kunt u uw camera gebruiken als een
    HD-webcam voor live streaming, terwijl u profiteert van de unieke en diverse functies.
    De Imaging Edge-webcam heeft geen microfoon, dus gebruik de ingebouwde microfoon van uw pc of een externe microfoon.

Hoe installeer ik de Imaging Edge-webcamsoftware?

Installatie en instellingen

1. Download en installeer de Imaging Edge-webcamsoftware op uw computer.
    2. Start de computer opnieuw op (alleen voor de eerste keer).
    3. Zet de camera aan.
    4. Voer op de camera de volgende voorbeeldinstellingen uit.
      Het scherm kan er anders uitzien. Dit is afhankelijk van het model.

ILCE-9M2/7RM4 aansluiten op een computer

ZV-1 aansluiten op een computer

Andere camera aansluiten dan ILCE-9M2/7RM4/ZV-1

Uw camera instellen

1. Sluit de camera met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer.
    2. Er kan geen verbinding met de camera worden gemaakt wanneer de Imaging Edge Desktop (Remote)-software is geopend. Sluit eerst de Imaging Edge Desktop (Remote)-software en maak vervolgens verbinding met de camera.
      • Wanneer u de ILCE-7M2, ILCE-7S, ILCE-7SM2, ILCE-7RM2, ILCE-5100, ILCE-6300, ILCA-68, ILCA-77M2, DSC-RX1RM2, DSC-RX10M3, DSC-RX100M4 of DSC-RX100M5 gebruikt
        Stel voordat u verdergaat met stap 6, eerst de camera in op (Automatische modus). Nadat u de service voor live streaming/webconferenties en de video hebt gestart, schakelt u over naar de filmmodus.

• Wanneer u een andere camera gebruikt dan de hierboven vermelde camera
        , stelt u de camera in op de filmmodus.

3. Start de gewenste software voor videoconferenties op uw pc.

4. Wijzig de desbetreffende instelling in de software voor videoconferenties om niet de ingebouwde camera van de pc maar de camera van Sony te gebruiken.
      Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, raadpleegt u de ondersteuningspagina van de software voor videoconferenties die u gebruikt.

Handige tips bij het gebruik van de Imaging Edge-webcamsoftware

• De beeldverhouding wordt automatisch ingesteld op 16:9. De beeldverhouding blijft ingesteld op 16:9 nadat u de Imaging Edge-webcamsoftware hebt gebruikt. Stel de instelling dus zo nodig in op de vorige waarde.
    • We raden u aan de slaapstand van uw pc uit te schakelen wanneer u de Imaging Edge-webcam gebruikt.
    • Wanneer u de Imaging Edge-webcam gebruikt, mag u de USB-kabel van USB-apparaten zoals een camera of headset niet loskoppelen. Laat de sluiter niet los en wijzig de camera-instellingen zoals de transportmodus niet.
    • Als uw camera eventueel over een USB-voeding beschikt, raden we u aan deze in te stellen op Aan.
    • De resolutie staat ingesteld op 1024 × 576 pixels.
    • Probeer de in plaats van de filmmodus om als de beelden niet vloeiend zijn.
    • De camera wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de temperatuur van de camerabehuizing een bepaald punt bereikt. Gebruik de automatische modus als u de camera langere tijd gaat gebruiken. Als u op een camera met een instelling voor het automatisch uitschakelen bij een te hoge temperatuur de instelling Hoog selecteert, kunt u de camera langer gebruiken.
    • Als u de video van de webconferentie niet kunt starten, kunnen de instellingen van andere software voor videoconferenties die u momenteel niet gebruikt, het probleem veroorzaken. Zorg ervoor dat de camera-instelling van de andere videosoftware is ingesteld op iets anders dan de camera van Sony (Imaging Edge).

Als het live-weergavescherm wordt onderbroken

U kunt dit mogelijk herstellen als u:

1. De video van het webconferentiesysteem uitschakelt.
    2. Selecteer in het menu Start van Windows Imaging Edge-webcamUSB resetten.
      Schermafbeelding van het startmenu van Imaging Edge
    3. Schakel de camera uit en vervolgens weer in.
    4. Start de video van het webconferentiesysteem opnieuw.

Als u niet kunt herstellen door de bovenstaande handelingen uit te voeren, schakelt u de camera uit en start u de pc opnieuw op.